Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 1, 2014

Officially 25 , 30 November 2014

Assalamualaikum & Hello.

Tahun ni tahun pertama celebrate birthday sebagai isteri orang , tahun lepas sebagai tunang orang (I choose my birthday as my engagement day). Perasaan dia ? Mestilah happy , much more happy dari masa celebrate as tunang orang tu ! Tahun ni takde surprise yang bukan bukan daripada Wan. Bahkan aku siap boleh tertido awal lagi , tak tunggu dah pukul 12 tengah malam nak tengok siapa wish dulu. Hehehe. Dulu zaman sekolah je kemain gigih sampai tulis siapa yang wish dulu , lol sangat !


Dalam pada ingatkan takde surprise tu , ada juga Wan buat mini surprise ala ala Running Man. Hahahaha. Tepat pukul 12 tengah malam Wan call aku , which is masa tu aku dah tido. Wan terus nyanyi lagu Happy Birthday. Nak dijadikan cerita malam tu Wan kena keje shift malam , tu yang dia nyanyi through phone je. Aku ingatkan tu jelah pun yang Wan nak buat , tapi boleh pula dia suruh aku bangun pergi kat almari baju. Hurm.

Beriya dia suruh cari dekat belakang pintu almari tu. Aleh aleh , aku nampak satu sampul surat. Kemain gigih dia selotape kan sampul kad birthday yang pertama  tu dekat belakang sliding door almari baju. Padahal petang tu aku duklah berkali kali buka tutup almari baju tu tapi tak perasan pula sesuatu yang pelik. Dalam kad pertama yang aku jumpa tu Wan bagi clue cari next kad dekat meja tv. Hurm.

Nak dijadikan cerita kad yang Wan selotape dekat bawah meja tv tu menyerah diri sendiri , hahaha. Tahu tahu je dah jatuh ke lantai (mesti jatuh time aku tertido , kalau tak mesti aku perasan kan). Aku baca kad yang kedua , ada lagi satu clue untuk jumpa final kad. Hurm.

Yang final kad ni dia boleh sorok dekat dalam packaging towel selamat pengantin baru. Kuikuikui. Dia boleh selit kad terakhir tu di antara towel selamat pengantin baru tu. Sabar jela. Hahahahaha. Tapi nak dijadikan cerita juga , malam tu masa aku duk layan Running Man dalam bilik - aku dengar macam bunyi daripada almari baju and meja tv tu. Bunyi macam selotape nak tertanggal. 


Tapi



Tapi


Biasalah nama pun Nadia kan beranilah pulaaaa aku nak terjah bunyi tu. Memang taklah aku nak pergi tengok bunyi tu datang daripada mana. Kang entiti kang. Mampos terkejut aku , mau terkincit kang. Hahahahaha. Maka aku biarkan jela. Kalau tak mesti dah kantoi awal dah agenda laki aku ni. Ekekekeke. Malam 30 November tu , aku ada little birthday treat with husband and in laws. Tu nanti aku adjust dalam entry lain. Sekaligus buat food review , sabaq na ! 

'Alhamdulillah , its been 25 years being around with beautiful peoples and not to forget the fool peoples too. Hahaha. Thanks to my parents who brought me in this world and raise me with their own touch. Thanks to my husband who already promise me to grow old together. Berani nak suruh aku tua sorang sorang. Hello ! Hahaha. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas dan masih berpeluang untuk meneruskan kehidupan. Alhamdulillah. I'm blessed.'

Thanks for your time , love ya people.


20 comments:

  1. happy belated birthday puan gojess. hahaha :P alahaii sweet giloss encik Wan :) kalah madu & gula. wuhuuuu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear ! Hehehe kemain sweet sangat kan sampai nak kene diabetes. Ekekeke. :P

      Delete
  2. hepi belated birthday Puan Nad..amboi cam amazing race nak bagi kad birthday..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Sal , yess ! Ala ala amazing race , ala ala running man sangat. Hahaha

      Delete
  3. Happy birthday Nadia.
    Semoga sentiasa muda, bahagia sokmo dan murah rezeki.

    From korea with luv,
    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kak korea ! Hahaha.Amiinn. Eh betul ke kak korea ? Asal pakai Anon. T_T.

      Delete
    2. I is ikut mood. Kalau mood bos tngah bagi kerja melambak, mmg log in guna ID bos je lah tapi takkan nak komen guna nama dia lak kennn so trus anon je lah.

      Delete
    3. Hahahaha macam tu pun boleh eh kak ? Anon pun anon laaaa. Hahaha.

      Delete
  4. Assalamualaikum nad.. selamat hari lahir.. heee tua setahun rupanya... hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Terima kasih. Hehehe. Eh siapa yang tua setahun ? Kita ke Sheila ? Hahaha

      Delete
  5. happy belated besday! auwww sweetnye hubby awak. semoga berkekalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ! Hehehe. Alhamdulillah , amiinn. ^_^

      Delete
  6. hahaha.. kemain gigih lagi laki nurie siap hint dan kad segala bagai.

    Happy belated birthday retiss.. hari tu dah wish happy birthday, belated pun harus wish jugak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janganlah retis , malu tite. Hahahaha. Thank you Aisyaaaa. ^_^

      Delete
  7. sweet sangat wishing ala2 running man.. btw selamat panjang umo & murah rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naseb tak minta berlari je tau BBL. Hahaha. Thank you so much BBL. Amiinn. ^_^

      Delete
  8. Romantiknya dapat kad. Semoga berbahagia hingga ke jannah ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa ni jela romantiknya , kalau tak ? Hahaha. Thank you dear. Amiinn. ^_^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah