Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, October 3, 2014

Larh ! Kejap je rupanya buat Kad Perakuan Nikah

Assalamualaikum & Hello

Selesai je akad nikah haritu , jurunikah ktorg bagi satu sijil nikah sementara. Yelah in case kalau tengah berhanimun tetiba JAWI ketuk pintu , takdela menggelabah ! Hahahaha. Tapi don't expect sijil nikah sementara tu cantiklah ye. Sijil nikah sementara ktorg tu atas kertas A4 warna hijau. Itu sahaja.

Sampai bila bila ke pakai sijil nikah sementara tu ? Eish orang dah kata sementara tu sementara jela. Tumbuk kanggg ! Ehehehee. Lepas 15 hari nikah korang dah boleh dah pergi JAWI untuk buat kad perakuan nikah. Yang ni takde sementara sementara. Ini poreber and eber macam IC korang. So sebelum pergi buat kad perakuan nikah tu sila pakai shawl , tudung comei comei. Senyum maneh maneh. Kang kalau muka burok jangan salahkan ahkak !

25 September 2014

Pagi pagi buta lagi aku dengan Wan dah tercacak dekat JAWI Putrajaya. Bukan apa , takut orang ramai punya pasal. Kahkahkah. Aleh aleh memang betul betul ktorg jadi orang pertama. Lol. Hahaha. Sampai sampai terus cakap nak buat kad perakuan nikah and staff JAWI akan bagi satu form. Tulis semua details and jangan lupa bagi sekali dengan sijil nikah sementara.

Lepas tu tunggu untuk sesi tangkap gambar nak tepek dekat kad perakuan nikah tu. Dah settle tangkap gambar , kenalah tunggu sekejap untuk kad perakuan nikah siap. Serious tak lama. Dalam setengah jam je. Tu pun aku rasa take time sikit sebab masa ktorg pergi staff kerajaan baru masuk keje. Nak setup itu ini itu ini. Kalau tak sure lagi cepat. Ngeee!


Tadaaaaa ! Sebab apa aku ingatkan korang untuk pakai comei comei and senyum maneh maneh ? Haaaaa untuk elak muka korang jadi burok macam muka aku. Hahahahaha. I have a weird smile dekat situ. Huwaaaaaa. Lantaklah janji laki ai okeh. Ekekekeke. :P 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : semalam ada kawan kite kata dia baca blog kite , malu kiteeeeee. Ehek!


xoxo

 

20 comments:

  1. wahhh cptnyer ! hari tu jgk siap..fadh hr tu dah 4 bulan kawen baru dpt..

    ReplyDelete
  2. kad ni kad baru tau!kalo dulu sama mcm lesen liminate tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriousss ?? Hahaha. Naseb baru kawen skrg. :P

      Delete
  3. dah berbulan kawen, tp xbuat lagi ponnn..adoiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii. Kemain sangat tau tak buat lagi. :D

      Delete
  4. cantik la dah tu..nak cantik lagu mana lagi..satgi kalau pakai lawa2 sangat,tudung blink2 giteww orang kata macam artis pulak..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh ai memang nak fefeeling retis sikit kak. Lalalalala. :P

      Delete
  5. hahahahaha aku yang dah masuk setahun kawin ni pun tak buat buat lagi.. usung la kulu kilir sijil nikah tu hahahaha.. n cara lain,, ambik gambar sijil nikah simpan dlm phone sbb takut hilang so siappp.. hahahahah lagi cepat kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betullah tu , kalau terdelete , terkena virus. Padu ! Hahahahaha.

      Delete
  6. jgn risau lah nurie oi.. maintain cantik jugakkkk. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantekkkk la sangat Aisya si darah manis ni. :D

      Delete
  7. Kat Sarawak tak pasti ada ke tak kad macam ni..tulah kalau nak berdua tu..takut2..silap2 kena macam syarifah zarina dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa sebab tu la buat cepat cepat , takut jadi macam kes tu. :D

      Delete
  8. nak cantik mana lagi...? takkan nak letak muka che ta pulak..kehkehkeh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh ehhhh , ai memang cam che ta hokeh. Lol. :P

      Delete
  9. okehh kalau anne kawin nanti nak buat kad nikah kat putrajaya la, cepat sket.. doakan anne kawen cepat tau? kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn !! Kawen cepat cepat , ai is nak makan nasi minyak. Ekekeke. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah