Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 15, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Street Art Penang , Georgetown

Assalamualaikum & Hello.

Sebelum start menjelajah Penang , aku dah siap listkan tempat yang aku nak pergi dekat hotel. So takdelah pening nak pergi mana dulu sebab semua dah susun cantik dalam itnerary ktorg. Hehehe. Maka dengan itu , lepas dah puas melantak nasi kandar dekat Line Clear ktorg terus pergi ke Street Art Penang sebab dah dekat sangat dengan Line Clear.

Mengikut Waze tempat tu tak sampai 1km pun daripada Line Clear tapi standardlah Penang -- jem ! Hahaha. Lambat sikitlah sampai , dahla lambat sampai lepas tu hujan pula. Yang aku pula spesies tak boleh tidak , nak juga singgah. I don't care !! *hentak hentak kaki* Miahahaha. Wan pula macam taknak singgah , yelah sebab hujan kot lepas tu parking pun susah. Sobsss. 


Tapi.


Tapi.


Adakah dia sanggup untuk melihat muka isteri dia yang macam tafahikfik tu ! Hahahahaha.


Mestilah tidak.


Kahkah !









Dapatlah juga bergambor walaupun tak banyak. Padahal sebenarnya aku tak tahu pun route map untuk Street Art ni. Hahahaha. Balik KL baru google , oh panjang lagi jalan dia rupanya. Yang aku dengan Wan pergi ikut dan je. Kihkihkih.

source : Travel2Penang


LOCATION
Around Geogetown (namely Jalan Penang, Muntri Street, Weld Quay, Lebuh Leith, Armenian Street, Ah Quee Street and more) 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : weh banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaa hutang entry , gasak.


26 comments:

  1. kite pun dop sampai lg sini . pegi dekat sec 7 shah alam jea . hahahahaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita yang dekat tak sampai lagi , yang jauh kemain laju. Hahahaha. :P

      Delete
  2. kite ppon pergi hari tu . sikit jugak bergambar, sebab art dye tu jauh2 jugak lah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah tu , bila tengok balik map dia. Oh jauh jauh. Takpela janji ada bukti pergi situ cukuplah. Hehehe. :P

      Delete
  3. nanti pergi lagi penang sambung balik jalan yang panjang tu. hahahha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe , tapi abad ke berapa tak sure. Hahahaha. :P

      Delete
  4. bestnyaa :) ritu pergi seberang jaya tapi tak pergi pulau pun.sebab jalan jem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke. Itulah , pulau memang memanjang jem. Bila masa tah tak jem. Hahaha.

      Delete
  5. akk org penang sendiri pun tak pegi2 lagik. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti balik kampung pergilah kak , bawa Helena selfie selfie. Hehehe. :D

      Delete
  6. kalau balik kulim tu rajin jenjalan la penang ni tapi kat sini tak pernah pegi pun.. kadang2 malas nak masuk penang sesak. hahahaha. cukup la kt kl hadap jam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe kak , memang sesak. Kat KL hadap jem , kat Penang sendiri cari pasal. Hahahaha.

      Delete
  7. amboi amboi... haha
    ana nak nad comment kat realiti lps perkahwinan. cek kat blog hana skrgg ! hewhewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigih ni ! Hahaha. Nad da dropkan komen dah. Pergi baca. Hahaha. :P

      Delete
  8. Awat tak naik beca, nanti uncle beca bawa ke semua tempat, then dia berenti suruh kita ambil gambo :D

    -kakak korea-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa tula kita nampak pakcik beca tu , lepas tu hujan kan. Kang beca ke mane kite ke mane. Hahahaha. :P

      Delete
  9. Replies
    1. Kalau tekan link kita kasi tu . Lagi banyak maps dia bagi. Geram je rasa. Huhuhu.

      Delete
  10. tak pernah pergi lagi tempat ni :) selalu tengok org lain dok posing sakan ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bolehla pergi kak lieya , posing mosing sikit. Hehehe.

      Delete
  11. ouh...best lagi g alive museum kat pulau Jeju..hahahaha

    *muka sombong sambil tiup tudung zolace yg jatuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeeee tak tau nak reply apa ni ! Arghhh. Hahahaha. Baling kepala Salmon nanti tahulah. T_T

      Delete
    2. tazzabar nak cerita kisah kat PULAU JEJU..eh, terCAPSLOCK! :P

      Delete
    3. Eeeeeeeeee , tak baiknyaaaaaa ! :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah