Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, December 23, 2014

Food Review : Mee Goreng Bangkok Lane , Georgetown

Assalamualaikum & Hello.

Lepas puas menjelajah Toy Museum dekat Teluk Bahang , ktorg kembali ke Georgetown. Sebab nak keluar daripada pulau terus lepas lunch semua. So , tempat lunch yang aku pilih - Bangkok Lane ! Hehehe. Daripada KL lagi dah duk sebut sebut , kalau tak pergi juga mahu perang meletus. Kahkahkah !

Untuk ke Bangkok Lane ni pun aku pakai Waze je , pendek kata selama 2D1N aku dekat Penang semua pergerakan ktorg merujuk kepada Waze. Senang weh. Korang taip je hala tuju korang , laju laju keluar pilihan dekat Waze tu. Terus dapat direction , tak payah gadoh laki bini kalau sesat jalan. Mihmihmih.


Tengok menu dia , murah gila habaq hang !! Mana nak dapat harga macam ni kalau dekat KL hoi. Hish. By the way , stall Bangkok Lane ni dia tumpang coffee house Cina. Tapi dalam tu juga ada jual Pasembur , Nasi Kandar , Mee Goreng dan lain lain. Hanya ada satu stall je jual makanan cina. 

Kalau tengok betul betul memang ramai gila customer Cina yang order mee goreng and mee rebus Bangkok Lane ni. Cina ni kalau satu tempat tu sedap , memang jadi port dorang makanlah kan dengan anak beranak , kaum kerabat dorang. Huhuhu. And masa aku sampai tu , memng takde tempat duduk langsung. Dah rasa nak nanges dah hoi , sebab dah rasa dekat tekak dah Mee Rebus Sotong tu.


Tapi


Alhamdulillah , ada sorang aunty Cina ni baik hati ajak tumpang meja dia. 


Yaiy


Makan time !



Mee Rebus Sotong : RM 4

Ini aku punya , tak payah tambah sotong pun sotong dah cukup melimpah ruah dekat dalam mee rebus sotong ni. Tapi kalau tambah sotong mesti lagi power kan ? Ekekeke. Actually aku ni kurang sikit makan mee kuning tapi ini -- exception !!!


Mee Goreng Sotong : RM 4

Voila ! Wan siap tapau sebungkus lagi okay. Nampak nau sedapnya tu. Hahaha. Bila balik rumah pun yang sambung makan , mak mertua aku dengan kakak ipar aku. Habes licin dikerjakan mereka. So , ghase ghase tak sedap ke ? Hahaha. 

Untuk korang yang datang ke Penang tu , kalau rasa rasa nak terjah dan rasa sendiri kesedapan Mee Goreng Bangkok Lane ni , bolehlah ke alamat yang tertera dekat bawah ni. Tapi kalau nak senang , Waze kan hado. Wakakakaka.

Bangkok Lane Mee Goreng
Seng Lee Café
270 Jalan Burma
10350 Penang.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : sendiri update entry ni , sendiri telan air liur. bie , jom pergi Penang lagi. T_T


22 comments:

  1. wahh akak selalu makan mee sotong kat area pdg kota je... nanti nak try kat bangkok lane ni thankss yeee

    ReplyDelete
  2. sedapnya mee rebus tu makcikkkk T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila suruh Eshat pergi Penang. Hahaha.

      p.s : masaaakkk aku , ibu ngandung pula yang tengok. T_T

      Delete
  3. Cik mah pun xsuka.sngt mee kuning..tp dah nadia ckp sedap..tgok pulak menyelerakan..telan air liur juga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap cik mah ! Nanti tolonglah singgah kalau pergi Penang. Amboii. Nampak tak tolong singgah tu. Hahahaha. :D

      Delete
  4. bella pun suke pergi penang nurie !!! tapi xsempat nak pusing habis . huhuhuh
    nanti boleh la merujuk pada tuan blog , bile bella nk kesana lg (pergh, ayat baku)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula dah lama sangat biar blog sawang sampai kena taip guna bahasa baku. Kakakaka. Nanti pergilah Bella , Nurie pun rasa macam nak repeat lagi je. Sebab tak habis pusing lagi. :D

      Delete
  5. Tiba2 terasa lapar tengok gambar makanan... wee wee wee wee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe kak , kita pun kebulur dah ni. Hahahaha.

      Delete
  6. Assalamualaikum nad, adoiii terliur oii pepagi baca entri ni T__________T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , kita yang upload ni pun terliur sekali apa citaaaa. Hahaha. :D

      Delete
  7. hujan hujan ni sokmo lapar tengok pulak gambar mee rebus tu adehhhhh. sabor je lahhh haku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawa bawalah ye bersabar , lepas ni stop kejap entry makanan. Hahahaha. :D

      Delete
  8. Yeay cuti Christmas ni nak balik penang..nak g lah..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnyaaaaaaa !! Tapaukan sekali eh. Ekekeke. :D

      Delete
  9. wah..orag penang pun belum merasa lagi mee rebus kat sini tau..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi , pergi angkat itu kaki kasi try ini tempat. Hahahaha. :D

      Delete
  10. Replies
    1. Nanti kalau dah sempat sampai , trylah ye. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah