Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, November 17, 2014

Food Review : Boat Noodle , Ikon Connaught

Assalamualaikum & Hello.

Bila Nadia dah terpengaruh. Hahahaha. Semenjak dua menjak ni kemain viral lagi boat noodle ni aku tengok. Disebabkan itu jugalah aku telah berjaya memaksa Wan bawa aku pergi makan boat noodle. Mana boleh kalau orang lain post gambar boat noodle tapi aku tak post. Lol ! :P

So , here we go. Boat Noodle at Ikon Connaught.



Menu dia memang sekeping ni je. Baik drinks and foods semua ade dalam menu yang sekeping ni. Oh ya , sebelum order tu ada baiknya korang baca description pasal signature soup dia tu. Macam ktorg , ktorg tak baca sebab tak perasan so ktorg order semua. Hahahaha. Hasil dia ada satu soup yang rasa herba (Ayutthaya). Huwaaaa. Aku tak suka herba , tapi taknak membazir. Aku telan jua. Licin ! Aku suka soup Pathumthani , kalau datang lagi nak order soup ni je. Hehehe.




Masa ni ktorg order 8 mangkuk. Hahahaha. Kiranya aku empat mangkuk , Wan empat mangkuk. Dekat meja makan tu boat noodle dah providekan cili serbuk dan segala additional perasa. Korang boleh letak ikut suka korang. Oh satu mangkuk boat noodle ni berharga RM 1.90 !! Murah kan ? Yeaaaa sebab tu aku pergi makan. Kahkahkah.

Untuk drinks , aku order teh ais and Wan order air kelapa. Air teh ais dia kaw gila kot ! Memang stok muak jugala aku minum. Tu yang kesudahan dia bawa balik jela. Tapi sedap. Memang kaw la , harga teh ais pula dan air kelapa RM 6.90 setiap satu. 


Gambar cliche boat noodle - susun mangkuk tinggi tinggi. Lol ! Hahahahaha. Padahal 8 mangkuk je , nak juga susun. Okaylah okaylah. Hahahaha. So , siapa yang rasa macam nak cuba sesuatu yang baru dan murah bolehlah ke Boat Noodle !

Address : Ikon Connaught , G Floor.
011-33783788

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak pergi makan lagi. suami , jom. ^^


xoxo


32 comments:

  1. Perghhh macam sedap je. kat tempat miza je mee sup dia jual 2.50. Waaaaa murahnyaaaaaaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap tapi yang herba je kite tak suke. Hahaha. Murah Rm 0.60 tuuuu. :D

      Delete
  2. best dan mcm best nie.. boleh try :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best dan macam best eh. Hahaha. Try jangan tak try. ^_^

      Delete
  3. nak kene try jugak ni tapi duk membayangkan kalo kitaorg 5 beranak makan..berapa mangkuk gamak nyer nie..kekekek..

    ReplyDelete
  4. lol pelahap.. kalo dah gemok jangan tanye kenape ok! heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol ! Sikit je kot bongok. Tak gemok cam ko kot. Hahahaha.

      Delete
  5. dah lama dah save tempat ni dalam list. tapi hampeh pakcik mok tu banyak songeh. grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun lama kot simpan dalam list , bertabah jela. Hahahaha. Akhirnya dapat juga rasa. :D

      Delete
  6. Replies
    1. Tula next time macam nak try je order kopi dia. Hehehe.

      Delete
  7. kena pi makan ramai2 la..baru boleh susun tinggi2 ...murah nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe , jomlah kite pegi ramai ramai. Hahaha. :D

      Delete
  8. Ni ke kedai makan boleh susun bertingket-tingket tu, macam best. :)

    ReplyDelete
  9. sedapnya tgk noodle tu.. salam kenal n singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap , should try ! Thank you datang singgah , salam kenal juga. ^_^

      Delete
  10. Sedap sedap..! i dah dua kali repeat, ni pun ada keinginan lagi nak pergi :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula I pun nak repeat tapi tak tau lagi bile. Hehehe. Keinginan memang ada je sentiasa. :D

      Delete
  11. ouch sedap!! nak try tapi bila? haha.. pandai nad up benda2 mcm ni ehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bila tiba masa. Lol ! Eh pandai up ape kak , pandai makan yela. :P

      Delete
  12. Adeh.. Terasuk sama kann tengok orang insta gambar mankuk boat noodle bertingkat2, kite pon nak jugak.. Baca ni lagi laa royan mentibe.. hihihihi.. Tapi for sure, betul ke pak aji dia pakai banyak sampai pening kepialu orang yg makan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tu tak sure pula sebab kita tak terpening pula lepas makan. Hahahaha. Apa lagi silalah cuba , jangan royan lama lama. :D

      Delete
  13. Replies
    1. The viral boat noodle Najlaa. Hahaha. :D

      Delete
  14. apesal mengancam sangat.. tak sabo nak pergi. meheheh :P

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah