Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, November 27, 2014

NadiaWanWedding : Kad Kahwin 1 Malaysia

Assalamualaikum & Hello.

Antara part yang paling penting tapi paling diambil ringan oleh manusia bernama Nuriesya Nadia dan suami. Kahkahkah! Kad kahwin adalah yang teramat sangat penting , yelah kalau takde kad kahwin macam mana kau nak invite semua tetamu kau kan. 

Even nowadays dah boleh invite through social network such as Facebook , Whatsapp , SMS , Call and Email. But , kita orang Melayu ni kan beradab maka dengan itu seboleh bolehnya kena adakan juga kad kahwin. Faham adik adik ? Takkanlah ekau nak ajak pakcik makcik setaman sekampung korang pakai Facebook. Mujurlah kalau pakcik makcik tu ada Facebook. Kahkahkah !

Again. Jangan jadi macam aku , kad kahwin tempah last minute. Less than 2 months okay ! Usha dah kemain lama , tapi nak tempah tu last minute juga jadi pilihan. Hish. Naseb baiklah ada agen Kad Kahwin 1 Malaysia yang sorang ni , Yana Zati. Thank you so much Yana for your help and sudi layan kerenah kita.


Dekat Facebook Kad Kahwin 1 Malaysia dorang ada letak details agen agen dorang , so korang boleh pilihlah nak deal dengan siapa yang terdekat dengan area korang. Macam aku area Cheras , aku pilih Yana. 

Mula mula tu aku PM Yana dekat Facebook , lepas tu terus deal dekat Whatsapp. Dia share semua jenis pakej yang dia. Aku kemainlah tenung dalam dalam sebab rambang mata. Hahahaha. Lepas tu baru aku set date , time and place. Lepas tu terus discuss nak kad kahwin yang macam mana.







Antara pakej pakej yang Yana bagi dekat aku. Banyak gila weh. Juling biji mata aku. Hahahaha. Kesudahan dia aku pilih Pakej Super Bajed. Almaklumlah poket tak cukup tebal nak pilih pakej yang lain tu. Kita ukur baju di badan sendirilah ye tuan tuan dan puan puan.

Lepas pilih pakej , aku dengan Wan sambung peningkan kepala pilih design. Sebab aku nak theme vintage maka beriyalah laki bini ni pilih design. Dan disebabkan aku tempah last minute maka dengan itu aku tak boleh nak demand for any adjustment. Huhuhu. Less than 2 months kau tempah kad kahwin , nak jadi apa. Hahahaha. So aku pilih design dekat bawah ni je.

Kad Kahwin



Bunting



Thank You Tag 



Design aku puas hati , quality kad kahwin , tq tag and bunting pun aku puas hati. Semua aku puas hati. By the way , bila korang order dengan agen Kad Kahwin 1 Malaysia ni kad kahwin korang akan sampai dekat depan pintu rumah by parcel. Bukan korang pergi jumpa agen tu and kutip kad kahwin korang. Easier kan ?

Dan untuk 1000 keping kad kahwin , 1000 keping thank you tag dan 2 unit bunting aku hanya keluarkan duit sebanyak RM 380 ! Hahahahaha. Teramat sangatlah murah. Worth every penny weh. Sebab tu aku order dengan Kad Kahwin 1 Malaysia , memang 1 Malaysia sangat harga dia. Kalau korang duduk area Cheras dan nak deal dengan Yana bolehla klik link bawah ni. Aku bagi sekali link Kad Kahwin 1 Malaysia untuk korang yang outside Cheras.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : mohon entry ni membantulah korang yang tengah survey kad kahwin tu.



22 comments:

  1. comel. skang mcm2 design kad ade. sume pon cantek. mmg pening la nk pilih! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe , kesudahan dia pilih jela yang mana mata tangkap dulu. Hahaha

      Delete
  2. simple tapi hana suke. and warna tu memang hana berkenan sangat. murah gila okiehhhhh. kalau mcm ni hana nak tempah utk maria la nanti. hehe.. krik2x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes , simple je. Tak kuasa nak heavy heavy sangat , rasa membazir. Eh ! Hahaha. Maria terus , krik krik. :P

      Delete
  3. tu diaa. kad kawen terpampang gambar dia suami isteri . HAHAHA ! lawa habesss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad kawen takde gambar la , dekat bunting je. Hehehe. Thank you ! ^_^

      Delete
  4. thanks share Nad!memang tengah survey kad kahwin ni.sekarang tinggal cari pengantin lelaki je.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaka ! Pun bolehla , cepat cari pengantin lelaki tu jangan bagi hilang. :D

      Delete
  5. murahnya... kita punya kad kahwin je, dah rm200++

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penjimatan sangat diperlukan , hehehe ! :D

      Delete
  6. Murah nya..akak dok bajet harga dalam 500 lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah , memang nak hat yang murah murah je. Jimat. Hehehe.

      Delete
  7. suka sangat kad kahwin nurie.. simple tapi cantikkkk!
    masa dapat kad kt umah sally hari tu, siap ckp lagi dgn pakcik kt sebelah, nanti nk buat simple mcm ni lah.. tak payah nk vogue sgt.. janji sedap mata memandang. kahkah. *skrg ni ckp je lah, nanti dia jugak yg cerewet bukan main*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo thank you Aisya. Last minute punye pesen kad tu. Hahaha. Betullah tu janji sedap mata memandang je sebenarnya. Kekekeke.

      p.s : iyelah tu Aisya ni kannnnn cerewet , very particular. Hehehehe. :P

      Delete
  8. Alahaii senang je skrg kan. Wassap2, email2, sampai kad kat pintu.

    Ok, boomarked utk kahwin adik nanti. :D *kakak yang hover haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess ! Senang gila. Kalau nak tengok quality kad boleh set appointment. Senang gila.

      p.s : ahkak ahkak memang kena over kalau adik kawen. bilelah adik kita nak kawen. eh ! :P

      Delete
  9. weyyyy murah nak matikkk..huarghhh..tension aku tgk harga murah giler macam tuhhh...arghhh..nak kawin balik arrgghhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah kannn ? Survey punya survey jumpa yang ni. Gembira ok. Hahaha. Jom jom kita kawen balik kak. Hahaha.

      Delete
  10. Omg yesss super bajed is super awesome!!!!
    Amboi mcm mcm jenis sinetron lah akasia lah ekeke

    Wow tp kak nurie. Seriously i love ur card.
    Super simple and super cantik wiwiwiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess super bajed yang memenuhi bajet. Hahaha. Tahu takpe , tajuk drama semua ada. Lol. Thank you Qila ! Sila simpan elok elok boleh jadi rujukan kemudian hari. Ehhh. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah