Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 22, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Toy Museum , Teluk Bahang

Assalamualaikum & Hello.

Okay sambung balik cerita dekat Penang , ada lagi 2 tempat je. Lepas tu tamat ! Hahahaha. Sebelum aku bertambah tambah lupa dan menyampah nak update. Baiklah aku update je sekarang ni.

Lepas balik daripada Bukit Bendera , ktorg singgah hotel untuk check out dan terus continue perjalanan ke Toy Museum dekat Teluk Bahang. Teluk Bahang ni atas sikit daripada Batu Ferrighi ye.












Aku tak sempat nak snap gambar entrance and gambar toy museum ni daripada luar. Satu , sebab kejar masa. Dua , sebab ada anjing ! Hahahahaha. Tapi faktor nombor dua tu lagilah kuat ye. So , terus masuk ke dalam toy museum lepas bayar entrance fee.

Entrance Fee : Adult (MyKad) - RM 15 ,Child - RM 10

Masuk masuk je dah terkesima sebab banyak sangatttttt toys dan banyak sangat watak superhero , cartoons dan sebagainya ! Daripada zaman tok kaduk punya sampailah yang paling latest. Aku terujalah kan nampak toys zaman aku kanak kanak dulu. Seriously banyak gila toys dan watak dalam toy museum ni , memang penat juga kalau nak snap satu satu kan. So , korang tengok jela sikit sikit ye. 







Yang besar gedabak ni semua patung lilin kot. Besar gila weh !! Macam betul pun ada , takut hakak dik non. Hahahaha. Bayangkan kalau semua ni hidup , perghhh ! Night at the museum teruslah Nadia hoiii. Kakakakaka.

Toy Museum Teluk Bahang 
1370 MK2 Teluk Bahang 
11050 Penang
(bersebelahan SJK(C) Eok Hua)
012-4602096

Thanks for your time , love ya people.


p.s : satu lagi entry penang bakal menyusul nanti ! ^_^


20 comments:

  1. Best pi sini tapi paneh.

    Eh, escape penang pi dak?

    -kak pink korea-

    ReplyDelete
  2. buang la word verification tu nok. eh! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak , komen je cam biasa. Abaikan je verification tu. Kita tak set pun. T_T

      Delete
  3. asal tak bawak balik patung gedabak tu. boleh jadi peneman mimpi malammu. Hahahahha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its okay its alright , ai dah ada peneman. Lol ! Hahahaha.

      Delete
  4. last time akak pegi 2-3 tahun lepas.. dah banyak tambahan patung2 baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Tulah banyak juga patung dalam tu. Penuh !

      Delete
  5. kat penang hujan la ni....baik la jalan2 temat tertutup gini..nak ambik2 angin memang tak dapat la..ambik angin tertelan sekali dengan air hujan je nanti..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha mujurlah ni pergi haritu , haritu hujan tak start lagi. Hehehe.

      Delete
  6. sesuai sangat museum tu ngan korangggg sesuaiii sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tahu ktorg awet muda , jangan susah susahla nak puji. Hahahaha.

      Delete
  7. eeee...seronoknya...lgi seronok kalau xddk dlm cermin tu..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Tapi kalau terpegang terjatuh terpecah , nanges ! Hahahaha. :D

      Delete
  8. Replies
    1. Tahu takpe , mahu nak diangkutnya bawa balik satu museum tu. Hahaha.

      Delete
  9. Nk bw azwa g lah nnti...xsbrnyer..hehe

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah