Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, November 19, 2014

DIY Penanda Buku / DIY Bookmark

Assalamualaikum & Hello.

Siapa yang suka bila stop baca buku lepas tu lupa nak sambung dekat mana ? Aku tak suka. Siapa yang suka bila nak stop baca buku , kena lipat bucu muka surat untuk tanda kita stop baca dekat situ ? Aku tak suka. Kalau boleh sikit lipat pun aku tak nak nampak dekat buku aku. 

Tapi sakit hatikan , bila kita kasi pinjam buku dekat orang and orang tu tanpa rasa bersalah pergi lipat bucu muka surat sebagai tanda dia stop baca dekat situ. Sakit hati kan ? Sebab tu aku tak suka bagi pinjam buku buku aku. Bukan kedekut , tapi aku sangat particular dengan bende macam ni.

So solution dia , nah penanda buku !





sumber : google

Kalau agak agak kedekut nak keluarkan duit nak beli penanda buku , bolehla DIY sendiri. Apa kau ingat zaman sekarang ni penanda buku murah ke ? Penanda buku pun mahal kot ! Hahaha. Kalau ikut style aku yang pemalas ni , aku guna je kad / tq tag / poskad jadi penanda buku. Kahkahkah. Paling latest penanda buku aku , aku guna tag seluar jeans H&M aku. Miahahahahahaha. Gasak.

Thanks for your time , love ya people.


p.s :  siapa siapa yang buat extra penanda buku ni , hulur hulurlah kat aku.


xoxo


34 comments:

  1. aku tak penah ada penanda buku.. sbb tak baca buku hahahahahaha

    ReplyDelete
  2. haha..sama, guna tag baju.sebab sekarang tag baju banyak yang cantik-cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ? Memang cantik cantik. Sebab tu boleh jadi penanda buku. :D

      Delete
  3. Replies
    1. Kan ? Tula buatkanlah untuk kita. Hehehehe. :P

      Delete
  4. KREATIFNYA!!! TAPI DAPAT ORG YANG JAGA BUKU BEBETUL MEMANG SERAM GAK,KITA NAK PINJAM PUN TAK BERANI,HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakakaka ! Kita spesis yang camtulah kot , bile dah ade kemek or terlipat mesti jadi tak sayang dah kat buku tu. :P

      Delete
  5. ouhh...kita pakai poskad cnblue yg berlambak kat rumah tu je utk jd penanda buku :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh yang berlambak tu macam biadap je. Hahahaha. Bak la 5 keping. 5 je kot. :P

      p.s : toner & moisturizer etude tu best. hehehe

      Delete
  6. waaa.. suka yg first tu. guna kain perca je.. (:

    ReplyDelete
  7. habis klip kertas try buat love2 tu....xjadi... T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah ! Gigih tau. Usaha tangga kejayaan. Chaiyok chaiyok. ^_^

      Delete
  8. Eh eh kemain cerita penanda buku. Cerita kahwin dah habis review ke ni? *angkat2 kening

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakakakakaka ! Punyalah kita elak , ada orang perasan pula. T_T

      Delete
  9. Alahai comel comel lak tgk penanda buku nie.. :D
    Kita tanda buku pakai resit beli buku tu jer hahahhaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh !! Kita pun pernah buat macam tu juga dulu. Miahahahaha. Sep sikit. :P

      Delete
  10. Haritu dah buat diy bookmaark. HAHA
    tp belum up entry lg..
    org bajet bz mcm ni lah..

    ReplyDelete
  11. comelnya lah diy bookmark. sy ni kalau nak tanda part berhenti baca tu, just cari apa2 je kertas yg ada, selitkan je :D haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha pun boleh ! Pernah juga buat macam tu. Ikut dan je. :P

      Delete
  12. Replies
    1. Samaaaa !! Buatkanlah lebih untuk orang juga. :P

      Delete
  13. buat sendiir je benda2 gini..nak beli rasa tak berbalaoi je.. kalu akak pulak buat dengan benang mengait tu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju !! Oh benang kait tu dulu kite pernah ada juga.

      Delete
  14. Semua kiut2...leh DIY klau rajin kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul , semua pun best. Cik Mah buat lebih nanti pos eh. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah