Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, December 16, 2014

Food Review : Naan Cheese & Tandoori Set Kapitan , Georgetown

Assalamualaikum & Hello.

Masa tersangkut jem nak pergi Street Art Penang tu aku dah nampak dah Kapitan ni. Tapi tak singgahlah sebab baru lepas melantak dekat Line Clear kan. But. Teringat betul dengan komen Kak Izwa , suruh makan juga Nan Cheese & Ayam Tandoori dekat Kapitan. Haih. Tak boleh jadi ni.

Maka dengan itu.


Lepas melantak dekat Medan Renong , Padang Kota Lama.



Ke Kapitanlah kami laki bini.



MAKAN LAGI !!




Actually Kapitan ni mapley je pun. Ada dua tingkat tapi biasalah pemalas macam aku. Nak duduk bawah je , hahahaha. Lagipun Wan nak tengok kereta dia depan mata dia je. So , tak payah duduk jauh jauh dan hujung dunialah kan. Mihmihmih.

So , persembahkanlah keindahana makanan ini untuk tatapan kalian.


Naan Cheese & Ayam Tandoori : RM 10.50

Kalau compare dengan Naan Cheese dekat RSMY tu memang kalahlah kan sebab Naan Cheese dekat Kapitan ni tak boleh ditarik tarik. 


Tapi


Ada tapi ye


Tapi


Ayam Tandoori dia serious awesome gila babeng ! YaAllah. Bila teringat pun da kecur air liur aku ni oiii. Sedap weh. Ayam Tandoori dia tak kering , basah dengan rencah dan rempah dia. Eh memang rasa lah tandoori tu hoiii. Memang ada uummmphhh ! Wan yang konon konon taknak makan tu pun , bila disuap ayam tandoori. Amboi. Kemain nganga. Sedap sedap sedap. 

Restoran Kapitan
93 Lebuh Chulia , Penang


Thanks for your time , love ya people.

p.s : memang dah masuk list la kan nan cheese Kapitan ni. hish.


34 comments:

  1. Hoi, lapar!

    Kakkorea

    ReplyDelete
  2. Eh, blog mu memang ado word verification ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdok , tapi tula BW kebelakangan ni banyak blog ade word verification ni. Asal tah.

      Delete
  3. wuhuuuu sedapnyaa ayam tandoori. tolong buatkan untuk ai ayam tandoori boleh? terima kasih. hahhahah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minta kawenlah dengan aney mapley tu. Hari hari makan tandoori. Hahahaha. :P

      Delete
  4. okay, den rasa den da kelaparan sgt ni hahahaa.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak ! Terus sangat lapar ye kawan kawan. Hahaha. :P

      Delete
  5. ehhh banyak btl tmpt makan minah ni review.. aku ni laparr ni.. jgn smpi aku makan kau ehhh hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh eh , maafkanlah ! Mujur aku tak sumbat semua entry makan harini okay. Ada lagi kot bakal menyusul. Wakakakakaka.

      Delete
  6. makan banyak2 sikit..bagi subur..eekekekke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakakakaka ! Memang komen ni paling win. Subur ikat tepi -- siap ! :P

      Delete
  7. makanan aja, kita tengok pun rasa lapar. Kak Nurie makan banyak pun tetap mengecikk.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azwar. Tetap mengecik katanyaaa , akak dah membesar sikitlah. Hahaha.

      Delete
  8. kalau nurie membesar sikit, kalau sy alamatnya membesar berlori2 agaknya. dah la badan cepat naik.. org kata penang mmg syurga makanan. tgk blog nurie sudeh, confirm. makan aje. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun mujur stay 2D1N je Aisya , kalau tak ? Penuh entry dengan makanan je. Hehehehe.

      Delete
  9. aish TT_TT
    dapnya ayam.
    ayam apape pon mmg sedap pon kak nurie :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi ayam yang ni , perghhh ! Terbaik Qila terbaikkk. Hahahaha.

      Delete
  10. Restoran Kapitan memang TERBAIK..! TAK cuba ke nasi briyani claypot..? serious SEDAP :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkk ! Sebab masa tu pun kenyang gila kan. Hahahaha. Takpe next time mesti try. Hehehe. ^_^

      Delete
  11. Replies
    1. Jangan tahan lama lama. Haha. Memang sedap gilaaaa.

      Delete
  12. Replies
    1. Huiiii memang layannnnnn kak oii. Rasa nak nanges kalau ingat balik. T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah