Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, September 22, 2014

Nuriesya Nadia & Syazwan Solemnization - 29 August 2014

Assalamualaikum & Hello.

Amaran : Entry ni panjang dan penuh dengan gambar , maaf jika lambat loading dan berat.

First of all , sorry sebab terpaksa peram entry ni lama gila sampai hampir basi dah pun. Haha. Bukan apa , aku nak update entry guna semua gambar daripada official photographer , barulah nampak cantik sikit. Konon. Padahal pemalas hazabedah nak update entry pasal nikah. Sebab aku tahu , mesti panjang berjela jela. 

Jumaat - 29 August 2014

Selepas check out daripada The Everly Putrajaya , aku , 3 orang sepupu aku dan juga Una terus ke Pullman Putrajaya untuk bersiap sebelum ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin. Una datang awal since dia yang ditugaskan untuk tolong mama bawakkan hantaran datang ke Pullman Putrajaya. Thank you kakak !

Dalam pukul 2.30 petang , MUA dan juga Official Photographer aku pun sampai ke Pullman Putrajaya dan terus memulakan tugas masing masing. Dalam pukul 4.15 petang , ktorg semua dah siap dan terus bergerak ke masjid. Fuh !! Dalam kereta barulah datang nervous aku , chisss. Tapak tangan basah tak payah ceritalah , kemain berpeluh. Habes kembang inai yang terlukis dekat tapak tangan. Ekekekeke.





Sampai sampai masjid , aku tengok ramai dah kaum kerabat aku dan kaum kerabat Wan yang dah sampai. Makin tak senang duduklah aku dibuatnya oiii. Tapi sambil tu melilau juga mata mencari bakal suami iollss tu. Mihmihmih. Bila ternampak Wan , lagilah makin tak tentu arah dibuatnya. Naseb baik photographer ajak larikan diri pergi shoot gambar dengan dulang girls. Hahahaha.





Dalam sibuk sibuk aku hilangkan nervous , aku terpandang dua pasangan yang tengah menunggu turn untuk dinikahkan. Untuk makluman , aku dan Wan adalah pasangan yang ketiga dan yang terakhir untuk dinikahkan on that day. Dan untuk makluman lagi , last minute jurunikah aku terpaksa ditukar. Sepatutnya imam besar Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin sendiri yang akan nikahkan tapi last minute beliau terpaksa pergi ke Amsterdam untuk pengurusan jenazah MH17. Maka dengan itu , jurunikah ganti ialah Ustaz Salman.




Masa ni tak payah cakaplah , aku sendiri pun tak tahu apa yang aku rasa. Hahahaha. Yang aku sedar aku sempat grab tangan salah sorang daripada dulang girls aku. Tapi tangan siapa yang aku grab , aku pun tak tahu weh ! Hahahahaha. Punyalah nervous bila duduk atas bantal nikah tu. Hish.








Alhamdulillah dengan sekali lafaz , kami sah menjadi suami isteri. There you go , tamatlah cerita seorang Cik Nuriesya Nadia. Dan bermulalah kisah hidup seorang Puan Nuriesya Nadia. Pewitt ! Hahahaha. Kemain tau habang tu punya muka lega , tengok ai relekssss je bergumbira dekat belakang tu. Sikit pun ai tak nanges hokeh. Wakakakaka. 





Selesai sesi membaca taklik -- sign sign borang -- terus dapat sijil nikah sementara ! Yeay !! Amboii. Terus bersambung dengan sesi fotografi. Serious penat juga nak senyum , sampai aku rasa senyum yang aku tunjuk tu semua nampak fake. Mihmihmih. Cramp bibir teman duk senyum je. Ekekeke. :P



Part yang aku syahdu sikit part ni la. Haaaa. Part yang letak tangan dekat ubun ubun ni la part yang hampir mengundang air mata aku. Naseb baik aku cover cun , takleh nangis. Hahaha. Plus kalau aku nangis nanti Una lempang aku. Hahahahaha.





Eh , aku dekat mana mana dan dalam occasion mana mana pun memang tak senonoh eh ? Hahahahaha ! Aku ingat lagi kenapa aku gelak besar time ni , miahahahahaha. Ada ke cincin nikah tak muat ? Itulah ! Jari besar lagi , orang jari runcing dia jari gemok gemok ! Eeeeee. Hahahaha. Dear anak yang belum wujud , kalau nak ikut design jari tu sila ikut design jari mommy okeh. Ekekekekekeke.








Amacam ? Berat tak korang nak load entry ni ? Hahahahah ! Sorry ! Ni pun aku pilih nak letak gambar apa , kalau ikut hati aku nak campak je semua 500 lebih gambar tu dalam ni. Bior korang pun juling sama. Mihmihmih.

And last but not least , nah belanja sikit !


Thanks for your time , love ya people.


p.s : nanti ada masa aku review part hantaran , baju dan lain lain. buat masa ni. malas !


xoxo


86 comments:

  1. Selamat Pengantin Baru!!
    Semoga Berbahagia..

    http://www.nukilanfauzan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fauzan , inshaAllah. Amiinn. :)

      Delete
  2. Tahniah ya. Hmmmm.... sebagai perempuan sejati teringin gak nak tahu pakai katering mana, hantarans and so on. Wanna know ur review mana tahu boleh jadi rujukan 9 10 tahun akan datang haha . May Allah bless u two!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Izzah. Amboiii sebagai perempuan sejati terus. Hahaha. InshaAllah nanti kita review okay. 9 10 tahun akan datang tu tak boleh blah. Ekekekeke. Amiinn. InshaAllah. ^_^

      Delete
  3. tumpang gembira & tumpang smile nad, btw semua gambar cantek, selamat make rumah tangga nad & wan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih Marou ! Tumpang apa lagi nak ? Ekekekeke. :P

      Delete
  4. seriously tersangat cantik. comelnye gambar2. hehe. tahniah. moga kekal till jannah kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii manis sangat tau nama Lollipop ni , hehehe. Thank you yang. :)

      Delete
  5. Congratulations. Pengantin pompuan sangat jelitassss! :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala tipu eh. Hahaha. Thank you Fayreen. ^_^

      Delete
  6. Tahniah PUAN NURIESYA. Selamat pengantin baru dan semoga berbahagia sentiasa...

    Salam Singgah dari Facebook Kelab Blogger ke sini - Ixbarr Abdullah-

    ReplyDelete
  7. tahniah2..macam kawan i kawin.hubby yang beria nangis.dia happy go lucky je.hehe
    smoga dikurniakan kebahagiaan hingga ke jannah!amin3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Suruh kawan u sep sikit dengan i. Hahahah. Thank you dear. Amiinn. :)

      Delete
  8. suka..suka.. sgt2 sweetsss!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah!
    Selamat pengantin baru...
    semoga kekal bahagia dan tabah menempuhi dugaan berumahtangga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Hasnieda , inshaAllah. Amiinn. :)

      Delete
  10. Replies
    1. Jangan muntah hijo pula tengok sudah. Hahahaha. :P

      Delete
  11. Cantiknya makeup, cantiknya inai, cantiknya gambar. Jeles la camni. Hahaha. lupa nak puji, cantiknya pengantin :p Hehehe

    Kau gelak besar bila dah halal ye! Hahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii banyaknya cantik bini orang ni ! Hahahahaha. Kantoi ke weh gelak besar sebab dah halal ? Ekekekeke. :P

      Delete
  12. Seronok baca entry. uishh bahaya tu sampai xmuat, makan ape je? jangan la suh anak sama jari.. wuu don'tx3....



    tahniah weh.. semoga berbahagia sampai ke anak cucu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you budak ! Entah apa yang dia makan tah , gemok gemok jari. Muahahaha. Thank you dear. Amiinn. InshaAllah. ^_^

      Delete
  13. tahniah...semoga kekal hingga ke jannah...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Tentang Kita , inshaAllah. Amiinn. :)

      Delete
  14. congrats, selamat pengantin baru:)

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Alaaa mak yong , biasa biasa jela kak. ^_^

      Delete
  16. Assalamualaikum nad... ohmaiii love your nikah outfit! ehhh samalah kita time nikah tu sekali 3 pasangan yang lain, dam jadi pengantin yg ke 3 diakad. wootwoot ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Ohmaienglishhh. Hahaha. Yeke ? Wah !! Sep sikitttt. :D

      Delete
  17. cantik makeup, baju, inai, dan gambar. =)

    ReplyDelete
  18. gambar last tu klakar. hahaha. cantik nauuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar last tu ada entiti lain pula tumpang. Ekekeke. :P

      Delete
  19. cantiknyee...sama padan..semoga kekal till jannah...salam perkenalan dari Bazlia Amoza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Thank you Bazlia. Amiinn. InshaAllah. :)

      Delete
  20. cecomel je perangai memasing...but after all, I'm glad it's over...tahniah buat ke beratus kali entah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah buat ke beratus kali tu comel ! Hahahahaha. Belum completely habes , bulan 11 ade lagi. T_T

      Delete
  21. cantiknya gambar :) such a lovely wedding. moga berkekalan

    ReplyDelete
  22. Congrats nadia.. Cantik gambar.. Moga kekal keakhir hayat.. Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Liza , amiinn ! InshaAllah. Salam kenal juga. :)

      Delete
  23. Replies
    1. Ceghitanyaaaaaa macam akak tak kawen lagi. Gggrrrr. Hahahahah!

      Delete
  24. gambar lain nad?/akak nak tengok semua..cantik2 la gambar..mungkin sebab pengantin cantik kan?puji nih..supaya dapat tengok gambar lain..ekekekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh blah reason puji. Kahkahkah. Kang letak banyak banyak kang ada yang muntah hijo pepel semua kak. Ekekekeke.

      Delete
  25. Amboiii part gelak besar smpai xigt dunia tu kemain lg ek. Hahaha . Eh lupa nk ckp, muka nadia ada mirip2 farah breep breep tu. Farah af.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk ! Lagi sorang , cikji ni tah orang ke bape tah yang cakap macam ni. Hahahaha. Gelak mestilah tak hengat dunia. Dah kawen kaaannn. Ekekekeke. :P

      Delete
  26. tanteknya! timm mmg suka tgk wedding org! cantik la orgnyer..pkai ape pun tantek!
    >blogwalking dr kelab blogger abg ben

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun suka tengok wedding orang Timm , sep sikit ! Hehehe. Eh mane ade cantiklah Timm , biasa biasa je. :D

      Delete
  27. awk.....ske nye tgk awk.....simple...sweet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Wan Aini. Kita biasa biasa jela yang. :)

      Delete
  28. TAHNIAH puan @Nuriesya Nadia... Cantik la dia.... sama padan dan bagai pinang di belah dua... berseri-seri dan kebahagian itu sangat terpancarrrr....semoga ikatan sah yang terjalin bahagia till jannah... amin...

    suka tgk gambar2 ni...rasa bahagiaaaa tu tersangat jelas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear for your doa , Amiinn. InshaAllah. ^_^

      Delete
  29. Tahniah,dh jd isteri org...
    www.armilastyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. eehhhh kenape aku yang senyum tgk gambar2 ni..hahahahah nape aku mcm gojes gojes sgt dlm gmbr gmbr ni hahahahahahahahah * mohon lempang diri sendiri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah lempang diri sendiri , aku jauh benor nak tolong tampo bagi sedar diri. Hahahahahaha.

      Delete
  31. alaaaaaa,awak tayah nak malas sangat ye!hahahaha.. sila update part hantaran semua tu ! btw,tahniah onie ucapkan pada seorang gadis yang omei-omei ni.... mak awk tu mak awk tu,nape awet muda sangat haaaaaaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti kita ada kerajinan di luar batasan kita update okay ? Hahaha. Thank you onie sayang. Ehhh ! Kenapalah nak kena nampak juga mama kita yang satu tu. T_T

      Delete
  32. nak tengok gambar dalam album pulak.. baru puassss.. hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Album belum lagi , tahun depan adalah kot. Hahahaha.

      Delete
  33. Uii kakak cantik! Untunglaaaa hehe selamat berbahagia. Doakan turn Nad pulak cecepat ehh. Tak sabar nih hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiiii cantiklah sangat kakak ni. Hahaha. Ye Nad , memang akak doakan kalau boleh bior minggu ni juga Nad nikah. Mihmihmih. :P

      Delete
  34. 1. Baca entri kahwin dan dan akak akan terewind masa akak dapat tittle puan juga. Haha.
    2. Ko memang tak boleh cover gelak kan kan ka?
    3. Mak ko lawa dik. Macam kakak-kakak je.
    4. Spot Rina dalam entri panjang ni. =)
    5. Lagi, lagi lagi entri pasal kawin-kawin please.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Feeling lebih nampak ? Ekekeke ! :P
      2. Tahu takpe kak , natural gitu. Puiii.
      3. Alaaaaa. Next please. Hahahaha.
      4. Yess ! Rina is my besfwenggg.
      5. InshaAllah kalau ada kerajinan , kahkahkah.

      Delete
  35. cantik sangat... tak tau nak kata apa la.. semua cantik..

    ReplyDelete
  36. tahniah nad..selamat pengantin baru! :D

    ReplyDelete
  37. Tahniah nadia...cantiknyer semua gmbr..puas tgok..

    ReplyDelete
  38. Replies
    1. Erkk ! Takdelah yang , biasa biasa je. ^_^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah