Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, December 22, 2014

#OhhSOME Fest yang AWESOME !!

| Sponsored Post |

Assalamualaikum & Hello.

Ruginyalah jadi warga Kuala Lumpur ni kalau korang tak sempat nak pergi ke #OhhSOME Fest (Ohh Social Media Festival) anjuran Hotlink dekat Avenue K Mall (Level 3 & 4) pada 13 hingga 14 Disember yang lepas. Serious awesome gilaaaaaaaaaaaa !! Sampai lupa diri jugalah bini orang yang sorang ni. Ehekhek. Apa pun thank you Nuffnang sebab bagi peluang dekat aku untuk join #OhhSOME Fest ni. 

Terima kasih daun keladi,
Ada event nanti panggilah lagi. 

Miahahaha. Okay tak kelakar !


Mula mula aku sampai Avenue K ni , aku tak tahu pun venue #OhhSOME Fest ni dekat level 3 & 4. Mujurlah terjumpa bunting #OhhSOME Fest. So , dengan pantas aku seret kaki aku pergi ke level 3 & 4. Sampai je level 3 tu terus nampak #OhhSOME Bazaar. Dan terus terjumpa BBL (Budak Bandung Laici) , Rawlins dan kawan kawannya. Aku yang asalnya mencari Ayue & Mekonie , akhirnya pasrah bila tak jumpa jumpa. Tssskkk. 





Nampak tak ? Macam macam ada dekat #OhhSOME Bazaar. Daripada booth jual badges sampailah yang jual bikini pun hado. Hehehe. Mujur aku tak terbeli bikini tu kalau tak dah boleh dah saing saing Spongebob dengan Patrick duduk dekat Bikini Bottom. Mihmihmih.

Who lives in a pineapple under the sea?
Sponge Bob Square Pants!

Ahaks!

Dah puas pusing pusing level 3 , aku pun naik level 4 dengan BBL dan kawan kawan. Naik je level 4 amboi lagi meriah rupanyaaaaa !!! Macam macam games dan activities yang Hotlink dah sediakan untuk para pengunjung. Rugi teramat sangatlah siapa yang tak pergi tu.



Nampak tak ramai gila orang dekat rooftop Avenue K ni. Happening habis ! 


Tengah aku jakun jakun tengok keadaan sekeliling.



TIBA TIBA !!!!




Aku ternampak orang yang aku cari cari tu. Bukan main lagi berjoli katak dua dua orang dekat rooftop Avenue K tu tau. Kemain terlentang lagi masing masing bawah camera untuk game The Skyfie. Hamboi hamboi hamboii Ayue - Mekonie. Sampailah hatimu membuatku tertunggu tunggu. 

Uhuk ! 

Patutlah call , whatsapp semua tak jawab. Ini rupanya kerja kalian berdua. Sobssss.


Dan mana mungkin aku nak tengok je dorang berjoli , eh mestilah aku kena join sekali !! Hahahaha. Kemain masing masing posing bawah camera , aleh aleh camera habis battery. Apa pun tak boleh. Kahkahkahkah. Sempat snap satu gambar ni jela. Hahahaha. Lepas dah snap tu pergilah redeem gambar yang dah snap tu dekat counter untuk jadi salah seorang keyholders

Keyholders tu apa ? Sabar jap.


Jadi keyholders untuk game ini !! Setiap satu games yang korang participate dekat #OhhSOME Fest dan korang sharekan dekat Instagram ataupun Facebook membolehkan korang dapat satu kunci untuk membuka locker yang tersedia , kalau korang bertuah korang dapatlah hadiah yang menunggu dekat dalam locker tu. 

Kalau tak bertuah macam aku ni , tak dapat apa apa. Hahahaha. 


Selain daripada game The Skyfie tu , ada juga games lain. Antaranya , Bungee Jumping. Tapi aku tak buatlah bungee jump tu sebab keadaan memaksa walaupun kehendak hati tu memang nak buat sangat sangat. Lepas tu sekarang menyesal ! Uhukhuk. Kalau buat bungee jump ni korang akan dapat satu lagi chances untuk jadi keyholders. Wuhuuu !

Ada juga game Mimic-A-Meme which is korang kena tiru mimik muka yang keluar dekat screen. And then pergi redeem gambar yang dorang snap untuk jadi keyholders. Hehehe. Pun aku tak buat sebab aku takut sama sangat muka aku dengan mimik muka dekat screen tu. Kang tak pasal pasal orang beratur minta signature. Mihmihmih. Padahal aku tak sempat nak buat , duk selfie je keje. Hahahahaa.




Dah habis segala games ktorg main , apa lagi aktiviti yang tinggal kalau bukan selfie , selfie dan sefieeeeee lagi. Hehehehe.


Tak lupa juga selfie dengan Jack ! Kalau tak nanti kang merajuk pula.



Jack , mana mata you pergi ? Kenapa tidur bila selfie ? Hahahahahaa. Joking ! 


Sambil sambil ktorg selfie ni , on #OhhSOME stage tetap ada persembahan ye ! Yang aku perasan pun persembahan daripada Narmi je time ni. Sebab sebelum tu , ktorg semua turun food court. Pergi isi tangki air dulu. Haus habaq hang !



Lepas habis je performance daripada Narmi , persembahan dihentikan sekejap untuk memberi laluan kepada pihak penganjur dan artis jemputan untuk turn on the christmas tree !! Besar okay christmas tree dekat rooftop tu. Naseb takde santa claus nak ho ho hooooo je. Kah!



Aku snap dari jauh je sebab kebetulan port aku tengah berdiri time tu dah betul betul cantik untuk tengok next performance. Dahla next performance tu yang orang tunggu tunggu. So , aku taknaklah kehilangan port terbaik aku. Maka dengan itu , Nadia don't move. Hehehehe.


Next performance by who ?


Who ??


Ada buka buka baju !!!


Haaaaaaa


Siapa siapa ??


ELIZABETH TAN !!



Amboiii korang , buka buka baju laju je scroll kan ? Hahahaha ! Elizabeth Tan buka tshirt yang dia pakai tu dan bagi baling dekat penonton. Tapi on the inside dia pakai singlet la. Lol ! Maafkanlah kualiti gambar yang agak teruk ni. Lampu tu kacau. Eh tak pasal pasal salah lampu , padahal camera cap ayam je. :P

Thank you Nuffnang & Hotlink for this opportunities. I do enjoy myself at #OhhSOME Fest !


Thanks for your time , love ya people.


p.s :  new entry korang scroll bawah ye. ^_^


46 comments:

  1. Makcikkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

    ni link entry wedding awak.. http://memorintorinaellisa.blogspot.com/2014/11/wedding-nadia-wan.html

    Ni mesti awak tak perasan kan.. Uwaaaaaaaaaaaaa T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakakaakakaka ! Tak perasan laaaaaaa , baru nak merajuk. Kahkahkah. :P

      Delete
    2. Dia dah buat lah. I saksi yang baca ;)

      Delete
    3. Hahahahahaha ! Ai is baru baca tadi. :P

      Delete
  2. uit, saya lah antara warga KL yang rugi tu..sape suruh tak join nuffnang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala tak join Nuff pun boleh pergilah sebab event ni public ! ^_^

      Delete
  3. apapun,event ni havoc gila wehhhhhhhhhhhhh!!!!! Sorry la tak perasan whatsapp awok,kahkahkah...busy skyfie!bhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Havoc habes sampai nak kehausan masing masing ! Hahaha. Mencik mencik. T_T

      Delete
  4. woiii jeles woiii tak dapat pergi..sobsss tadi baca mek punya entri..adiossshh.lagi bertambah lara di hati. Hahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpan sikit lara tu kat tepi. Kahkahkah. :D

      Delete
  5. Pergh dah lama teringin dan mengidam nak berbungee jumping ni. Tak tau pula kat sana ada..rugilah tak dapat pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada ! Itulah teringin juga tapi apakan daya. T_T

      Delete
  6. amboi memasing...kemain laju lagi kn!! kejap2..tnggu nak publish jgk nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayue publish je terus gopro sampai umah. Kahkahkah ! :P

      Delete
  7. Tak apalah tak ada gambar kita kat sini sedih..... hehehe enjoy sgt mlm tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa sentap ! Hahaha. Lain kali kita selfie berjemaah hokeh. Hahahaha. Yess , enjoy gilaaa. :D

      Delete
  8. Havoc nya. kita yang baca nie pun dah excited kemain nie hahaha... :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Havoc ! Sebab budak budak lain pun sama havoc. Hehehe. :D

      Delete
  9. besnya event ni. nak join tp bz sgt plak tiap2 weekend. huhukkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu kak , dah berkeluarga ni susah sikit. Family come first kata orang. :D

      Delete
  10. Amboi berjemaah update entry ni baru bace dkt blog ayue..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha memang entry ni publish berjemaah sempena jumaat ni. :P

      Delete
  11. tak best sebab iolsss takde..hahahaha...

    untung la kome bergembira ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermmm. Yeke tak best sebab Sally takde ? Hahahaha. :P

      Delete
  12. wah..bermuda mudi korang ye,,,Awat tak bertuah Nad??kalau bertuah dapat apa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha sebab takde luck la kak , bertuah dapatlah power bank. Kah!

      Delete
  13. wah tetiba muka jadi fawlesss habis dalam pic nad.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan ! Habes korea semua muka. Kahkahkah ! :P

      Delete
  14. Dkna tak pernah pergi sob sob sob

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Btw , nape tipu tipu ni. Hahahaha.

      Delete
    2. mohon qila cari calon gombak supaya niesa boleh ddk gombak or kl supaya boleh join kak nurie g event gempak2 mcm tu..

      cheta mmg cantik qilaaa oiiii..hahahaha..okbai.

      Delete
    3. Erkk ! Niesa ni kannn , nak kena babap ni. Eeeeee. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah