Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, September 11, 2014

NadiaWanSolemnization Review : Galaxy Gift

Assalamualaikum & Hello.

Selalunya yang kita dengar orang buat plate number kereta dengan motor je kan ? Korang pernah dengar orang buat plate nama ? Haaaa. Tapi aku rasa kalau korang tengok gambar , korang tahu dah kot maksud aku plate nama tu macam mana. Banyak online shop yang buka bazaar ada buat plate nama ni.

Dan aku , terjebak buat plate nama ni untuk dijadikan props masa akad nikah haritu. Hahahaha.





Haaaa mesti korang dah tahu kan apa yang aku maksudkan dengan plate nama tu. Aku tak tahu nak panggil menatang ni apa , so cara mudah kita tukar daripada plate number jadi plate nama. Hahaha. Senang kerja tak payah jenuh perah otak nak bagi nama apa dekat menatang ni. Mihmihmih.

Harga plate nama basic : RM 69.90 (black font)
Harga plate nama upgrade : RM 69.90 + RM 10.00 (colour font)


Wakakakakaka ! Dahla parking depan pintu masjid lepas tu kemain letak plate nama dekat kereta. Suka hati. Hahaha. Kononnya nak shoot gambar kereta sekali masa outdoor , sekali majlis habes lambat. Dah gelap. So , kesudahannya plate nama ni letak dekat kepala katil jela. Muahahaha. Takpe , bulan 11 kita recycle balik.*Sila jangan salah gunakan gambar plate nama aku ni ye , aku dapat tahu dah ada dekat Facebook sekarang ni. Kerja siapa tah.*

Untuk siapa siapa yang buat plate nama macam ni , bolehlah pergi ke Facebook Galaxy Gift. Ada banyak cawangan , korang pilih jela cawangan mana yang terdekat dengan korang. Macam aku haritu aku buat dekat Mid Valley : 2nd Floor belakang Haagen Dazs.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : esok dah Jumaat , lepas tu Sabtu. seronok !!


xoxo


34 comments:

  1. Replies
    1. Nanti mama balik kampung singgahlah buat. Hihihi. :D

      Delete
  2. murah je rupanya..ad sorg tu jual smpi hrga ratus2 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Makhaih ! Mahal la kalau sampai ratus ratus. Over tau. Ekekeke.

      Delete
  3. Comel jer..! hehe..time Nad kahwin dulu takdak plak org buat plate nama ni...kalau ada Nad gak buat 1...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lepas kawen pun boleh buat Nad. Ehek ! :D

      Delete
  4. waaa lain dari yg lain nad... memang cantik la.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula , terjebak punya perangai kan. Memang inilah jadinya. :D

      Delete
  5. laki aku dah tanyer nak buat utk kedai jugak ni.. nak letak kt kereta jugak lah,, nk park depan masjid jugak.. tp aku park depan kedai roti jala.. mampu? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Na , pegi la buat. Dekat Mid je pun , ko kan suka Mid tu. Ekekeke. Buat je yang background kuning tulisan hitam. Baru RM 69.90. Hahaha parking depan kedai , melampau !!

      Delete
  6. kreatif ni!boleh guna untuk photobooth jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul , banyak tempat boleh recycle. Jadi decoration bilik pun boleh. :D

      Delete
  7. Assalamualaikum dan salam singgah BW dari blog Nur Farahuda'blog....memang kreatif kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , hai hai ! Hihihi. Tula , macam mana dorang dapat idea ni tah. Kreatif sungguh.

      Delete
  8. wow. kalau masa nak kawin dulu tau pasal benda ni mesti semua ahli keluarga akan ku paksa guna jugak nama plate macam nih. huuhuhuhu...

    jemput singgah ke blog kita http://ismahasmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi itu semuanya kalau kan , hahaha. Tapi kalau nak pakse pakai sekarang pun boleh juga. Ehek. :D

      Delete
    2. boleh pakai time anniversary bulan 10 nanti nih. hahaha

      Delete
    3. Setuju !! Buat hadiah ke. Tadaaaaaa. Surpriseeeee. Gitu. :D

      Delete
    4. Hahaha.Ok. Siap masuk list idea for anniversary gift. :D

      Delete
  9. macam2 sekarang ni ye..zaman akak dulu tak de pun semua nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah kak , zaman dah maju ni macam macam keluar. Duit pun macam ape je keluar. T_T

      Delete
  10. Assalamualaikum, huda blogwalking dekat blog ni kejap ye.
    By the way terima kasih sebab share link blog awak dengan huda dalam status yang huda post dekat kelab blogger ben ashaari.
    Jom singgah ke blog mereka yang lain juga =D
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/08/blog-walking-di-blog-mereka.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , thank you huda datang singgah. ^_^

      Delete
  11. alaa. ruginye . cantik kalau boleh shoot ni . next time boleh shoot lagi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe , rugi sangat rasa time tu tapi takpela sambung masa majlis sanding nanti pun boleh. Ekekeke. :D

      Delete
  12. cute lah..betul tu lepas majlis leh wat hiasan bilik suke2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah dia tempat dia sekarang dekat kepala katil sehingga diberitahu kemudian kat mana petempatan. :P

      Delete
  13. Aaaaaa...bestnya! Nape time akak kawin dulu takde? Nak jugak, nak jugak. Utk anniversary aci tak? *tak sedar diri* :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aci je kak ! Boleh je takde hal la. Hahaha. Then buat untuk yang kembar tu punya sign bedroom. Alaaaa comelnya. :D

      Delete
  14. Replies
    1. Tak sure , boleh call dorang untuk tanye.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah