Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, November 14, 2014

Food Review : Bidor Station Kopitiam , Batu 9 Cheras

Assalamualaikum & Hello.

First time sebenarnya aku dengar nama kopitiam ni , selama ni aku pergi pun Oldtown - Papparich. Paling paling pun pernah ternampak Kluang Station. Tu je. Tapi Bidor Station Kopitiam ni first time aku dengar dan semalam buat pertama kalinya aku pergi menjejakkan kaki. Itupun sebab permintaan birthday girl - Una (entry lainlah eh).





Keadaan Bidor Station Kopitiam , sangat sangat oldskul. Decoration dia simple yet nice. Macam makan dekat kampung weh. Hehehe. Aku suka. Bilik air pun dorang tulis 'Bilik Ayo' , sangat terserlah loghat orang Perak. Bersesuaianlah dengan nama Bidor Station Kopitiam. 




Antara yang ada dalam menu dekat Bidor Station Kopitiam. Seriously memang banyak sangat pilihan makanan , sampai aku sendiri pun tak tahu nak try yang mana satu. Sampai dua kalilah aku belek menu tu sebelum buat keputusan nak makan and nak minum apa. Huhuhu. By the way , Bidor Station Kopitiam ni pernah keluar JJCM okay. 



Mee Curry & Nasi Kemangi. Itu je makanan yang sempat aku snap. Ini pun makanan aku dengan Una. Makanan laki masing masing ? Dorang dah soru dulu. Lupakan jela. Hahahaha. Sempat jugalah aku rasa Mee Curry Una , sedap ! Nasi Lemak 5 Star Wan pun sedap ! Eh semua sedap. Aku punya Nasi Kemangi pun licin. Hahaha. 

So far aku gembira makan dekat sini even masa makanan ktorg sampai tu makcik joyah meja sebelah tu kemain sound direct 'Eh ktorg sampai dulu makanan dorang sampai dulu' , 'Makanan masak pagi tadila tu' , 'Ktorg bukan datang sekali eh , ktorg datang asing'. Eh kau ni makcik , siapa pula yang volunteer nak jadi ahli keluarga kau. Spoil betullah. Mohon next time aku pergi , aku tak jumpe lagi dengan makciks (sebab dua orang) dan keluarga dia tu. Takut tak sempat dia lahar aku , aku lahar dia dulu. Biadap.


Eh ! Teremosi pula , apa pun makanan dekat Bidor Station Kopitiam ni memang sedap. Siapa yang rasa rasa nak try tu bolehla ke Bidor Station Kopitiam. Next time aku nak try Laksa dia pula la. Haih. Nak order Karipap Durian. Eh semua la nak order. Hehehehe.

Alamat : No 12 Jalan Seri Taming 1E Taman Seri Taming Batu 9 Cheras 34200 Kuala Lumpur.
Handphone Number : 017-224 1242 (Azhari)
Telephone Number : 03-8958 7078

Thanks for your time , love ya people.


p.s :

30 comments:

  1. ehhhh macik macik macik tak biase makan kedai ehhh tetibe emosi.. kenape? ke sbb gadoh ngan laki MJ.. haaaaa hambik setepek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Annoying betullah mood elok cantik nak makan semua , kaum kerabat dia pula macam sampah. Hish !

      Delete
  2. macam sedap je..karipap durian?nasi kemangi?semua tak pernah dengar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann ? Kita pun tak pernah dengar , tu yang eksaited sangat sangat tu. :D

      Delete
  3. harus dimasukkan jadi list utk dimakan ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakanlah kak , ai is terliur terliur tengok menu online ni. T_T

      Delete
  4. nasi kemangi? first time dgr..cantik la dekorasinya..slalunya klau kedai mkn JJCM prnh dtg, mesti lepas tu rmai singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun first time kak dengar nama nasi kemangi tu. Hehehe. Betullah tu , kedai ni memang quite ramai. :D

      Delete
  5. Replies
    1. Tahu takpe kak , lempeng kelapa tu memanggil manggil je. Bertabahlah. T_T

      Delete
  6. Alaaaa.. baru cita-cita nak pergi Bidor... sebab skang ni study kat Tapah. ceit. kat KL rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. UiTM Tapah ke ? Hahaha. Kat KL la , eh Tapah KL tak sampai 2 jam pun. Eh ! :P

      Delete
  7. ingatkan betul kat Bidor. baru fikir gigih betul minah ni g Bidor bawa bday girl makan.

    Cheras je pun rupanya. hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kuasa nak layan bawa jauh jauh , dekat dekat cukup. hahaha. :P

      Delete
  8. kopitiam dulu tak macam dulu kan..kalau dulu pikir, elehh..kopi roti bakar jerk.. skrg food dia memang ikut tekak macam hayaki.. dah laa 24 jam.. hahaha.. bidor ni x pernah pergi lagi..tapi tengok menu ada lempeng??oh goshhh.. kena pergi ni.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess ! Kopitiam sekarang menu je da banyak muka surat. Banyak pilihan sampai tak tahu nak pilih yang mana satu. Ada lempeng , itu yang power ! :D

      Delete
  9. Hi dear, salam ziarah dan follow you. Sedapnyaaaa pagi pagi dah buat org lapar hehehehe
    http://enyyusnizar.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai dear ! Thank you sudi singgah and follow. Alamak ! Maaflah , tak terniat. Kahkahkah. :P

      Delete
  10. Tq yer support bidor station Kopitiam.
    Nanti try ayam kampong gulai kemangi pun terbaik.
    Mee rebus
    western pun terbaik nanti try dtg yer

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah