Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 29, 2014

Food Review : Ee Ji Ban Chicken Rice Ball , Melaka

Assalamualaikum & Hello.

Hari Sabtu lepas , aku dengan Wan sempat buat short escape ke Port Dickson. Tapi bukan itu yang aku nak cerita dalam entry ni. Aku nak cerita yang ktorg juga sempat lari ke Melaka ! Hahaha. Siapa suruh PD dengan Melaka tu dekat dekat. Kenalah juga pergi. Ekekekeke.

Dan seperti biasa , hari minggu adalah hari yang sesak untuk Melaka. Itu je yang aku tak suka pasal Melaka. Sebab jem - banyak traffic light. Tapi part yang aku suka pula - makanan , makanan , makanan dan makanan ! Hahahaha.

Ee Ji Ban Chicken Rice Ball 



Sebenarnya its quite sometimes jugalah aku teringin nak makan chicken rice ball ni. Sebab selama ni duk tengok orang pergi Melaka mesti makan chicken rice ball. Maka dengan itu , kali ni aku takkan lepaskan peluang keemasan yang aku ada. Gagah aku Waze dekat mana Ee Ji Ban ni. 

Masa ktorg sampai tu pun dah pukul 2 petang , so memang kedai pun packlah dengan manusia manusia yang nak lunch kan. Termasuklah aku. Aku tak expect langsung sampai kena queue untuk tunggu turn and dapatkan meja. Full house oi. Naseb masa menunggu tak lama , akhirnya ktorg dapat meja. Which is kongsi dengan Aunty & Uncle Cina ni (senaseb macam dekat Bangkok Lane).




Mula mula aku laki bini confuse juga nak order. First time weh. Hahahaha. Tapi bila baca betul betul menu tu barulah okay , kita order. Selain daripada nasi ayam , ada juga tambahan lauk lain untuk digandingkan dengan nasi ayam. Semua pun nampak sedap. Tssskkk.





Nasi Ayam Bulat 10 biji , 1 set ayam steam ,1 set ayam roasted Nyonya Cili Garam Sotong PetaiLemon Ice & Chinese Tea Ice = RM 29.80.

Lumayan kan ! Memang kenyang pun weh , even nampak kecik je rice ball tu tapi bila da sumbat dengan air semua. Haaaa. Memang kenyang. Dekat table dorang dah providekan sudu , garpu , tisu , cili , kicap pekat dan juga kicap cair. So , boleh tuang cili & kicap ikut selera masing masing.




Nampak tak ? Penuh weh ! Memang korang kalau pergi , silalah bersabar queue tu ye. Jangan pula beratur 5 minit lepas tu dah patah hati. Rugi oi. Sedap kot. Pasal sedap itulah yang masuk JJCM - Iqram Dinzly , Mad Market Raya - Hanis Zalikha & Akhmal (Jibam).

Aku suka Ee Ji Ban sebab staff dia semua friendly !!

Ee Ji Ban Chicken Rice Ball
Address : 275 Jalan Melaka Raya 3 Taman Melaka Raya 75000 Melaka
Open : Daily except Thursday at 9 am - 8 pm


Thanks for your time , love ya people


p.s : sesi membantai kismis Ligo sekotak ! Lapor. Hahaha.


20 comments:

  1. masa dekat IG lagi kitaa dok perati je nasi ayam ni..hahahahah. terliur oiiiii :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu collage kan , ni satu satu gambar. Mohon lebih terliur. Kakakaka. :D

      Delete
  2. Teruja dgn nasi ayam unik patutlah ramai orang serbu.. Bila masuk JJCM bertambah2 lah popular.. Harus terliur.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ! Sebab dia bulat bulat pun dah berjaya attract orang , dah masuk TV lagilah berderu orang datang. ^_^

      Delete
  3. Replies
    1. Hahaha , nadia dan makanan berpisah tiada. Ehek. :D

      Delete
    2. Kita kan dah biasa bermadu. Kakakakaka.

      Delete
  4. asyik lapar je ni...jeng..jengg...jenggg..hehehe..

    ReplyDelete
  5. ehhhh malas btl nak baca bile tgh lapa org post pasal makan.. hahahaah tgk gambar pun dah buat perut aku nyanyi2 lagu dangdut ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko puasa ke memang tak makan ? Hahahahaha.

      Delete
  6. Melaka ni dah banyak tempat makan best2 ..kan?tak lama lagi melaka boleh jadi syurga makanan macam pulau pinang la..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe kak , dah lebih kurang dah. Hehehe. :D

      Delete
  7. Replies
    1. Kalau tak halal takkan Nad makan oiii BBL. T_T

      Delete
  8. pening pulak ha tengok menu dia. heheheh

    pejam mata je lah tengok sotong tu. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah menu dia mula mula pening juga , lepas tu baru cam okay dah dapat. Hahaha. Alaaaaa bukalah mata besar besar. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah