Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, November 6, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Guestbook Kertas Kraft

Assalamualaikum & Hello.

Haritu aku dah janji nak share dengan korang kan apa yang aku nak buat guna kertas kraft yang aku beli tu. Still interested nak tahu lagi ke tak ? Kalau nak , aku teruskan - kalau taknak , pun aku teruskan juga. Hahahaha. Actually aku beli kertas kraft ni untuk buat guestbook ! Guestbook macam mana ?


Motip sangatkan nak black and whitekan gambar ni. Padahal dah terang terang orang tahu kertas kraft tu warna coklat. Lol ! Hahahaha. Ni la contoh guestbook aku , aku tak buat dalam bentuk buku. Tapi aku buat dalam bentuk notes. Love notes kata kau. Mihmihmih. Nak juga sikit touch vintage dalam wedding aku. By the way , gambar yang dekat atas ni untuk side belakang. 

Design tak lain tak bukan , mestilah Una punya kerja. Biasalah aku ni tak kreatif , bila dia kata dia boleh buat. Kita campakkan saja semuanya. Hahahaha. Daripada design sampai ke printing semua Una yang buat. Aku just supplykan dia kertas kraft tu je. Mudah.


Untuk bahagian depan love notes ni aku minta Una copkan. Hahaha. Cop ni aku dapat hadiah dari Wedding Stamp sebab buat review dalam blog. Kalau korang nak beli bolehlah tengok Wedding Stamp , silalah pilih design mana yang korang suka.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : weekend yang agak hectic , takpe - sikit je lagi. ^_^


xoxo


22 comments:

  1. Cantik dear. Dulu nuha pun diy guest book sendiri. Walaupun tak secomel ni.. tapi puas hati la jugak huhu.

    Jemput ke blog nuha.. ada perkongsian tentang penawar asthma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan DIY sendiri ! InshaAllah nanti kita ke blog nuha. :)

      Delete
  2. Ooo, kretip lah awak ni.

    -kakpink-

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Seronoklaaaaa , jemputlah datang kakak oiii. :D

      Delete
  4. sweetnyer...xsbr nk tgok hasilnya...xmo hitam putih...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah cik mah , nanti tunggu lepas majlis ye. Kita update. :D

      Delete
  5. Lain dari yang lain ... Xpernah tengok agi orang buat macam ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Tetibe mengada nak macam ni pula kan. :D

      Delete
  6. maknanya nanti benda tu bertampal kat dinding la ye??kang budak2 cabut cemna??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah , kita letak dalam bekaslah nanti. Tak tampal. Tempat tu pun ada orang yang akan supervise. :D

      Delete
  7. Special gitchewwwww
    Cepat lah updatr kak nurieeeee wiwiwiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update eh ? Tunggu akak ada gambar eh. Kahkahkah. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah