Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, November 3, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Corsage Felt

Assalamualaikum & Hello.

Corsage felt ni yang paling makan masa aku nak buat sebenarnya. Mana dengan jari kena glue gun , mana jari kena gam cair. Eh stress lah. Tu belum kira dengan sifat pemalas yang hakiki dalam diri ni. Memang lagi tak berganjaklah corsage felt aku. Hahaha.

But at the end , setelah melalui pelbagai fasa untuk menyiapkan corsage felt ni akhirnya semalam aku berjaya siapkan kesemua corsage. Yeay ! Tak payah main glue gun dah , tak payah mencarut masa kena gam cair. Hahahaha. 


Yang bunga warna merah untuk pihak pengantin perempuan , yang bunga warna cream pula untuk pihak pengantin lelaki. Mohon nanti kalau guests datang takdelah confuse. Since ramai juga guests aku terdiri daripada blogger , maka dengan itu sila pastikan anda tahu side aku yang pakai corsage warna apa. Senang korang nak passing hadiah. Ehhhh !! Hehehehe. :P


Nampak tak untuk official photographer pun aku buatkan. Hahahaha. Aku memang sayang sangat dengan official photographer aku ni. So sebagai tanda penghargaan untuk titik peluh dorang , nah amek corsage sorang satu. Jangan gadoh gadoh. Kahkahkah. By the way design tag datang daripada Una yang gojes itu. Hahaha. Thank you kakak ! Jangan lupa tuntut corsage felt nanti. ^_^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak tutorial ? kalau rajin aku buat. kalau malas korang google jela. bersepah.


xoxo


32 comments:

  1. Iye memang comel corsage tu. *layankanje

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Gagahla weh , nak beli seketul tu mahal gilo ! Nak pakai banyak pula. T_T

      Delete
  3. Replies
    1. Rajin apa , bertahun juga nak siap. Hahaha. :P

      Delete
  4. Replies
    1. Alaaaa lambat cakap. Huhu. Out of stock dah. T_T

      Delete
  5. hahaha corsage ni mmg ko start buat dari sblm ko kenal wan kan.. hahahaha stnby sbb tahu tahap malas ko level 11 coc hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tayah nak COC sangat kalau komen tu ! Hahahaha. Memang malas gile weh , mujur dah siap. :P

      Delete
  6. cantik nya..rajin sungguh la buat.Buat nya keluar terdekat ada 30 orang mau keras tangan kena gam..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ada 77 kesemuanya kak , tu baru family kita. Family lelaki pun kita buatkan. Adelah dekat 100 biji semuanya. T_T

      Delete
  7. kenapa tak beli button badge tuh? murah, jimat masa dan tak leceh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tak interested. Tak murah mana pun actually. Lebih kurang je. :)

      Delete
  8. kiut sngt2...cik mah suka...diy tu yg penting...cik mah suka dari felt dibandingkan ngan button badge tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun suka felt dari button badge. Usaha pengantin diy ni. Hehehe. :D

      Delete
  9. liz pn suka bnd2 felt. liz bt felt pillow. mg cerewet bab2 time mnglue ni. kena jari sakit. liz pnh smpai terkupis kulit ms tarik glue yg lekat dkt tgn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makhaih ! Ganas gile. Takutnyaaa dengar. T_T

      Delete
  10. Replies
    1. Taklah. Kertas keras sikit daripada kertas a4 biasa. :D

      Delete
  11. wow kreatif betol lah. memang senang kalo cemni . Salu pergi kenduri tercangak ja cari mana satu parents pengantin ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Kak Lieya ikutlah Hana datang kenduri kita. Hehehe. :D

      Delete
  12. ktorg ni takde ke? sempat lg buat yg kaler emerald. eh eh.
    haha

    ReplyDelete
  13. Betul tu kak Aisya. Dah buat berapa ratus, buat belas belas mesti 2minit siap dah kak Nurie hehehe. And mohon tutorial, adikmu ni esok esok nak kawin gakk hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak takde masa Nad , weekend ni hectic sikit sebab ada tahlil. Tunggu wedding Kak Aisya la eh. ^_^

      Delete
  14. Rjinnya buat. Tp elok juga. Tuk memudahkn orng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan rajin bolehla buat , cuba kalau malas ? Hahaha.

      Delete
  15. Replies
    1. Alaaaa kena ke ? Kenapa macam malas sangatttt ! T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah