Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, December 10, 2014

NadiaWanMajlisBertandang : Behind The Scene

Assalamualaikum & Hello.

Inilah dia punca kenapa aku menghilangkan diri daripada menulis blog buat seketika. Hehehe. Aku balik kampung Wan la dekat Permatang Keling , Nibong Tebal. Sebab family Wan nak buat majlis bertandang sikit untuk ktorg. Sekaligus dengan majlis tahlil arwah mak long Wan.


Tapi memandangkan haritu masa akad nikah dan masa majlis resepsi ktorg dekat KL aku dah pulun cuti macam orang gila sampai habes semua annual leave yang ada. Tsskk. Makanya. Aku , Wan dan adik ipar aku balik kampung hari Khamis malam pukul 10. Sampai sampai kampung nak dekat pukul 2 pagi hari Jumaat. Jumaat je yang aku apply annual leave. Isnin & Selasa unpaid okay semata nak pergi hanimunggg (tu cerita lain). ^_^




Bangun bangun pagi Jumaat tu , tengok semua orang dalam rumah dah start busy. Hahaha. Pengantin pula yang terkial kial nak breakfast. Wakakakaka! Maafkanlah , ktorg kan sampai lambat so terbangun lambatlah sekali. Mihmihmih. 

Khemah dah siap pasang seminggu awal. Doorgift pun dah siap packing , tinggal nak rebus telur and add on dalam packaging je. Yang lain semua dah settle. Bila masa tah yang dorang buat semua benda ni , tahu tahu je dah siap. Huhuhu.



Masa orang sibuk masukkan telur rebus dalam packaging , aku sibuk menconteng tangan dengan inai. Hahaha. Bukanlah conteng bercorak corak macam yang aku buat untuk akad nikah dan majlis resepsi haritu. Aku pilih untuk back to basic , classic design. Hehehe.

Inai aku beli dah lama dah dengan Colorsbysasha (Instagram). Cara pemakaian pun Kak Sha ajar aku. Maka dengan itu , hari Jumaat tu terus aku selotapekan jari jari aku then aku minta bantuan kakak ipar and adik ipar aku untuk pakaikan cap dekat jari. Tompok bulat dekat tapak tangan pun aku minta tolong dorang buat. Senang.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : FB , Instagram , Twitter semua dah kena block. Haiz. Camne nak backlink ni. T_T


26 comments:

  1. meriahnya kenduri dekat sanaaa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je meriah dua dua majlis. Hehehe. Beza 1 kampung , 1 bandar. ^_^

      Delete
  2. best dapat berinai 3 kali hihi..kita pun masa Wedding dinner pun inai jugak tapi kat kuku jelah..
    Nak berinai ukir2 balik mcm over je da la da nikah 3 bulan lepas..muahaha..
    Meriah kenduri kat kampung..kita xde kampung huwaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tumpang kampung laki , wakakaka ! :P

      Delete
  3. Tahniah nadia..")

    Teringat wawa punya majlis 11 bulan yang lalu..:)

    Smg cepat2 dapat baby ye.. hihi

    ReplyDelete
  4. Lagi lagi update dan lagi.

    Almaklomlah, hujung2 tahun ni kan kerja tak berapa nak ada. Haha.

    -Kakak korea-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah tak banyak keje ! Keje kita ni menimbun nimbun. T_T

      Delete
  5. hahaha tu la ngular lagi kau.. padan muke kene block hahahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua pasal ngumpat dengan kaulah ni , tengok skrg dah takleh ngumpat ! Hahahahaha.

      Delete
  6. sekampung qupanya kita... husband dulu skolah mana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha dia kampung je sana , membesar semua kat KL. Hehe. :D

      Delete
  7. Assalamualaikum nad, heee bestnya. pengantin baru diraikan lagi ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , yeah ! Lagi lagi dan lagi. Hahaha. Now dah settle , legaaaaa.

      Delete
  8. warna inai tu cantik! tak suka yg gelap2 mcm org slalu pakai skrg

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe , thank you ! Tula , naseb tak gelap terbakar warna dia. :D

      Delete
  9. Replies
    1. Tahu takpe Fiza , dengar mulut makcik makcik berceloteh. Hehehe.

      Delete
  10. seronoknya dah kawen...nak kawen jugakkkkkk

    ReplyDelete
  11. Ok..leps ni entry gambar makan pengantin pulak ye..keluar kan semua..kami nak tengok nih..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Jangan begitu , gambar makanan takde. Sebab pengantin lapo gila.

      Delete
  12. Ye ye...bestnyer..kawin lagi...meriah mjlis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha best ? Penattt ! Hehehe. Now da lega dah. Semua da habes. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah