Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, October 15, 2014

Food Review : Ikan Bakar Jalan Bellamy

Assalamualaikum & Hello.

Memandangkan hari Isnin haritu aku dan Wan cuti , kebetulan juga ktorg ada urusan dekat KL dengan gatal mulut aku ajak Wan lunch dekat Jalan Bellamy. Yela , sebelum ni duk baca entry orang je. Katanya ikan bakar dekat Jalan Bellamy ni tip top la ape la. Mana boleh kalau aku tak pergi rasa sendiri kan. So , Isnin tu ktorg terjah Ikan Bakar Jalan Bellamy. Ehehehee.

Masuk masuk Jalan Bellamy tu ktorg pusing keliling juga sebab tak pernah sampai kan. Antara building yang aku nampak on my left Alice Smith. Lepas daripada tu aku nampak macam satu kantin (Pernama). Aku dengan Wan kemain konfiden ingatkan tula tempatnya. Siap siap parking , bila turun tengok. Eh kenapa semua orang makan Rojak Mee ? Emm. Salah tempat !


Next.


Pusing keliling lagi. Habes semua cabang jalan ktorg lalu , dan akhirnya sampai ! Hahahahaha. Aku nampak asap orang bakar ikan pun aku dah gembira dah. Belum turun kereta dan pergi rasa sendiri. Kahkahkah. Apa pun tak boleh Nadia ni tau. Disebabkan banyak kedai yang jual ikan bakar dekat situ , sampai confuse la juga nak pilih yang mana. Maka dengan itu , kita pilih yang ramai orang. Hahahaha.




Menu yang ktorg pilih untuk lunch haritu ialah Sotong Bakar dan Ikan Pari Bakar. Hehehehe. Sedap baq hang. Dahla size sotong and ikan tu besar , memang puas hati. Selain daripada ikan bakar , ada juga jual lauk pauk kampung. Bila makan dengan ikan bakar , memang ngam ar ! Total damage : RM 32 (sekali air)

Yang aku tak puas hati , masa aku tengah sedap sedap makan boleh pula rasa nak terberi ! Memang potong ar , nyampah ! Next time aku nak suruh Wan tapau jela , atleast kalau nak terberi pun boleh beri kat rumah. Kahkahkahkah.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : beberapa hari lagi nak jadi pengantin 'baru'. Miahahahaha.


xoxo


33 comments:

  1. Ikan bakar jalan bellamy ni salah satu favourite akak jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kan kak ! Ehhh , terngiang ngiang. Akak ada port lain tak selain sini ?

      Delete
  2. okeii, terliuq da ni.. mohon bakal pengantin 'baru' belanja.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak ! Bahaya ni , lap sikit air liur tu. Kang lecak blog kita. Hahaha.

      Delete
  3. Sedapnya da lapor ni...
    Eh bila kenduri?? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap weh ! Hahaha. 8th November. Nanti pm kita alamat eh. ^^

      Delete
  4. tergoda aii tengok sotong bakar tu :)
    cantiklah header blog ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auchhh tergoda dengan sotong. Hehehe. Thank you ! ^_^

      Delete
  5. lama tak dtg dan makan katbellamy nie.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehla datang makan kalau tu. Hehehe. :D

      Delete
  6. Assalamualaikum nad, wahhh sedapnya ! sila belanja umi Adam boleh? kihkihhhh ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , amboiii umi Adam ni. Aunty Nad belanja umi Adam guna duit raya Adam la eh. Hahahahaha.

      Delete
  7. akak org kl pun tak pernah mkn lagi dik oi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah pergi kak , dokek je pun Cheras dengan Bellamy ni. :D

      Delete
  8. patut la kuruih..makan lauk ja..nasik tak makan..nak kena tiru nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak , nasi tak masuk gambar. Kang masuk gambar orang kata buruk lantak pula. Kahkahkahkah.

      Delete
  9. Malas pulak nak g...bakar pakai kuali ajaib cap ikan jela..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun boleh jugak guna kuali ajaib ! Hahahaha.

      Delete
  10. salam nad..saya dah tukar alamat blog. ada problem sikit. nanti singgah ye

    iniblogsal.blogspot.com

    sayang sangat tapi apa kan daya.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sal , oh yeke. Takpelah nak buat macam mana. Nanti kita datang singgah ye. ^^

      Delete
  11. sotong bakar. alahai stress lah!
    takmo kawan dgn nurie la cmni. dah la g melantak tak ajak. huh.

    XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha ! Dahla pasal ketam pun merajuk , ni sotong pula eh Aisya. Maaflah. :P

      Delete
    2. udang galah, udang harimau, udang dinosaur takpe lg.. sebab takleh makan jadi tak kesah. ini ketam, lagi sotong. stress ah. haha

      Delete
    3. Wakakkakakaka ! Maaflah. Nanti kita pergi k Aisya ? ^_^

      Delete
  12. Replies
    1. Sedap Ma , nanti datang KL singgahlah sini. ^^

      Delete
  13. Ok fune..saja bg akak terliur kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fune pun bolehlaaaaa. Hahahaha. Ala tak sengajala. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah