Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 15, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Straits Quay Marina Mall

Assalamualaikum & Hello.

Balik dari Street Art Penang dekat Georgetown , ktorg singgah pula dekat Straits Quay Marina Mall. Alang alang dah satu jalan nak balik ke hotel kan , singgahlah kejap. Hurm. Kejap.

Actually bukan ada apa pun dekat Straits Quay Marina Mall ni. Sama je macam mall mall yang lain , yang buat berbezanya Straits Quay Marina Mall ianya merupakan waterfront mall ! Itu sahaja. Tapi environment dekat sini seronoklah. Tenang je. Bila bersidai dekat pier tu dapatlah feeling feeling macam kat obersea. Kata kauuuu.


Tahulah Straits Quay Marina Mall ni betul betul tepi laut , kemain lagi decoration pakai ship besor gabak dekat belakang tu. Ikutkan hati nak je aku terjah kapal tu , tapi kang kena halau malu sajo. So , aku perati dari kejauhan jela. T_T



Banyak kan kapal dekat belakang tu. Aku dah berhangan titanic dah. Miahahaha. Ada sebiji kapal tu for sale , siap ada nombor telefon lagi untuk contact. Wan dah nak call dah orang yang jual kapal tu. Amboii. Kaya sangat kita ni bie. Duit memang kepok kepok tahap terkeluar sendiri dari poket dah. Wakakakaka. :P


Amboiii , menung apa tu ? Ingatkan ex girlfrenggg ke. Mihmihmihmih. Ingatlah isteri tercinta. Lol !

Nak dijadikan cerita , penyinggahan aku ke Straits Quay Marina Mall ni memberi kesan yang sangat besar kepada aku. Sampai trauma kau , takmo dah pergi Straits Quay. Takmo takmo. Hahahaha. Adrenalin berdegup kencang sambil mata terpejam lagi uollss. Kahkahkah.

Bila aku upload dekat Instagram , kemain sangat komen yang aku dapat. Hahahaha. Ada yang kata aku comolot la. Haiippp. Biasa diaaaaa. Hahaha. Ada yang kata aku jatuh kapal la. Notty sangat tau korang ni. Uhukhuk! Tapi bukan , bukan , bukan itu yang terjadi. Yang terjadi ;


Ehem.


Ehem.


Ehem.


Aku kehilangan tiket parking kereta ! Hahahaha. 

Dan disebabkan itu , tak memasal masa untuk Wan berehat dekat hotel ditunda. Kesian husband ai penat uollss. Hehehehe. Dapat bini pelupa macam gini. Huhuhu. Sekarang asal masuk parking basement je mesti seram sejuk nak simpan tiket parking. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. T_T

Address : Jalan Seri Tanjung Pinang , Tanjung Tokong , 10470 Penang
Tel: +604 891 8000
Fax: +604 891 2525
Email: info@straitsquay.com

Thanks for your time , love ya people.


p.s : mengantok yang tak boleh dibendung dah ni , mohon jangan tersembam muka di meja.


19 comments:

  1. nasib pengantin baru, so I rasa, mesti husband tak marah nau kan kes lupa mana tiket parking tu. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berani dia marah , ajak balik KL terus kang. Hahahaha. Dia tak marah. Tapi kita la yang serba salah dia macam apa. T_T

      Delete
  2. hahahahah al padan al muke! yeehhhhhh! seronok noooooooo sampai lupeee! cantekkk sangat! hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn ! Al terkinja sangat , padan muka. Kahkah!

      Delete
  3. hahaha. akhirnya terjawab jugak peristiwa yang berlaku dekat situ. berhari hari aii fikir tau apa yang jadi sampai tak boleh nak tidur malam. hahahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakaakakakaka ! Terjawab sudah segala persoalan yang bermain di minda ye. Moga malam ni tidur lena ye. :P

      Delete
  4. Kak nurie nape hilangkan tiket oii hahahahahaha kesian suami awk oi.

    Hahahahaha perlu ke gmbr menungkan ex gf alahai kak nurie why so funny

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha terhilang la Qila. Tak tahu mane pegi tah. Eeeee suka nau panggil akak ni funny kan. Babap kangg. :P

      Delete
  5. Kang kalau dia jawab betul2 ingat gepren cemana?/saja je tanya soalan maut tu tau..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaka ! Kalau dia jawab betul betul gitu , kita senyum jelaaaaa.

      Delete
  6. Wow! Syoknya....bile nak sampai Penang ni...selalu g langkawi lalu je....x pernah singgah pun...next vacation penang is Penang!.....masuk dlm diari siap2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss ! Sila masukkan dalam list. Makan best wooo sane.

      Delete
  7. Tak pernah sampai lagi mall ni walaupon dulu selalu gak la pi Penang,. Selalu kalau tiket parking kereta mmg bagi kawan pgg sebab tau diri sniri mmg jenis careless ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita first time kak jadi camtu , stress dia tuhan je tahu. Dahla hanimun , lepas tu buat hal. Nanges. T_T

      Delete
  8. Replies
    1. Ish..belum hbis tulia dah terpublish..hehe...cian die...nasib hubs xmrh2...nk wat mcm ne kan...nk jadi...kena lebih hati2..masuk tetus dlm handbag n zip...seronoknyer penang..

      Delete
    2. Tu pelik , ala ape ni. Hahaha. Tula pasal , naseb baik. Kalau tak ? Mau ajak balik KL terus. Lepas ni kena suruh dia tengok kita letak tiket dekat mana. Penang best ! :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah