Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 23, 2014

Dilema setem , ada lagi ke setem 30 sen ??

Assalamualaikum & Hello.

Alhamdulillah , kad kahwin dah siap. Dahla tempah last minute , nasib baik orang yang layan aku tempah kad kahwin tu hebat. Berjaya juga buat semuanya dalam masa yang ktorg minta. Hehehehe. Dahla lambat tempah , request nak cepat pula. Tampar karang. :P

Cerita kad kahwin nanti kita cerita lain eh ? Ni cerita dilema setem. Biasalah , bila dah lambat settle hal kad kahwin , semestinya tak cukup masa nak pergi hantar kad kahwin. Maka dengan itu , terpaksalah aku guna khidmat pos kan ?

sumber : Pos Malaysia

Yang menjadi persoalan aku sekarang ni. Berapa harga sekeping setem untuk hantar kad jemputan dalam KL dan juga luar KL. Sebab aku ni mana pernah pos apa apa. Receive pernahla , tu pun parcel ! Kalau dah parcel tu mestilah kira lain , lagilah mahal. Hahahaha. Tolonglah rungkaikan masalah aku yang tengah dalam dilema nak tampal setem berapa sen untuk hantar kad ni. Huwaaaaa. T_T

Thanks for your time , love ya people.


p.s : I'm in love with my wedding dress , hehehe.


xoxo


33 comments:

  1. ada abang ni cakap, sekarang pakai setem 60 sen kalau luar kl..dalam kl n selangor 50 sen..

    ReplyDelete
  2. tahun lepas hantar kad raya ke kl kena guna setem 50 sen.. tak silap upah abang posmen tolong pos surat ke kl atau luar kl hanya kena guna setem 50 sen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh eh ? Kiranya memang starting 50sen dahla sekarang kan. Takde dah 30sen. T_T

      Delete
  3. dulu saya pakai 80sen kalau luar dari negeri saya..

    kad kawen pun makan duit kalau nak pos dulu amsa asaya kwen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Thank you for your info ! Hehehe. :D

      Delete
  4. 60 sen..baru je pos kad kawen 2 bln lepas..syeeda kal pej pos terus tanya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orait ! Thank you Syeeda. Hehehe. Senang tanya pej pos terus. :P

      Delete
  5. Replies
    1. Sure kak ? Kalau tu cantik ar. Senang bajet. Hehehe.

      Delete
  6. 30 sen masa 10 tahun lepas. sekarang takde dah 30 sen huahua so sad.

    Btw, cantik ngat design setem uols!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahahaha tula ingat tang 10 tahun lepas je. Bertabahlah nak. :P

      Delete
  7. wihiiii..kad jemputan utk niesa jgn lupa tau kak nurie!xsabaaa nk jumpa sabtu ni..yeay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum minta kad ni , hadiah kak nurie dah ada ke belum ? Hahahaha. Okay adik sayang. Jumpa Sabtu ok. ^_^

      Delete
  8. alaaa , saya duduk sabah. lagi jauh :D

    ReplyDelete
  9. sekarang 50-80 sen je..mahal kan??hehe

    ReplyDelete
  10. yg by hand pun nak request ada setem jugak. boleh? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengada tau ! Hahaha. Yang dah dapat kad tu kalau tak datang , siaplah. :P

      Delete
  11. kalau sampul puti...60 sen...kalau sampul coklat 80 sen...kalau berat..pandai-pandai la...maksimum berat utk 60sen/80sen tu 500 gram

    ReplyDelete
  12. baru pos card jgk smlm kalau luar KL & Selangor 80sen..
    yg penting jangan kurang 60 posen karang tak sampai hihi..

    ReplyDelete
  13. Sampul putih setem kena sampai 60sen, kalau sampul coklat 80 sen. Tidak kiralah dalam KL sekali pun..hahahaah xD

    ReplyDelete
  14. nak selamat letak rm1 terus. x yah fikir sampai ke tak sampai. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM 1 ? Hahaha. Anta kad pun dah nak nanges camtu. T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah