Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 30, 2014

Aktiviti tahunan kami - MotoGP 2014 !

Assalamualaikum & Hello.

Okay cerita yang hampir basi. Haha. Maaflah. Banyak sangat pending entry , apa nak jadi tah budak ni. Haha. By the way , siapa yang pergi merentungkan diri dekat Sepang International Circuit weekend lepas ? Sep sikit ! Tapi aku separa rentunglah sebab aku attend hanya pada hari Ahad je , yang rentung sepenuh masa tu Una je. Kahkahkah. Hari Sabtu kan ai ada date dengan blogger blogger kesayangan tu. 


Tepek muka tuan blog dan suami dulu sebagai pembuka bicara. Gitu. Hahaha. Actually ktorg bukan pergi naik kereta pun , ktorg pergi naik moto kawan Wan. Haha. Gigih pinjam motor orang pakej dengan helmet Arai sekali. Lol ! Tahun depan sayang belikan bie motor sukahati siap helmet barai lagi eh eh. Nak tak ? Miahahahaa.





Aku suka naik motor tapi tak suka pakai helmet. Sebab tula. Haaa. Sebab tudung aku tu haaaa. Awat jadi lagu tu. Adoi. Sakit pula hati kita wak , hahaha ! Tahun ni booth dekat MotoGP agak banyak compare dengan tahun lepas. 

Tapi mood aku bila bersesak dan berpanas tu sama je macam tahun lepas. Kahkahkah. Ai is tak suka la lekit lekit , peluh peluh meleleh ni. Eeeeee. Nak selfie pun malas. Hahaha. Kesian laki aku , nak tangkap gambar dekat motor motor tak dapat. Maaflah. ^_^

Parking motor dekat main entrance : RM 10

Dah puas pusing keliling basahkan ketiak dekat main entrance , ktorg pun pergilah ke entrance ktorg. Entrance F nu ha jauh dekat belah belakang , nasib baik naik motor. Kahkahkah. Masuk masuk tak pergi cari port nak duduk lagi tapi sebok pergi isi perut. Tapi. Mahal nak arwah. Rasa tak seberapa pun tapi sebab dah lapar gila. Terpaksa. T_T

Fishball & Nugget Cucuk : RM 2
Mihun Sup : RM 7
Air Mineral 500ml : RM 3
Parking Motor Entrance F : RM 5


Naik naik atas seat semua dah penuh. Naseb baik Wan ternampak ade sederet yang kosong tapi terceruk ke dalam. Kiranya kena lalu depan orang la baru boleh sampai dekat seat tu. But who cares. Bagi jela jalan dekat pengantin baru ni. Hahahaha. Naseb race belum start , kalau dah start mau kepala laki bini ni kena hempuk dengan helmet. Race dah startlah kau nak lalu lalang. Kahkahkah.



MotoGP pun start ! Dan untuk beberapa lap yang awal tu semua orang duk giat bangun dari seat. Pfftt. Tak dapatlah aku nak snap gambar yang clear. Jadi sehalus semut je gambar motor yang berjaya aku snap. Huwaaaa. Dorang tak tahu ke ada blogger nak snap gambar. Lain kali bagilah laluan. Hurh !

And the winner is Marquez , tahniah ! Walau apa pun Rossi tetap di hati. Gitu. Dapat lead satu lap pun bolehlah daripada takde. Kahkahkah. Bukan apa , aku tau Rossi saja bagi chance dekat Marquez tu. Dia dah muak dah asyik menang first place. Eh boleh gitu ? Lol !! :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak beli tshirt Ducati tak dapat dapat lagi ni. T_T


xoxo


22 comments:

  1. patutlah cam nampak Nad kat tv hari tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah ! Terus masuk tv tau. Naseb tak cakap nampak Nad jadi model iklan moto. :P

      Delete
  2. assalamualaikum
    singgah pagi
    sory x sempat nk komen anum bz hari ini

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Seronoklah dah jadi dayang senandung. Hitam. T_T

      Delete
  4. tahun ni x dpt pegi..tahun lepas syok gak dpt tiket free duk grnadstand..thn dpn nak peg!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah dapat grandstand ! Hahaha. Bak dua keping kak tahun depan , reserve awal. Hahaha.

      Delete
  5. Tak panas ke kat situ..tengok dalam tv macam panas je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panas masa duk berjalan kat main entrance tu , bile duduk kat entrance F tu ok. Berangin. Hehehe.

      Delete
  6. patut la tak jumpe ko,, aku ujung sekali hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larh yeke ! Cheh ! Kalau tak boleh main jerit jerit. Lol. :P

      Delete
  7. Kak Nurieee lain kali event panas terik jangan pakai tudung putih sgt la habis nampak burn terus T_T Bukan nak hajakkk

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Jangan cool sangat , berasap ketiak wooo. :P

      Delete
  9. Alahai cuweet je kamu berdua ni kak nurie hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nak cuweeeetttt sangat Qila oiii. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah