Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, December 23, 2014

NadiaWanWedding : D'Azzuieena Bridal Kuala Lumpur

Assalamualaikum & Hello.

Hoi macam manalah aku boleh terlepas nak cerita pasal baju kahwin dan pelamin terindah aku haritu tuuu. YaAllah. Bertabahlah nak , inilah dia penangan orang suka peram gambor - peram entry. Lupa terus. Tsskk. 

Seperti yang pernah aku sebut dalam entry bulan march yang lepas , aku pilih D'Azzuieena Bridal Kuala Lumpur sebagai pihak yang bertanggungjawab untuk mencantikkan aku dan pelamin aku pada hari resepsi haritu.

21 Oktober 2014

Actually sebelum final fitting 21 Oktober ni , aku sempat lagi tukar design baju. Hahaha. Aku rambang mata weh , rambang sangat pula tu masalahnya. Hish. Benci tau pergi bridal aku ni , mesti lepas tu aku rambang mata - pening kepala tak tahu nak pilih yang mana. Tsskk. T_T




7 November 2014

Awal pagi lagi aku dah pergi butik and pickup baju untuk majlis resepsi keesokan harinya. Settle payment semua terus blah. Ain (customer service aku) cakap yang nanti orang daripada D'Azzuieena Team akan datang dewan and pasang pelamin.

Aku tak expectlah dorang akan datang awal , tapi once aku pergi dewan dengan tujuan asalnya nak tengok catering dah pasang kain alas meja ke belum. Tetiba. Aku nampak yang team dari butik tengah sibuk duk pasang pelamin.


Seriously aku tak expect pun dorang akan sampai awal , yelah selalu kan pasang pelamin malam malam. Aku tak lama pun dekat dewan time tu sebab aku duk kejarkan nak pakai inai dengan Faiza Halim. So , aku gerak balik hotel. Malam tu aku datang balik. Tengok tengok owner butik - Kak Iena pun turun padang pasang pelamin.


Daripada takde apa dekat atas stage tu sampai dah jadi macam ni. Kebabom tak kebabom. Aku punya suka sampai speechless terus. Sebab terlampau cantik !! Aku pula memang takde fixkan nak design pelamin yang macam mana , aku serahkan semua dekat Kak Iena. 

Kak Iena pun kata akan buat yang terbaik untuk aku. And yes !! Ini memang terbaik termantop dan segala ter lagi. Oh nangis. Ni pun belum final lagi , bila dah final lagilah tak tahu nak cakap apa. Rasa nak duk berguling je dekat atas pelamin tu , tak mo turun. Hahahaha.

8 November 2014

Lepas settle makeup dengan Kak Qaseh Anna , terus pakai baju yang menjadi idaman kalbu iollss. Terus rasa macam princess. Hahahaha. Tapi , terus juga rasa tak bernafas gara gara korset. Omg ! Macam manalah Che Ta tu boleh pakai korset hari hari. Alahaiii. Pitam.



Nah. Ni dia baju kawen aku ! I'm so in love with my wedding dress. Dengan detailings and beadings dia. Gosh. Rasa macam nak bersesak sesak nafas lagi sekali je , janji nampak cantik macam dalam gambar ni boleh ? Ekekeke. Sekarang ni bila tengok ghope sendiri , dah gaya mak lampir dah. Kuiii. :D



And this is the dais a.k.a pelamin for our wedding. Pelamin ni la yang buat aku rasa nak berguling sangat tu. Siapa suruh cantik sangat weh. Eeeeeee. Sampaikan aku keluar lambat pergi outdoor sebab aku sayang sangat dengan pelamin aku ni. Wakakakaka. Bertabah jela.

So , untuk semua bride to be yang tengah tak tahu nak pilih bridal mana untuk wedding korang. Please do consider this bridal. Takkan menyesal punya. Serious. Kalau korang rasa lepas korang book tu , customer service tak layan korang elok elok terus je Whatsapp Kak Iena. Hahahaha. Tahulah Kak Iena handle staff dia.

Aku sangat sangat sangattttt recommend dekat korang bride to be this bridal !

D'Azzuieena Bridal Kuala Lumpur
Address : Block C Platinum Walk Danau Kota 53300 Setapak , Kuala Lumpur
Phone Number : 016-6426108

Thanks for your time , love ya people.


p.s : rindu pula dengan pot pet pot pet Kak Iena. :D


43 comments:

  1. memang da bomm meletop!!! Semua nya cantik.. Lagi2 pelamin tu.. Arghhhh pengsan kalau di ingat2.. CANTIK SESANGAT! Hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huiiiiii ! Takutnyaaa baca komen awak makcik. Macam ada bom je. Hahahahaha. :D

      Delete
  2. lawaaaaa oiiii. macam retis gituuu. hahahha. memang padan pun tak nak turun dari pelamin. cantikkkkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Nani ! Tau takpe , memang takmo turun. Hahahaha. :D

      Delete
  3. Cantiknyaaaa... pengantin sangat lawaaa...")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai. Pengantin tu tanpa mekap , ibarat mak lampir je. Hahaha. Thank you dear. :D

      Delete
  4. cantik sangat dear :) nampak mewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear , alhamdulillah. Memang puas hati. :)

      Delete
  5. Haishhh seronok nyer kawin.,,,hehehee...nak kawin lagi la jugakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kak , kita main kawin kawin. Hahahaha. :D

      Delete
  6. tak sanggup nak cabut semua pelamin tu.. seriuz tersangat cantik.. bunga kat belakang tu mati ke segar? nampak macam hidup je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunga artificial la BBL. Alhamdulillah. Nad pun memang kalau ikut hati taknak bagi dorang cabut. Kakakakaka. :D

      Delete
  7. Cantik!! Dulu ada jugak nak survey butik ni, tapi tak sempat T___T memang cantik2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala yeke , naseb baik kita sempat. Hehehee. Thank you ! :D

      Delete
  8. cantik sangt gambar last..(gambar last je pun yang keluar.yang lain tak keluar pulak.satgi akak datang lain.)..akak paling suka gambar pengantin tak de pengapit..pengapit tu bagi akak macam menyibuk je..muahahah...habis pelamin tertutup dengan pengapit..sebab tu tak suka gambar pengantin ada pengapit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha masa ni pun pengapit kene halau dah. Pergi berambus main jauh jauh. Kakakakaka. :P

      Delete
  9. Nad.....ohmy...gojes segala2...berapa rm nad?

    ReplyDelete
  10. cantikk sgt!! ada friends kat fb butik ni.. tp almaklum laa..luar kawasan..huhu..kalau x boleh ambik pakej die memg marbelesss kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah memang sangat marbeles and tip top ! Sukaaaa. La ni even dah kawen pun , tiap kali tengok dia upload gambar. Nyaris sawan. Hahahaha.

      Delete
  11. fuhhh. . mak nak kawennn jugakkkkkk T_T

    ReplyDelete
  12. okay...boleh masuk dalam list nih....eh???hahahahha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay ! Yeay ! Kak Dd dah nak kawen , yeay yeay ! Hahahaha. :D

      Delete
  13. takleh imagine lah sy pulak nanti mcm mana. ini pun dh start pening weh.. ngeri dgn perangai sendiri. pergi cari brg tunang hari tu pun satu kedai je dah 5 jam.. lama mcm nak borong satu kedai tapi bila keluar bawa beg plastik cenonet jugak. ini kalau cari baju kahwin silap hari bulan suruh bridal tu provide penginapan terus semata nak pilih baju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gasak ! Awatlah choosy nau nauuuu. Hahahahaha. :D

      Delete
    2. kannn. masalahnya sendiri pun pelik.. bukan main mulut cakap, alah ambik je lah mana2.. mana2 tu tetap berjam jugak. saka apa entah. haha

      Delete
    3. Hahahahahaha. Sabar jela ! Takpe , once in a lifetime kan. :D

      Delete
  14. wehhhhhhhhhhhhhh! kau la princess sebenar weh,cantik gilossssss... aku pulak yang nak pitam rasa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wehhhhhh overnyaaaa ! Hahahaha. Masa wedding jela pun perasan pinses. Kau tak tahu sebenarnya masa ni aku dah rasa nak baling high heels tu. T_T

      Delete
  15. wahhh..cantikklah kak nuriee...membuatkan niesa rasa nk kawen jugakkk..eh?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawen je Niesa , partner bukan dah ada ? Hahahaha. :P

      Delete
  16. Boleh sy tau berapa hrga pakej pelamin tu yea.. mhl x..

    ReplyDelete
  17. Boleh sy tau berapa hrga pakej pelamin tu yea.. mhl x..

    ReplyDelete
  18. Boleh sy tau berapa hrga pakej pelamin tu yea.. mhl x..

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah