Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, October 9, 2014

NadiaWanPreWedding : Taman Saujana Hijau , Presint 11 Putrajaya

Assalamualaikum & Hello.

Amaran : Jangan tinggalkan komen mengenai hukum , aku dah sedia maklum. Terima kasih.

Kebetulan masa aku book Dari Lensa Studio sebagai official photographer wedding aku , DLS tengah on going dengan promotion 2 Event + 1 Photobook FOC Pre Wedding sempena 3rd year anniversary DLS. So , aku dengan Wan sapu jelah tanpa pikir panjang sebab harga yang DLS offer dengan kualiti kerja dorang -- memang ngam !

Bila dah dapat foc pre wedding ni , semestinyalah kita gunakan dengan sebaik mungkin kan ? Jenuhlah aku google sana google sini nak cari tempat yang cantik untuk shoot. Nak shoot pre wedding aku nak biar match dengan wedding theme kononnya tapi at the end aku rasa macam tunggang terbalik je. Wakakaka. Gasak.


Dan memandangkan DLS ni based dekat Putra Perdana , dekat dengan Putrajaya so kita cari tempat dalam Putrajaya jela sebab aku macam malas nak beriya sangat untuk pre wedding ni. Penat kot nak fake a smile dalam gambar. Eceh. Kalau dah malas tu cakap jela malas. Miahahaha.

Maka dengan itu , aku dan Wan sepakat untuk pilih Taman Saujana Hijau Presint 11 Putrajaya. Alaaaa tempat yang Che Ta shoot pre wedding dia tu. Aku kan acah acah Che Ta juga. So , why not ! Lol ! :P









Cukuplah tu kot kan , kang ada pula yang muntah hijau sehijau rumput. Kahkahkah ! Ok tak lawak. By the way camne kualiti gambar dari DLS ? Cun kan ? Aku dah cakap dah memang ngam ngam soi ! Hikhikhik.

Untuk pre wedding , aku pilih untuk pakai kemeja longgar & tutu skirt (both from Times Square). Actually tutu skirt tu jarang dan aku takde kain dalam. Maka dengan itu aku tibai pakai jeans dekat dalam ! Miahahahahaha. Untuk makeup pula , aku minta tolong officemate aku yang makeupkan aku time tunang haritu. Kasut aku lenjan kasut pakai hari hari je. Hahaha. Settle. Oh untuk balloon aku beli dekat Glowing Party House Jalan Reko. Props yang lain semuanya datang daripada DLS. Bagus bagus ! ^_^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila smartphone tercinta teringgal , emm. T_T


xoxo


38 comments:

  1. omg omg omg...! why so cantikkk??? hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg omg mak jemah sangat ! hahaha. biasa biasa jela Asma. :D

      Delete
  2. Semua gambar meletopsss!cantik!

    ReplyDelete
  3. Nak tanya sikit boleh? Rege belon tu berapa?
    *ini serius ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak. Kita cam tak berapa nak ada ingatan yang kuatlah kak. Hurm. Dalam RM 3 jugak kot sebiji. Tak ingat sangatlah kak. T_T

      Delete
    2. Tq dik for info yang tak berapa nak ingat tu. ;p :p :p

      Delete
    3. Wakakaka ! Maaflah kak , faktor usia. :P

      Delete
  4. arghhh...cantik tahap tarik rambut arghhh...!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaaa tarik tudung jela please. Hahahaha. :P

      Delete
  5. cantik nye..mahal x untuk pre-wedding?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure la Nelly since this one is foc. ^^

      Delete
  6. waaa santek sgt. suka tgk :) hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala alaaaa jangan puji. Malu kite. Hahaha. :P

      Delete
  7. sempoi kot. nice to read n follow your blog . *peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you citfarah ! Will follow back. ^_^

      Delete
  8. kau tau ape hukum buat pre-wedding? hahahahaahahahahahaha anda akan di hukum ! saya akan hukum anda,, ini hukuman nya.. hukum hukum hukum hukum hukum hukum,., alaaaaa hukum la,,.,

    p/s: gambar main golf mane? ala jangan la sorok! n w u look older? tp cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakakakaka ! Kau jangan minta carut husna , please behave. Hahahahaha. Ala aku nampak matang la. Biasalah dah berumur ni. T_T

      Delete
  9. mesti suami dia pun layan kan je perangai suka acah2 Che ta tu kan??hahhah...mujur beli belon..sebab cantik..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaka ! Suami kita bajet bajet dia Adi Putra. Lantak ! Dua dua tak berpijak di bumi yang nyata. Kahkahkah. :P

      Delete
  10. apa hukumnya pegang belon eh? ada jawapan tak?kbyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...kakakakakakaka ...lawa oiii,geram acik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hukum pegang belon , kena cium princess ! Kahkahkah. Janganlah geram geram. See u on sunday ! ^^

      Delete
    2. bhahahahahah....jawapan yang sweet!hikkkk...see u too :D

      Delete
    3. Sesweet orang yang menjawabla punnn. Hahaha.

      Delete
  11. Assalamualaikum nad, gmbar last tu lawak siottt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , eh tu atromen kot ! Hahahaha. :P

      Delete
  12. serius pakai jeans? hahahaha!

    ehem, kite suka lah payung awk tu. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah seriousss ! Hahaha payung tu OP kita yang punyaaaa. :P

      Delete
    2. Dekat Bunga Reben Jalan TAR ada jual rasanya , kita macam pernah nampak. Hehehe.

      Delete
  13. CANTIK CANTIK CANTIK.. akak akan study nadia punya wedding.. memang cun la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woahhhhh ! Sampai study tu , amboi sangat tau. Hahahaha. Thank you kak. :D

      Delete
  14. weeee. saya pun plan nak buat kat sini sbb dekat dgn rumah. hihi

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah