Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, December 24, 2014

Bila Nadia main masak masak dekat rumah mentua !

Assalamualaikum & Hello.

Asalnya perkara ini terjadi bila aku terpandang 4 keping voucher Aeon dalam handbag aku masa duk mendobi baju dekat Equine. Hahaha. Dan terus serta merta semangat nak masak untuk Wan membara , behe! Terus laju laju ajak Wan pergi Aeon Taman Equine tu. Gigih tahu laki bini ni extend dryer sampai 45 minit. Kahkahkah. Mujur sempat.

So , menu kita pada harini ialah Spaghetti Bolognes. Actually inilah first time aku masuk dapur kat rumah mak mertua dan mak mertua aku dilarang keras untuk masuk dapur. Ekekeke. Bukan apa , aku ni yang paling tak konfidenlah kan kalau masak sebelah mak mertua. Nak kupas bawang pun jadi bebal , nak potong cili pun hancur macam pisau tak tajam. Kah ! 


Dan untuk memudahkan kerja aku , mari kita beli Sos Prego !!


Kelentang kelentung kat dapur , mujur dapur tak terbakar. Hahahaha. Sebelum masak sempat lagi aku Whatsapp Mama tanya resepi padahal sebelum ni aku dah pernah buat entry resepi spaghetti bolognese. Boleh je refer ikutkan. Tapi biasalah menggelabah ! Ekekekekee. 


Dan akhirnya sempurna !


Tapi aku ni kan gatal , konon konon nak try Angel Hair type of spaghetti. Sekali dah rebus rebus tu tengok , hahahahaha. Halusssssssssss. Sikit lagi boleh saing saing dengan mihun. Kakakakakaka. Takpe next time , aku pakai yang tebal. Yang konfem muak bila makan sepinggan. Mihmihmih.

Dan , ini  first time aku bagi Wan bekal bawa pergi kerja. 

Dan mujurlah esoknya takde siapa siapa yang mengalami cirit birit , keracunan makanan. Wakakakaka. Kalau ade pun mungkin salah KFC yang dorang telan sebelum aku masak spaghetti. Harharharhar. :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : motif update blog cite pasal ni ? entahla ! Hahahahahaha. 


40 comments:

  1. sedapppp nya spaghethiiiiii Y___Y

    masak next menu plssssss... hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next menu eh ? Nak masak amende tah lagi. Hahaha. Buat nasi ayam jela pun. T_T

      Delete
  2. wah isteri mithali tau, bawak bekal pun bagusss. jimat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mithali cintaku ok YY. Hahaha. Betul , jimatlah untuk sehari. :P

      Delete
  3. kalau jenis angle hair tu berlambak kat psaraya..yang jenis cam lidi tu pulak susah nak jumpa..selalu habis je kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah tu. Itu yang nak taknak kena ambil juga. Kang ada yang makan kuah je. Hahahaha. :D

      Delete
  4. Assalamualaikum nad. wahwhh sedap ni. lain kali buat, pos ke rumah sheila sikit. hehehhee... lama daku tak makan western food. hahahhaha makan nasi je sebab nak banyakkan susu badan. hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , alaaa taknaklah pos. Sian Adam. Hahahaha. Dia nak susu badan banyak lagi tu. :D

      Delete
  5. Wohaaaaa..CHEF NADIA in the mother in law's house :P
    terliur lah hoiiii :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huiiii simpan sikit air liur tu Nani hoiii. Kekekeke. :P

      Delete
  6. sama la kita! bila memasak sebelah mak mertua terus debor tak patut. semua jadi tak pandai tetibe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn !! Last last tu yang kena larang masuk dapur. Hahahaha. :P

      Delete
  7. jangan kan mak mertua, asben pon kalau time yan tengah masak, memang x suka dia sibuk jugak kat dapur.. 1st sebab dia chef.. tu yang jadi segan kuasa 8 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke !! Hahahaha. Kalau dah chef tu memang malu laaaaaa. Huwaaa. Naseb tak komplen banyak kot kan. :D

      Delete
  8. Replies
    1. Minta update eh ? Baiklah ! Hahahaha. Nanti update kita gtau. :P

      Delete
  9. Sama la kita..kalau nak masak jangan la ada mak mertua kat sebelah..takut dia bagi markah dalam hati..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Itulah yang terpaling seram sekali. Haahaha. Sampai bilelah nak macam ni. T_T

      Delete
  10. Orang baru je selesai masak spaghetti, dah kenyang dah pun.. hahaha

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Hahaha masterchef cakap sedap ! Pass with flying colors ! Gitu. Hahaha

      Delete
  12. tak boleh bayang nnt nak masak rumah mak mertua, confirm gelabah habis.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan bayang sangat ! Hahaha. Memang akan gelabah punyaaa. :P

      Delete
  13. Alhamdulillah pandai dah kak aku sorang ni.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha hello ai memang reti je kot ! :P

      Delete
  14. HHAHAHAAHAAHHAHAHH

    wiwiwiw hebak kamu sih boleh masak sekarang ekeke.
    Kak nak ciked

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha nah ! Nganga , akak suap. Ekekeke. :P

      Delete
  15. hahahaha lawak k. I seram ni takot2 kena masak dkt rumah MIL. Kat rumah sendiri pun setahun sekali susah. Damn takot giler -___-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa memang seram kakak cantik oii. Dia intai sikit pun , dan dan rasa pisau tumpul la. Eeee. Hahaha. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah