Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, December 30, 2014

Food Review : Klebang Coconut Shake , Melaka

Assalamualaikum & Hello.

Dah banyak kali dah aku pergi Klebang Coconut Shake ni sebenarnya tapi macam tak pernah ada proper entry pula. Hahahaha. So , kali ini aku akan buat satu entry khas untuk coconut shake yang famous gila dan bak kata dorang - 'Kami Tiada Cawangan Di Tempat Lain'.

Nak dijadikan cerita , kali ni ktorg taknak pergi minum dekat kedai macam biasa tapi ktorg nak tapau and minum dalam kereta. While Wan driving dan aku jadi co pilot memang indahkan dapat sejukkan tekak dengan coconut shake. Tapi. Yang sakitnya adalah untuk QUEUE yang super duper panjang di tengah panas yang membahang. Well. Melaka memang panas. 




Sampai sekarang aku tertanya tanya apa yang best sangat sampai orang sanggup beratur macam ni.

Nampak tak betapa panjangnya queue nak take away coconut shake ni. Aku daripada sejuk dan kering turun kereta tapi bila beratur 5 minit je terus perwatakan berubah kepada panas dan dibasahi peluh. Kuikuikui. Oh ya. Dorang sampai terpaksa gunakan perkhidmatan RELA untuk menjaga jalan since locationnya di tepi jalan besar nak ke Melaka. 





Adalah dalam setengah jam juga aku beratur. Hahahaha. Akhirnya sampai juga turn aku dengan Wan. Maybe sebab yang handle untuk bungkus and cashier tu orang yang sama dan dia sorang je yang buat dua kerja tu. So , agak memakan masa sedikit sebanyak. Tapi daripada proses pecahkan kelapa - kopek isi kelapa - campurkan dengan ice cream dan blend semuanya cepat.


Harga Coconut Shake & Air Kelapa 

Coconut Shake Biasa : RM 2.00
Coconut Shake Special : RM 2.50
Air Kelapa Muda (Cup) : RM 1.50
Air Kelapa (Sebiji) : RM 3.00


And finally , its in my hand. Disebabkan nak rasa berbaloi sebab dah queue lama. Wan terus borong dua coconut shake biasa and dua coconut shake special. Hahahaha. Wan sorang je dah telan 3 cawan , tsssk ! Naseb tak beli 10 cawan , mungkin dia habeskan 9 cawan. Kakakakaka. Mujurlah aku kureng sikit coconut shake ni , dapatlah Wan minum lebih. Kalau tak ? Wajiblah berebut rebut. Kikikiki. :D

Klebang Coconut Shake
Jalan Klebang Besar, 75200 Melaka (bersebelahan Caltex Petrol Station).


Thanks for your time , love ya people.


p.s : next aku tunjuk satu tempat menarik untuk korang pergi dekat klebang okay !


36 comments:

  1. slalu dengar tapi x penah try.. lama dah x sampai klebang ni.. brtahun..

    ps : CT ada buat segmen.. sudilah kalau menjoinkan diri hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti sampai bolehlah try. Hehehe.

      p.s : oh yeke , inshaAllah ada masa kita join ye. ^_^

      Delete
  2. tak beku ke minum banyak-banyak ? kahkahkah ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahla dia tu Meeya , kita satu je minum. Bukan beku je. Muak pun ye.

      Delete
  3. Salam...betul2....sebab sedaplah, ramai yg beli kat sini... sedap plak tu.....macam ada magis je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , betullah tu. Sedap sangat sampai gigih orang pergi beratur. T_T

      Delete
  4. me pon tak sanggup nak beratur.. tp nak mentry punya pasal, kugagahi jugak.. dah penat beratur, tak berbaloi kot nak beli secawan je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah tu ! Hahaha. Naseb baik beli 4 cawan , rasa sikit berbaloi. :D

      Delete
  5. sampai hati tak bawak balik ke kita kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awaaaaaaaa kita selalu bawa awak dalam hati kitaaaaaa. T_T

      Delete
  6. tskkk. tskk. coconut shake lahh pulak. ai minum coconut shake pasar malam je tak mampu nak ke melaka sana. sedihh betul. hahahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha pun bolehla Nani daripada tak merasa. :D

      Delete
  7. tak pernah rasa yg nii. nanti dh sampai melaka nk rasa yg nii. hehe

    ReplyDelete
  8. kalau sy yg puteri lilin ni mmg takkan sanggup lah nak berbaris punya panjang. baik minum sana je. kalau nak take away sangat pun paham2 la sape yg jadi mangsa. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah agak dah , mujurlah kita ni bukan puteri lilin. Ekekeke. :D

      Delete
  9. dan satu sebab kenapa ramai orang ialah harganya murah..memang ramai orang tu..depa kena ambik pekerja ramai sikit la..buka 2,3 mesin kisar ais tu..mesti cepat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah tu kak , memang murah lepas tu sedap. Berbaloi. Yeahh ! Jom kita apply keje sane. Ekekekeke. :D

      Delete
  10. KCS ni kata orang tak best dah. Yang paling umphh sekarang batu berendam tak silap i.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula Kak Sha pun cakap kat Batu Berendam , nanti nak try jelajah yang tu pula.

      Delete
  11. mak bapakkkkkk panjanggggg nyerrrrrrr la haaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn ! Masalahnya even hujan pun orang tetap panjang macam ni. T_T

      Delete
  12. aku tak pernah minum benatang ni *sedihkan idop aku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tumpang simpati dengan kesedihan hidup kau ! Hahahahaa.

      Delete
  13. saya tak pernah lagi beratur untuk minum coconut shake ni..mungkin satu hari nanti akan jadi seorang yang beratur di situ.. giler tak teringin??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa dekat sini takkan pernah nampak orang tak beratur atau takde orang kecuali tutup. Hahaha. :D

      Delete
  14. aritu pegi jgak. tp pjg gilaaaaa. asben plak jenis mls nak berator. akk pun sama malas nak tuggu berator. so terus blah je. hahahaha. las2 asben beli aiskrim vanila dgn buah kelapa buat sndiri kt rumah. lg puas ati. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahahaha ! Kita sebab husband yang suka sangat dan dia gigih beratur , kita pun ikut jelaaa. Sambil snap gambor jadi bahan update blog. Kakakakka. :D

      Delete
  15. mak aihhh..terkezut..panjang sgt beratur ni...huuu

    ReplyDelete
  16. Kite baru lepas pegi minum cococnut shake klebang gak tapi kita pegi umah owner dia terus. hihihi. Nanti kalau datang lagi, takyah beratur kat luar tu. Masuk dalam boleh makan nasik lemak, kuih muih. Cepat sikit dari yg drive thru ni. sedapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu minum kat dalam tu tapi sebab kali ni pegi kejap je. So , asal boleh jela kan. Hahhaha. Garangnya sampai pegi umah owner terus. :P

      Delete
  17. kat Malaysia ni mmg special. Rakyatnya sanggup beratur panjang utk makan.. hehe..

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah