Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, December 30, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Port Dickson !

Assalamualaikum & Hello.

Actually , masa birthday aku lagi aku wish nak pergi laut - takpun Melaka. Entahlah kenapa. Maybe I need a short break kot. Tapi biasalah bila tak dapat tunaikan wish aku yang satu tu , mestilah sentap ! Perempuan psiko kan. Kakakaka. 


But


Haritu dapat juga pergi laut ! Yaiy ! Yeay ! Yaiy ! Tak dapat pergi Bali , Maldives pun takpelah janji boleh pergi laut. Hehehe. Padahal bukan nak mandi laut pun , aku suka pergi main air dekat gigi pantai tu je. Lol ! Sebab aku ni kan perempuan psiko lagi penakut. Mihmihmih.



Bila dapat pijak pasir pantai , bila dapat dengar bunyi ombak. Rasa tenang sangat. Rasa macam nak hangkut je pantai tu bawa balik rumah. Dengan syarat jangan nak berombak ombak pula. Wakakakaka! 


Maafkanlah muka pucat tuan tanah , lupa pakai liptik. 

Kalau tengok gambar atas ni , korang akan nampak pelampung bulat bulat tu kan. Pelampung tu dibuat bentuk kotak untuk mengasingkan tempat untuk mandi dan tempat untuk boat nak berhenti. So , janganlah kau berani mati nak mandi manda dekat tempat boat berhenti. Kang kena sodok dengan boat tu , ai tak jamin apa apa ye.


Sebenarnya aku suka PD ni satu je sebab dia , sebab inilah tempat pertama aku pergi jalan jalan jauh dengan Wan hampir 3 tahun dulu. Itu pun sebenarnya masa pergi jalan jalan tu ktorg belum declare apa apa lagi. Aku masa tu on the way break dengan bf aku and Wan masa tu still on going dengan gf dia lagi. Ekeleh. Apa barang kapel kapel lagi , tengok wa da on the way break kot !! Hahahahaha.

And now , its already 4 months 1 day from our solemnization day. Gilalah. Dah kawen bhai. Ekekeke.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : dasar takde tujuan tapi nak update juga entry , gasak.


30 comments:

  1. ni mesti dok ingat balik masa pergi berdua memula dulu kann. mengimbu kenangan di tepi pantai. ewahhh. hahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengimbau terimbau diimbau ! Hahahaha. :D

      Delete
  2. Assalamualaikum nad, huwaa lama daku tak jejak PD. last 3-4 tahun lepas. hahahhaa rinduuuu nak pergi pantai.. tak sabar nak bawa Adam bercuti sekali. hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , nanti Adam dah besar sikit dah boleh lari lari bawalah. Mesti seronok. Hehehe.

      Delete
  3. huwaaaa.... hanimung lagi nadia niiii ~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaa balik hari jela Meeya , tak moon sangat lah. Hahahaha. :D

      Delete
  4. Nad...aini punye family ada guest house kt tc ni...jalan kaki dlm 50m je smpai parking tc.dulu mase mula2 beli guest house kt tc ni memang tiap2 ari g pantai..padahal bukan ada ape pun...hehe skrg da jarang...ktorg fmly memang stay kt tc ni...nanti dtg taw...bg diskaun...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh ! Gila best !!! Seronoknyaaaa. Nanti kita nak balik kampung kita bagitahu Aini eh eh. :D

      Delete
  5. Replies
    1. Sekali sekala bestlah , kalau hari hari. Mau terbakor. :D

      Delete
  6. Bestnyaaa.. jie pun suka g pantai nie.. kalau tengah tension pun boleh tenang.

    Salam singgah

    ReplyDelete
  7. jom kak nurie kita wat rumah tepi pantai..mesti syiokkk..ahaha..xpernah lg jejak kaki ke PD ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Lepas tu bila ombak je nebes. Hahahaha. Nanti datang semenanjung pergilah. ^^

      Delete
  8. tolong la mengandung weh! hahahaha *boleh mintak cam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau mengandung dulu boleh tak ? Hahahahaha.

      Delete
    2. alaaaa kita race nak? tp mcm kau je menang hahahahaha

      Delete
    3. Okaylah kita race ! Hahahaha. Aku menang ? Syukurlah kalau macam tu. Hahaha.

      Delete
  9. la sketnye gambo, letak banyak sket lain kali ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah ! Kalau pergi Langkawi macam akak baru bersusun gambor. Cepatlah update entry entry kecik Langkawi. :D

      Delete
  10. tau tak nmpk pelampung hitam tu macam ulor sawo...ehh salah...anakonda! kehkeh...

    rasa macam nmpk entry klebang td..mana pegi tah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anakonda nak makan orang ! Hahahaha. Eh adalah , tak hilang pun. Malas nak komen ar tu. T_T

      Delete
  11. laut kat malaysia pun meletops jugak.. hehe

    ReplyDelete
  12. meh ikut saya balik sarawak. lepak tepi pantai dari subuh sampai tengah malam pun boleh. Weekend boleh ikut bapa saya turun laut tengok dolphin. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhhhhhh !!!! Bestnyaaaaaa. Nak pergi nak pergiiiiii.

      Delete
  13. Kite pon suka PD sebab jumpa tunang kat sana. Haha. Parents hantar sruh blajo, p menggatai. kikiki. But now, counting our big day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha ! Menggatal itu perlu , ehhh. Wahhh yeke , congrats in advance ye yang. ^_^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah