Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, September 9, 2014

NadiaWanSolemnization Review : Sentuhan Kirana

Assalamualaikum & Hello.

Seriously aku tak reti makeup , yang aku reti pun hanyalah pakai eyeliner je. Tu pun entah betul ke tak tah cara apply. Hahaha. Asal boleh je kau kan Nadia. Behee. Dan disebabkan aku tak reti makeup , maka dengan itu aku hire seorang makeup artist untuk makeupkan muka aku untuk majlis akad nikah. Takkan nak tayang muka pucat lesi macam biasa tu je. Boreengggg. 

Asalnya aku ada request satu makeup artist (MUA) ni dengan butik pengantin yang aku guna untuk sanding nanti. Semuanya dah okay dah cun dah tapi last minute butik call katanya MUA yang aku request tu tak available. Sedikit frust diawalnya. Yelah kita dah berangan vavavom kan. Sekali tak dapat pula , tak ke frust tu. Masa tu aku memang dah redho dah , kot kot tak cantik ke kot kot outcome tak sama macam apa yang aku harapkan ke. Sobsss.

Tapi alhamdulillah , butik tukar MUA aku dengan MUA yang super talented : Sentuhan Kirana


MUA aku - Kak Ayu. Senang gila berurusan dengan Kak Ayu. Hari Khamis tu lepas butik call aku bagitahu pasal cancellation dengan MUA yang aku request tu , Kak Ayu terus call aku. Tanya tempat makeup and event pukul berapa. Aku terus set pukul 2.30 petang start makeup dan esoknya (Jumaat) ngam ngam pukul 2 petang aku check in dekat Pullman Putrajaya terus Kak Ayu call cakap dia dah sampai. Punctual.


Yang penting selfie ! Hahaha. Bak kata Kak Ayu , aku ni happy go lucky. Eh memang bukan happy go lucky sebenarnya. Becok pun ye. Miahahahaha. Yang penting ramai orang kata makeup Kak Ayu cantik dan muka aku tak hilang. I'm blessed. Nak request Kak Ayu makeupkan jugalah nanti masa sanding. Amboii. Ehek. Kepada yang nak cari MUA untuk makeupkan masa dinner , photoshoot , engagement or wedding. Bolehlah try roger roger Kak Ayu. 

Facebook : Sentuhan Kirana 
Instagram : Sentuhanayukirana
Phone Number : 012-3765631

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila tahnye nak update entry pasal majlis akad nikah , hahaha. watlek watpis. bagi basi dulu.


xoxo


26 comments:

  1. cantik sbb die natural look sangat babe.. and ko mmg cantik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala ni puji puji ni nak apa ? Eskem ? Hahaha. Thank you kakak. :D

      Delete
    2. Boleh boleh. Lagi nak apa ? Haha. Sebut sebut.

      Delete
  2. look alike mawar fizo la! cantikknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak , takde orang lain ke ? Hahaha. Thank you dear. :)

      Delete
  3. awk mmg cantik dear.. bila la kita dpt badan slim molim cm tu.. huwaaaa!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina , kita mana ada slim laaa. Ada je spare tyre bersepah. T_T

      Delete
  4. Muka ko memang tak ilang dik. Ada je situ. Haha.
    Anyway, make up cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah suruh akak tu tampal dengan gam gajah takut muka lari. Hahaha. Thank you kakak korea. :P

      Delete
  5. cantiknya..natural je makeup dia.i loike!

    ReplyDelete
  6. MUA mmg manusia paling penting dlm majlis kawen..klo mekap x semenggah, majlis pn jadi hambar je hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ! Tu yang at first dah redho dah. T_T

      Delete
  7. orang kalau cantik, pakai apa pun lawa... lagi pulak dengan sentuhan pro!!! memang cun habis tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mama. Kita ni dahla tak berapa nak cantik , so jadilah suam suam. Hahahaha. :P

      Delete
  8. org dah cantik mekap camne pun cantik jugakkk..

    *puji ni, ade upah tak?*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nak upah apa ? Kira countdown ?? :P

      Delete
  9. Orang cantik.. dah tambah mekap makin cantik la.. :) anyway.. Tahniah.. n Selamat Pengantin Baru.. Moga kekal till Jannah.. Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you eyza sayang. Eh eh sape yang cantik tu ? MUA kita tu memang cantik. Hihihi. :D

      Delete
  10. nampak sweet dan suci sangat mekap ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak nikah kan , kenalah suci dalam debu. Ekekeke. :P

      Delete
  11. awak. kita hire kak ayu jugak untuk reception! harap2 dapat look like a princess. hahahahhahaha.

    cari sendiri sbb tak pakai pakej butik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke ! Wahhh. Memang macam princess la. Best. Kak Ayu tak sombong. Friendly gitu. Hehehe. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah