Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, December 12, 2014

Food Review : Nasi Kandar Line Clear , Georgetown

Assalamualaikum & Hello.

Lepas pekena welcome drink percuma tu , ktorg terus menjelajah Penang untuk cari makan. Wan kata nak pekena nasi kandar for lunch. Maka dengan itu , berdasarkan kepakaran makanan si isteri. Gitu. Hahaha. Ktorg pun straight away pergi Nasi Kandar Line Clear menggunakan Waze. Maybe ada lagi tempat lain yang nasi kandar dia sedap dan mantop. Tapi aku pilih Line Clear , don't ask why. Aku ikut orang suggest dalam google je. Lol ! :P


Sorrylah ye , aku kalau dah sampai tempat makan perasaan teruja aku tu tak dapat nak elak. Aku langsung lupa nak snap gambor Line Clear untuk korang. Hahahaha. Yang ada hanyalah gambar makanan , makanan dan kepala ikan besar gabak ni. Ehek. Tanjat gegirl tau beratur nak pilih lauk ternampak kepala ikan besar gedabak ni. Mihmihmih.


Yang ni Wan punya pinggan. Dorang jual sotong dengan beberapa pilihan size dan harga yang berbeza. Tips : Sila tanya harga seekor sotong/udang berapa ringgit mengikut size. Bukan apa , nak elak korang kena heart attack masa tengok bil nanti. Hehehe. 


Yang ni pinggan aku. Aku pilih untuk makan ikan , telur ikan & sayur. Walaupun telur ikan tu tak nampak , tapi rasa dia menyengat kat tekak ai. Sedap ! Hahahaha. Rasa rugi je amek seketul telur ikan tu , kalau tahu aku amek sedulang terus. 


Lap air liur tu sikit. Jangan nak banjirkan blog aku. Hahahaha.


Total damage berserta dua air teh o ais limau = RM 25.90. Mahal ke berbaloi ? Bagi aku berbaloi  je sebab kalau nak makan nasi kandar rasa biasa biasa dekat KL pun hado. Tak payah nak travel jejauh. Hahahaha.

Nasi Kandar Line Clear
Address : Jalan Penang , Pulau Pinang
No Telefon : 04-2614440

Thanks for your time , love ya people.


p.s : alhamdulillah , dapat event tu. siapa yang pergi tu raise your hands in the air please. ^_^


30 comments:

  1. Yum2..nanti balik Penang nk trylahhh...

    ReplyDelete
  2. mohon ada orang nak bawak diriku ke penang sekarang ni. hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon tengok website Air Asia tengok tix murah ke tak. :P

      Delete
  3. Nak sotong Tu. Anak mengidam ni.. Anak tekak

    ReplyDelete
  4. Sedap kan, makan dekat line clear, kenyang gila.. :)

    ReplyDelete
  5. fuh nasib baik perut takleh terima sangat nasi kandar. kalau tak baca entri pejam sebelah mata taknak tengok gambar makanan. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiii rugilah ! Trylah sekali , sekali je cukuplah. Dapp ! 👍

      Delete
    2. dah try 2-3 kali dah cik kak. tu yg tau takleh terima. hahaha

      Delete
    3. kan.. perut sensitif ni payah. kang dia sentap naya.

      Delete
    4. Kang cir bir satu hal lagi. Hahahaa.

      Delete
    5. mmg begitu lah hendaknya. sebab tu takleh makan! kahkahkah

      Delete
    6. Bertabahlah , takpe banyak lagi benda boleh makan. :D

      Delete
  6. Tengok lauk sotong tu tergoda sangat...Salam ukhuwah dari Bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sotong pilihan ramai Bunda , salam ukhuwah juga Bunda. :-) :-)

      Delete
  7. Sedapnya.....dah banjir dah pun!!

    ReplyDelete
  8. Sedap nya kak nadia woi saje je hm.
    Nasi kandaqqqq~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sedappp baq hang. Jom g Penang jom. :P

      Delete
  9. Hehe..walaupun slalu g penang. Tp xpernah try....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi , kasi trylah satu kali. Hehehee.

      Delete
  10. perghhh.. kadang2 harga nasik kandaq mmg xmasuk akal ,.. nasib baik xminat sgt.,. tapi tula,, pantang nampk sotong mmg nak mencedok ja keja hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak lieya ! Haritu mujur tak amek udang dia , sekoq RM 15 oiii. T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah