Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, December 11, 2014

NadiaWanMajlisBertandang : The Day !

Assalamualaikum & Hello.

Seperti yang semua sedia maklum , sepatutnya majlis bertandang a.k.a majlis menyambut menantu ni tak masuk langsung dalam itinerary kahwin aku. Tapi atas beberapa faktor , majlis ini diadakan juga. Maka dengan itu , segala apa preparation pun aku tak sempat buat. Since fokus aku hanyalah untuk majlis akad nikah dan majlis resepsi haritu je.

Jadinya , on the day there is no official photographer dan juga make up artist. Semuanya kena self service. Seminggu sebelum balik kampung aku duk ligat tengok tutorial make up. Hahaha. Yelah , tak pernah pernah make up sendiri and then nak kena tenyeh muka sendiri masa majlis bertandang ? Tak kelakar , sumpah tak kelakar ! Huhuhu.











Gambar pun ihsan adik ipar aku. Hahaha. Semua pun snap pakai handphone je. Masa dorang busy busy dekat luar and tetamu dah start datang , aku masih lagi busy touch up muka. Hahaha. Sampaikan kening pun dah jadi adik beradik sinchan. Ekekekeke.

Majlis dekat kampung ni bermula awal , kiranya tetamu datang awal. Dalam kad tulis pukul 12.00 tengahari tapi pukul 11 pun orang dah start datang. Pukul 11 tu aku baru nak start godek muka. Miahahaha. Family aku pun time tu baru on the way daripada KL. Aku dengan Wan ingatkan nak keluar dulu jumpa tetamu tapi mak mertua ai kata tunggu family aku datang. So ? Lepas zohor jela ktorg keluar jumpa tetamu. 




Sementara tunggu family aku , sempat jugalah selfie dua tiga round. Sempat juga aku tenyeh lipstick sampai merah nau nau. Hahahaha. Lama kot nak tunggu rombongan family aku sampai. Rasanya sempat juga kalau aku tido tido ayam time tu. Ekekeke. Aku dengan Wan pun siap awal time tu , lagilah bosan. Nak keluar daripada bilik and tengok tv dekat ruang tamu rasa macam kurang sopan , so berkurunglah kau laki bini dalam bilik. Mihmihmih.



Rombongan family aku yang datang daripada KL , actually patutnya ramai lagi yang wujud dalam gambar ni tapi yang ramai tu kemain sedap melantak sampai taknak masuk dalam gambor. Bertabahlah nak. Hahahaha.


Selesai sudah majlis bertandang a.k.a majlis menyambut menantu dekat Nibong Tebal. Walaupun ala ala cowboy sikit , hahahaha. Tapi alhamdulillah everything went well. Akhirnya barulah boleh tarik nafas lega baq ang. Ekekekee. Jangan siapa siapa nak sponsor aku majlis kahwin lagi dah. Aku taknak. Penat. Miahahahaha.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : minta minta dapatlah , huhuhu.




14 comments:

  1. Replies
    1. Takdela baruuuuuu sangat Meeya , dah basi dah. :P

      Delete
  2. i like kenduri dekat kampung. makanan dia sodappp :) mintak dapat apa tu?? jeng jeng njeng. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nak jeng jeng jeng sangat ! Hahaha. Dapat dapat makan tengahari sedap sedap. Lol. :P

      Delete
  3. kat mana ni?Baju yang ni tempah jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Permatang Keling , Nibong Tebal kak. Awat ? Hahaha. Aah tempah tapi tak cadang nak pakai bertandang pun. Hahahaha.

      Delete
  4. nice. lucky you boleh mekap diri sendiri. kalau saya hampeh la jawabnya. kuar tanpa mekap.
    hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ni first time buat perangai camni tahu , mujur tak teruk sangat. Jadi sinchan pun okay ape. :P

      Delete
  5. Wah wah u still pretty lah kak nad oi hahahahahahahahaa
    Kesiannya duk dlm bilik aje mihmih.
    Kak nad nape lawak lagi eh lepas kahwin pon hahahahaahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Soalan last tu macam takde jawapan je Qila. Muahahaha. Cubalah cari dalam skema jawapan SPM tahun 2014 ni untuk jawapan. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah