Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, October 1, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Cameron Highland 2.1

Assalamualaikum & Hello.

Selepas sesat barat sampai ke BOH Tea Centre Sungei Palas , akhirnya ktorg berjaya sampai ke Mossy Forest Gunung Brinchang. Punca ktorg sesat sampai ke BOH Tea tu sebab takde signboard nak ke Mossy Forest tu. Haih ! Maka dengan itu ktorg terlepas simpang , langsung pergi ngeteh dulu. 

** P.s : kalau nak ke Mossy Forest ni , sebelum sampai BOH tu ada satu simpang belah kiri. Ada signboard strawberry farm yang macam nak roboh. Pfft. Then straight je. And ya jalan nak ke Mossy Forest ni sempit and muat untuk sehala je. So , hati hati bila memandu. Sila gunakan hon kereta anda.)**


Masa ktorg sampai atas ni pun dah 12.15 tengahari but still berkabus tebal. Yelah sebab pagi tu hujan lebat gila kan. On the way nak ke Mossy Forest ni serious aku rasa macam dah sesat pun ye , sebab macam tak sampai sampai je. Hahahaha. Tapi bila dah nampak ada 4x4 and kereta kereta lain parking barulah rasa lega. Hehehe. Dahla naik Mossy Forest dengan minyak blinking. Tahniah. Naseb tak jadi pape , kalau tak ? Mana nak cekau minyak suami oi. Kekekeke.




Bagi aku yang tak berapa suka masuk hutan ni , hurm. Keadaan sekeliling tu quite scary ! Hahahahaha. Mana dengan kabus tebalnya , aku tak nampak dengan jelas. Lepas tu mulalah kepala otak ni buat perangai , duk imagine ada hantu keluar celah kabus. Mampos. Kahkahkah.





Tak banyak gambar pun dekat dalam Mossy Forest ni. Satu sebab holder monopod patah , dua sebab takut handphone jatuh dalam hutan belantara , tiga sebab tangga licin takut terlentang , empat sebab takut ada entiti muncul dalam gambar. Miahahahahaha !

On the way turun tu sempat berhenti dekat lereng lereng bukit dan tengok ladang teh lagi untuk kesekian kalinya. Hahaha. Dan seperti biasa kenalah selfie dan selfie lagi. Kalau boleh biar memory handphone tu penuh dengan gambar dekat Cameron Highland je. Brah. :P




Maafkanlah suami aku tu , dia ni memang pe'el sikit. Hahahaha. Orang suruh diri elok elok nak tangkap gambar. Dia heboh nak gambar melompat , haaa boleh suami boleh. Kan dah serupa apa je tu. Hensem angat. Kahkahkah. Cair mak , nyaris tak terjun tiruk dalam ladang teh. Cair punya pasal. ! Wakakakaka. Ai lebiu. :P


Hectic life in KL buat aku rasa aku nak balik ke sini lagi. Serious rasa macam nak pergi lagi sekali. Haish. Bilalah boleh repeat ke sini lagi ha suami ? Kali ni kena bawa holder monopod banyak banyak dalam beg , in case patah lagi. Lol. Ekekeke. Barulah boleh selfie dalam Mossy Forest dengan wide view. Hehehehe. Bie jom bie kita pergi lagiiiii. ^_^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bodek suami bawa pergi bookxcess harini , lepas ke tak lepas.


xoxo


14 comments:

  1. Replies
    1. Ala ala , nanti pergilah. Tapi jalan dia quite scary tau. :)

      Delete
  2. alhamdullilah both of u always happy ok

    ReplyDelete
  3. ha..kau mampu masuk hutan pakai kasut flat..hihihi.

    betul ke takde entiti? ce cek balik semua gambar...hahahaha (gelak jahat)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai flat , pakai jeans tu dah biasa bagi budak nama Nadia ni kalau masuk hutan. Bertabahlah nak. Eeeeeee keji tauuuu Sal ! Terus taknak godek dah gambar dalam handphone. Kahkahkah. :P

      Delete
  4. cantik gambar kat tengah jalan tu.. tapi mcm ada je entiti kt blkt tu..
    hahaha.. kidding ok? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeeeeee jahat tau ! Tamo kawan. Hahahaha. :P

      Delete
  5. wow... tak sampai lagi pun kat sini.... huhuhuhu... nanti nak pegi laaaa mcm best jeeee... gagagaga pettakkk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi jangan tak pergi , kalau boleh sila jalan sampai hujung track. Hehehe. :D

      Delete
  6. sama macam akak la..tak suka masuk2 hutan ni..akak benci serangga2 nih..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesssss sama dengan !! Walaupun rama rama orang cantek tapi kita tetap tak sukaaaaa ! Hahahahaha. :P

      Delete
  7. makin stress plak baca blog nurie ni.. nak g vacation jugak.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala alaaaaa janganlah stress. Kasi settle dulu semua bende lepas tu please pergi larikan diri. Best !

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah