Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, October 7, 2014

NadiaWanSolemnization Review : Hantaran for Her , Hantaran for Him

Assalamualaikum & Hello.

Kalau tak pasal hanimun , mesti aku akan review tentang akad nikah haritu. Itu jela modal kau kan Nadia. Ekekeke. Eh gasaklah aku nak update apa sekalipun. #akuupdatekauyangpanas #taknakbacajanganbaca. Muahahaha. Nak juga fefeeling Wak Doyok punya hashtag. Behe !

Seperti yang sedia maklum , sebelum akad nikah lagi mama ayah kata tak payah ada hantaran pun takpe. Sebab macam adat je , for me aku pun tak kesah. Lepas lepas nikah macamlah tak boleh beli keennn. Tapi side lelaki kata nak ada kan sikit hantaran juga. So there you go 5 berbalas 5. Jangan tanya 'Boleh ke 5 balas 5 ?' , Jangan tanya 'Kenapa tak 5 balas 7 ?'. Ni adat je pun , nak buat boleh taknak buat pun takpe. So ikut suka hati kaulah nak kasi berapa balas berapa. Understand ! ^_^

Hantaran for Her





Okay aku missed satu gambar , hurm. Nantilah aku masukkan. Hahaha. Boleh camtu ? By the way dalam handbag aku tu sebenarnya ada wallet but since dulang tu comel sangat , so tak muat. That is why my MIL letak dekat dalam hanbag je. Behe ! Habes orang tak nampak wallet merah DKNY ai tauuuu. Tssskk. Lol ! 

Semua gubahan hantaran ni MIL aku yang gubah sendiri. Sampai ke duit mas kawen pun MIL aku buat sendiri tau bentuk bunga. Tapi itulah dia , gambar takde. Nanti nantilah aku cari eh gambar tu kalau ada. Actually concept hantaran ktorg ni lebih kurang je , just sorang guna sterofoam bulat -- sorang guna sterofoam petak. Hahahaha. Sehati sejiwa sangat tau concept. :P

Hantaran for HIM






Hantaran aku bagi dekat Wan , mama yang gubah sendiri. Kalau dulu masa tunang , makcik aku yang tolong gubah tapi kali ni mama nak buat sendiri. Chaiyalah mama , lepas ni boleh buka order orang nak buat hantaran ar. Hahahaha. 

Actually ada dua barang hantaran aku dengan Wan yang sama. Which is handphone and jam tangan. Jam tu ktorg beli dekat Fossil yang couple set tapi harga takdelah couple sangat. Behe ! Handphone tu mula mula aku nak beli handphone lain , tapi cam nak sweet sweet sikit. So , lets tiru apa handphone yang Wan beli. Lalalalala.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : salahkan photographer eh kenapa muka dulang girls yang kat belakang tu blur. Hehehehe. :P


xoxo



24 comments:

  1. merajuk dulang girls kat belakang tu tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha , kan ! Sape suruh duduk belakang belakang. *tetiba*

      Delete
  2. meriah barang punya kaler...overshadow si bunga kat dulang...aishh! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Kaler mesti macam rangoli sikit. Kekekeke. :P

      Delete
  3. fuyooo comel.. hantaran2 nya nampak gojess la..hikhik

    ReplyDelete
  4. cantiknyerrrrrr tag tu.. kahkahkahkah mama la ni! hahhaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for the tag kakak ! Santek angat. Ite cuke angat angat. :P

      Delete
  5. sy hari tu semua buat sendiri. hahaha. org tolong letak je, susun sana situ sikit. tu yg express je semuanya. haha!

    fikir jugak nanti guna foam tu je lah.. tak berat nak bawa terbang ke sana.. kalau beli sana, mau menangis tengok harga. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang guna foam macam ni je Aisya. Jimat. Beli kain nak balut tu yang murah je sudah. Serious jimat sangat. ^_^

      Delete
  6. 5 pun semua kelas2 giteeww..hehheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ala ala , mane adelah akak. Hehehee.

      Delete
  7. selalu dok like kat insta je...ni akak dtg merapu kat sini pulak hehe..rupanya dah lama follow cik adik manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat datang akak ! Gitu. Hahahaha. Rajin tau akak like. Hugsss. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah