Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, October 10, 2014

NadiaWanOutdoorPhotoshoot : Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin , Pullman Putrajaya

Assalamualaikum & Hello.

Amaran : Jangan salah gunakan gambar dalam entry ini untuk kepentingan peribadi , terima kasih.

Tu diaaaaa , tajuk je dah panjang berjela. Bertabahlah ye nak. Hahahaha. Since majlis akad nikah aku start lambat daripada yang dirancang. Maka dengan itu , majlis pun lambat habis dan terus menyebabkan masa untuk ktorg outdoor photoshoot tu jadi teramat amat singkat. Yelah , takkan nak shoot time Maghrib. Kang entiti yang muncul dalam gambar. Pitam. Hikhikhik.

Mengikut perancangan awal , ktorg nak shoot masa sunset dekat Pullman Putrajaya. Kan bila sunset view dekat situ cantik. Tapi , nak buat macam mana dah tak sempat. Jadinya ktorg just shoot sikit dekat perkarangan masjid dan dalam bilik hotel. Kahkahkah. Dalam bilik hotel pun boleh jadi tempat photoshoot. Sabor jelah teman , naseb dapat official photographer yang hebat. ^_^

Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin






Antara gambar yang sempat DLS shoot dekat perkarangan Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin. Memang rushing habes nak buat outdoor shoot ni. Aku sebenarnya berkaki ayam ye dalam kesemua gambar gambar dekat atas ni. Manalah aku tahu boleh bawa kasut naik atas masjid , aku punya cerdik tinggallah kasut tu dekat rak kasut dekat basement (masjid besi ni ada tingkat tingkat ye , boleh naik lif atau tangga).

1302 Lotus Wing , Pullman Putrajaya







Naseb baiklah memang mama dah book untuk aku satu bilik dekat Pullman Putrajaya , so jadilah second place untuk shoot. Hahahaha. Asal boleh je kan. Nak shoot dekat luar Pullman tapi dah gelap plus dah penat gilaaaaa and lapar gilaaaaaa. Even Superior Room tu kecik je but still the outcome sangat vavavooommm. Mak suka jah. Kena sangat warna tema nikah ktorg dengan warna bilik. Ngam ngam soi. ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : mohon jangan ada yang curi gambar aku and letak dalam mana mana blog b2b ! thanks.


xoxo


22 comments:

  1. alaaaa lagi la gambar.. aku tau banyak lagi ni die sorok buat pekasam ni.. alaaa lagi la lagi pelissss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaaaaaaaaaa tak boleh laaa , nanti ada yang caruts pula. Tamo tamo. Nanti tengok dalam handphone eh. :D

      Delete
  2. cantek gmba dalam pullman..
    aiyok!! ada yg suka curi2 gamba kee.. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantekkan ! Kita sukaaa. Ada dulu kita pernah upload gambar kawan kita kawen , tapi lepas tu terjumpa dalam blog b2b mane tah. T_T.

      Delete
  3. Assalamualaikum nad, amboiiii lawo gambo korang. suka tengok sebab simple gilaaaaa tapi gojes~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Kita pun sukaaaa tengok , hehehe. :D

      Delete
  4. nad...retis blogger mau lah gambar kene curik...haha...bukan Aini okeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Retis habes la Nad ni Aini oii. Hahahaha. :P

      Delete
  5. cantiknye gambar.. mmg kelas la photographer nie... pengatin pun cantik.. sbb tu gambar pun cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala ala tipu , pengantin biasa biasa je. Lighting je cantik. Hehehe.

      Delete
  6. akak suka tgh pic2 nikah nad..cantikkk sgt..baju dgn veil nad super sweet la..beli mana kain? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolololo , tula masa tu akak da bersalin kot tak silap. Huhuhu. Beli Jakel sajo. :D

      Delete
  7. gmbr semua cantik..tetiba ada pakcik tu kenapa..kat pagar tu..hahahaha...mengganggu konsentrasi..muahahaha...

    p/s : nak amik pic buat wallpaper....boleh..? hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakcik tu nak masuk blog juga tu dia sempat selitkan diri dia. Kahkahkah.

      p.s : okay kita exchange , gambar sally anta semalam kita buat wallpaper eh. :P

      Delete
  8. retis sgt org curik2 gambar tau. hiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Retisss lagi Aisya ni. Sebelum ada org curi baik bagi warning dulu. Ehehehe.

      Delete
  9. gambar semua vavavommmmm key,gerammmm mak!

    ReplyDelete
  10. mesti orang selalu cakap muka Nad macam Farah AF2 kan?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni Sal nak cakap bende yang sama ke camne ? Haha. Aah Sal , dah banyak sangat dah. T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah