Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 30, 2014

Nuffnang Premiere Screening : Edge Of Tomorrow (Review)

Assalamualaikum & Hello.

Ni cerita Selasa lepas obviously tetapi disebabkan aku sedikit busy mencari dana untuk baby Izz , aku asyiklah lupa nak update entry. Kekekeke. So , Selasa lepas bertempat di IMAX Sunway Pyramid aku dengan blogger blogger lain telah diberi kesempatan untuk menonton Nuffnang Premiere Screening Edge Of Tomorrow lakonan Tom Cruise dan Emily Blunt. Thank you Nuffnang for the opportunity. ^^


Synopsis

The epic action of “Edge of Tomorrow” unfolds in a near future in which an alien race has hit the Earth in an unrelenting assault, unbeatable by any military unit in the world. Major William Cage (Cruise) is an officer who has never seen a day of combat when he is unceremoniously dropped into what amounts to a suicide mission. Killed within minutes, Cage now finds himself inexplicably thrown into a time loop—forcing him to live out the same brutal combat over and over, fighting and dying again…and again.

Review

4/5 star. Korang pernah tengok cerita Source Code tak ? Yang duk repeat banyak kali selagi mission not accomplish tu , ala yang pelakon dia Jake Gyllenhaal tu. Story line dia sama. Hidup - mati - hidup - mati sampai mission dia accomplish. Tengok Edge Of Tomorrow ni punya tagline sudah - Live.Die.Repeat. Memang dia akan repeat banyak kali. Bagi aku best tapi part repeat banyak kali tu bosan sikitlah. Kalau nak pergi tengok sila pergi tengok 3D. Barulah real !! Macam korang yang dibaling bom. Muahahaha.


Masa dapat invitation ni , Nad pun cakap yang dia dapat juga invitation premiere screening ni. So memang ktorg planning nak jumpa dekat sana. Bak kata Nad 'Nak tangkap gambar dengan Kak Nurie , haritu tak dapat'. Eleh !! Haritu dia yang malu malu masa Mini Gathering tu. Lol ! Nad , esok jumpa lagi. Kekekekeke. :P


Dan semestinyalah tunang aku ada , siapa lagilah yang sudi nak bawa aku kalau bukan dia. Kekekee. Mekaceh ye teman kita 'tengok' wayang. Wakakakakaka! Teman sangatttt ! Dia punya baik membuta kat tepi , sabor ajelah teman. :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : jika ada apa apa update tentang baby Izz aku akan laju laju update dekat IG. Thank you.


xoxo


Hiruscar® Post Acne “Step Up” Dance Competition 2014

Assalamualaikum & Hello.

Suka menari ?? Suka tengok orang menari ?? Suka tengok movie Step Up and feeling feeling nak menari macam tu ?? Kalau suka , lets go to the Main Entrance Berjaya Times Square on 7th June 2014 for Hiruscar® Post Acne “Step Up” Dance Competition 2014

Press Release
For Immediate Release

Once a Coward: From Flash Mob to the Stage, 
Students STEP UP Their Dance

PETALING JAYA, xx June 2014: Students who were having lunch got a real surprise recently when a group of students stormed into the cafeteria and performed a flash mob dance. Many were seen enjoying the music and moves, taking out their mobile phones and recording the exciting dance performance. This is only one of the many flash mob dances at multiple locations performed by the Hiruscar Post Acne “STEP UP” Dance Competition contestants in their bid to qualify as finalists in the competition’s final stage dance showcase. The contestants are made up of over 150 students from schools, colleges and univer-
sities in a team of eight to 12 people. 

The flash mob videos have since been posted online on HPA’s Facebook page at www.facebook.com/Hiruscar.Gel.Malaysia. The videos are subject to public voting, and the ten teams with the highest votes will qualify for the Final Stage dance showcase at the main entrance of Berjaya Times Square on 7 June 2014. The voting ends on 25 May 2014. The grand prize is a whooping cash prize worth RM6,000.

The competition, unlike other dance competitions, began with the elimination stage that was done in a flash mob style. This created an element of surprise, suspense and climax for the audience. Many of the contestants have shared how dancing has helped them gain confidence, a far cry from their old and shy selves.“I used to be a coward and I’m always stuck at one corner of the classroom. Dancing helped me a lot. It overcomes my cowardice by creating confidence in me. It also helped me express my feelings,” said Team Cyonix’s member, Hiew Jen Han.

Hiew is not alone in his sentiments. “Before (this), I was quite shy before I started dancing properly in stage shows. Now I believe I have become more outspoken, I dance more and I am more confident as well,” shared Thilanee Ujayakumar from Team Electric Souls.The HPA “STEP UP” Dance Competition is aimed at encouraging young people to STEP UP their lives and not be entrenched in a sense of self-pity with regards to their facial blemishes. Hiruscar Post Acne believes that being bold is beautiful and that dancing is an excellent outlet for young people to express themselves confidently.“We want to send out the message that they don’t have to sink into depression or hide themselves in a corner, unable to face the world. The first thing they should do is to STEP UP and help themselves. Acne scars do not change their character, because beauty is only skin deep,” shared Hiruscar Post Acne Brand Manager Desryne Heng.


There will be 10 teams yang akan compete satu sama lain pada pertandingan tersebut. Kalau korang nak tengok video team team ni buat persiapan menjelang pertandingan yang just around the corner , korang boleh layari Facebook Hiruscar Gel and look by your own. Hiksss.

Oh ya kepada yang tak tahu Hiruscar Gel ni apa. Nah baca sedikit info dekat bawah ni. Baca okay , jangan malas sangat. Penat aku kasi info ni , bukan apa untuk menolong orang yang ada acne. ^^

About Hiruscar® Post Acne

Hiruscar® Post Acne gel is the first after-acne scar care product from Medinova AG, Switzerland to be introduced in Malaysia. Hiruscar® Post Acne has been clinically tested to improve the appearance of new or existing acne scars. Hiruscar Post Acne can lighten dark marks caused by acne, soften and smoothen depressed acne scars. The secret that makes this product so effective is its unique formulation, which comprises of five key ingredients, which are MPS (Mucopolysaccharide Polysulphate), Pionin, Allium Cepa, Allantoin, and Vitamin B. Easy to apply and fast absorbing, Hiruscar® Post Acne is also non greasy and pleasantly scented. Hiruscar Post Acne 10g retails at RM38.80 and available at all leading pharmacies nationwide.


Semalam pergi Watsons aku ada nampak Hiruscar Gel ni , so kalau korang nak try bolehlah dapatkan di Watsons atau Farmasi yang berdekatan. Okay guys ? So , see ya at Hiruscar® Post Acne “Step Up” Dance Competition 2014.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : esok sape pergi Mamee angkat tangan laju laju. ^^


xoxo


Latest Update : Instagram kami diblock ??

Assalamualaikum & Hello.

23 jam ye 23 jam kami tidak dibenarkan meninggalkan sebarang komen dekat mana mana Instagram. Frust. Aku dengan kawan kawan bukannya spam Instagram dengan 'visit my IG' , 'sy ada jual pil pelangsing , pil kurus , pil tinggi'. Sakit hati tahu !! Kami dalam proses menyelamatkan nyawa seorang bayi yang masih tak faham apa apa lagi. Salah ke ??

Just sebab kau artis ? Hello !! Sendu juga pun. Tak payahlah bajet bajet. Kalau agak agak kau taknak repost pun tak perlulah kot kau delete comment tu , tak perlulah kot kau report sampai kami semua tak boleh nak tinggalkan comment apa apa -- even a THANK YOU kepada yang membantu. Takkan nak kena comment 'Eh anak u comel' , 'Sweet sangat both of you' , 'Handsomenya u' baru nak tolong repost. Sampahlah weh sampah. Masa kes 'nikah' kau yang pelik tu , aku punyalah support baik kau ni. Tapi ? Hahahaharam ! Lantaklah kau dengan anak bini kau. Macam bagus. 

But , Alhamdulillah there are still artists yang baik hati yang sudi membantu kami. ^_^



Thanks a lot guys , sorry to make it this way. Tapi cara ni je yang kami ada , dengan spam comments artis artis Malaysia dengan harapan mereka repost sebab kita semua tahu -- bila artist yang repost mulalah banyak mata akan memandang. Kalau hanya kami yang menyebarkan berita tentang baby Izz mungkin  akan mengambil masa yang lebih lama untuk mengumpulkan dana tersebut. Jutaan terima kasih semua yang membantu. Hanya Allah yang mampu membalas jasa baik anda semua. T_T.

Last but not least , kepada korang yang berniaga dekat Instagram tu , rasanya boleh kot kalau korang stop comment 'visit my IG' , 'spek mata murah sini' , 'sy jual sepender' ke apa ke dekat gambar baby Izz. Baby Izz tengah sakit -- tengah berjuang dengan penderitaan yang ditanggungnya dan kami masing masing tengah meminta dan mencari pertolongan tapi korang ??? Korang sebok pergi promote Instashop korang dah kenapaaaaa doh !!! Ada hati dan perasaan kan ?? Ada otak boleh pikirkan , tak perlu kot comment macam tu. Stress !!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan kami berjaya mencapai target kami. nyawa si kecil itu amat penting untuk kami. 


xoxo


Wednesday, May 28, 2014

Latest Update : Akaun semasa Ika telah dibuka , alhamdulillah.

Assalamualaikum & Hello.

Attention !! Gambar lama with two accounts is no longer available sebab both accounts have been blocked. So , hanya satu akaun sahaja akan digunakan iaitu akaun semasa Ika. Sila tukar kesemua gambar yang mempunyai dua akaun kepada gambar dibawah. Terima kasih semua. :)


Alhamdulillah , alhamdulillah , alhamdulillah. Akhirnya akaun semasa Ika (Ibu Izz) berjaya dibuka pada harini. Terima kasih kepada anda semua yang masih tidak henti henti mencuba untuk menyalurkan bantuan kepada keluarga adik Muhammad Izz Rizzqi Bin Mohd Nizam. Hanya Allah yang mampu untuk membalas jasa anda semua.

Petikan daripada Facebook Ika

'Salam sayang semua.. Alhamdulillah syukur ya Allah ramai yg sudi menghulurkan bantuan pada kami. Terima kasih tak terhingga pd kalian semua. Atas bantuan dan doa2 kalian.Izz masih di wad icu hospital tunku jaafar seremban lg skrg.Tidak boleh dilawat.Tarikh yang tepat dari IJN sehingga kini masih kami belum dapat.Kami cuma diberitahu dalam minggu hadapan sahaja.Anak kami perlu segera di operation jika tidak risiko kegagalan jantung dan saluran tersumbat mungkin ada.Kemungkinan kami akan ke another option yg membolehkan anak kami di operation dgn segera.Secepat mana kami sendiri tak pasti lagi.Semuanya bergantung pd tarikh yg diberi oleh IJN.we will do the best for our son!Nyawa anak kami tersangat penting bagi kami.kami akan cuba sehabis mungkin.Akaun terbaru akaun semasa sy baru saja aktif dan hanya akan menggunakan 1 akaun sahaja selepas ini. Nur Atika Bt Rusdan 562375401747 (maybank). Terima kasih di atas bantuan dan sokongan kalian.Keep pray for our son! — feeling depressed.'

Thanks for your time , love ya people.


p.s : please share and spread this news. thanks semua.


xoxo


Product Review : L’Oréal Paris White Perfect Total 10

Assalamualaikum & Hello.

Sesiapa yang rapat dengan aku akan tahu tahap obses aku dengan kulit muka dan juga kulit badan aku sendiri. Obses yang macam kalau ada sebutir jerawat , reaksi aku tu macam ada perang dunia nak meletus. Faham ? Hahahahaha.

Time study dekat UiTM dulu , aku memang tak jaga muka langsung. Toner , mosturizer , foundation , sunblock semua aku tak pakai. Bajet bajet kulit kalis semua bende. Teehhhee !! Yang aku pakai hanyalah pencuci muka which is kalau ingat aku cucilah muka aku dengan pencuci muka , kalau tak ingat tu tanggung sendirilah. Bila kulit hitam -- mulalah bising. Hahahahaha. Mama lagilah bising , dah anak dia serupa jiran sebelah rumah hitamnya. Lol !!

Bila tengok roommate aku kemain tempek bedak sejuk campur dengan kunyit segala setiap hari tak kira siang ke malam ke. Reaksi aku -- 'Arghhh ! Too ladylike. Tak kuasa aku. Leceh'. Seriously kalau aku terjebak sekalipun , memang takkan lama -- dua tiga hari mungkinlah muka aku putih cam tepung gomak. Lepas tu ? Tak kuasa aku !!

Tapi bila dah semakin besar dan semakin berumur ni , barulah  timbul kesedaran diri ni nak jaga kulit muka semua. Kerana dirimu begitu berharga. Hamboiii. Maka dengan itu , now aku nak kenalkan korang dengan produk terbaru daripada L’Oréal Paris.

L’Oréal Paris White Perfect Total 10!






Auchh !! Aucchh !! Don't be jelly , I'm one of the first exclusive people to try this new product. Kau rasaaa ?? Eh !! Mestilah aku suka gila , rasa sangat dihargai gituuu !! Mihmihmih. Thousand thanks to Lion and Lion , L'Oreal Paris Team. ^_^



Semalam aku dapat parcel , malam semalam  juga aku try dekat atas tangan ---- serious BESSTT !!! Smooth gila bila sapu dekat kulit. Nampak glowing pula tu. Aishhh !! Jatuh cinta. Ni yang suka ni , nanti bertambah tambah peloleslah muka kittteewww. Lagi buat aku jatuh cinta sebab cream dia warna LILAC !!. Sangat cute , dahla wangi wangi wangiiiiii. Arghhh !! Rasa macam nak picit banyak banyak je -- tapi sayang nanti cepat habis. Kekekeke.





For more info , please stay tune to L'Oreal Paris Malaysia

Thanks for your time . love ya people.


p.s : aku akan letak dekat sidebar untuk cerita adik Izz Rizzqi , untuk memudahkan rujukan. tq !


xoxo



Tuesday, May 27, 2014

Short Update : Changes of Bank for Muhammad Izz Rizzqi

Assalamualaikum & Hello.


Attention !! Disebabkan akaun Maybank Nur Atika telah diblock oleh pihak Maybank , sila lakukan sumbangan anda ke dua lagi akaun seperti yang tertera di dalam gambar di atas. Iaitu kepada Mohd Nizam Kasim (Ayah) dan Nurul Rina Ellisa (Maklong). Nombor akaun semasa hanya akan diperolehi dan diupdate ESOK. Sekian terima kasih. 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : esok nombor akaun semasa Ika akan diupdate. :)


xoxo


Sumbangan Ikhlas Untuk Muhammad Izz Rizzqi Bin Mohd Nizam

Assalamualaikum & Hello.

Kalau sebelum ni aku selalu baca cerita cerita baby yang ada masalah kesihatan daripada kecik through social network. Dan kali ni it happened to someone yang dekat dengan aku , anak kepada adik bestfriend aku (Blogger Rina Ellisa). Izinkan aku untuk sama sama kongsi masalah ini dengan korang semua. Aku tahu dekat luar sana ada ramai yang sudi membantu. InshaAllah.


Petikan dibawah ini diambil di status Facebook Ika sendiri.

Salam Jumaat..

Ahad, 18 Mei 2014, 12.30am. 
Kami bawa izz ke hospital lagi. Batuk izz makin teruk sejak hari jumaat. Nafas kencang. Kahak pun banyak. Tidur pun sekejap2. Kesian abang.. Doc kata abang kena jangkitan paru paru. Kesian abang kena xray ambil darah lagi. Yang entah ke berapa kali nya ambil darah. Oksigen abang turun naik tak stabil. Masa tidur saja ok bila abang bangun batuk2 bacaan tak menentu. Kesian ibu tengok abang batuk2. Ibu tau perit kan sayang. Menyusu pun dah semakin kurang. 5-10 minit saja tiap 3 jam sekali. Abang lemah sebab abang batuk banyak kahak. Abang menangis je bila nurse datang kat abang nak bagi ubat. Ibu tau abang marahkan asyik kene kacau je tidur. 

Isnin, 19 Mei 2014
Batuk abang makin teruk. Abang kena pakai pum mcm orang asma tu. Kena pakai satu benda tu tekap kat muka abang untuk bagi gas tu. Kuat abang menangis. Nurse suruh ibu yang buat tapi ibu tak sanggup. Abang kena sedut kahak pun ibu tak sanggup nak tengok tube masuk dalam mulut abang. Ibu tau sakit kan..

Selasa,20 Mei 2014, 12.00pm
Abang kena pindah masuk ke wad PiCU. Jantung abang lemah. Bacaan semua turun naik. Menyusu pun dah semakin kurang. Abang kena menyusu melalui tube. ALLAH luluh hati ibu bila wayar berselirat satu badan abang. Ibu dah tak dapat nak dukung2 abang lagi lepas tu. Doc bagi oksigen yang lagi kuat untuk bantu abang.

Rabu, 21 Mei 2014
Abang terbaring je atas katil. Ibu tak boleh nak dukung2. Cuma boleh usap2 tepuk saja. Abang genggam jari ibu ayah. Kami rindu sangat nak dukung peluk abang.

Khamis, 22 Mei 2014, 4.00pm
Doc bagitahu ibu satu lagi berita buruk. Ada salur darah abang ke badan yang sempit. ALLAH.. ibu rasa nak ambil je abang peluk abang kuat2. Doc bagitahu lagi ada risiko untuk alami kegagalan jantung. Ibu rasa nak pitam waktu tu. Terkedu sorang2. Macam2 ubat doc bagi untuk bantu kawal jantung abang yang lemah. Jangan risau ye sayang. Ibu ayah pun akan bantu abang dengan doa kami. Ibu terpaksa bagi abang susu campur sekarang. Susu ibu semakin kurang. Mungkin ibu kurang rehat dan penat. Tapi ibu akan cuba juga bagi susu ibu supaya antibodi abang kuat untuk lawan sakit.

Jumaat, 23 Mei 2014, 10.00am
Pagi tadi ibu dapat dukung abang  ada nurse baik hati tengok abang nangis2 dia pun bagi ibu nak dukung abang. Rindunya ibu pada abang. Dah 2 hari ibu tak dapat dukung abang. Dah 3 malam juga kita tak dapat tidur sama. Ibu ayah rindu sangat. Tengahari tadi ibu tengok oksigen abang nurse buka sekejap untuk tengok sama ada dah stabil atau tak. Lega sikit ibu rasa bila oksigen buka sekejap. Batuk abang pun dah kurang. Isnin nanti kita akan jumpa doktor pakar jantung di ijn. Doctor akan cek abang dgn lagi teliti. Harapan ibu ayah kalau boleh tak nak abang dibedah. Tapi kalau dah itu yang terbaik untuk abang kami redha. Tentang kos perubatan dan pembedahan ibu ayah akan usaha minta bantuan mana yang mampu. Kita di uji bersebab sayang.. InsyaAllah ibu yakin Allah dah rancangkan sesuatu untuk kita. Kita minta orang doa kan abang ya. Bertahan ya..

Maaf tak bagitahu saudara2 yg sekarang izz ada di ward PICU. Kami cuma tak nak merisaukan kalian.. doakan izz ya semua.. 
_________________________________________________________________________________

Semalam , aku terbaca update mengenai Izz dekat facebook Ika. Difahamkan doktor berjaya mengesan lagi 3 masalah pada Izz dan ini menyebabkan Izz memerlukan pembedahan dengan kadar yang segera.


"I'm on my way back to Hospital Seremban with ambulans. Izz dikesan ada 3 masalah dan mmg perlu dibedah dgn segera. Masih tak dpt tarikh yg confirm lg utk operation tapi maybe by next week. Nanti eka akan share tentang penyakit Izz.Tentang kos pembedahan pun belum pasti lg berapa. Ayah Izz tgh berbincang lg dgn diorg..i'm speechless..........xtau nak kata apa. doa kan je la anak eka selamat, sihat.."
_________________________________________________________________________________

Latest news yang aku dengar adalah Izz memerlukan RM 50000 sebagai kos pembedahan pada minggu hadapan. Jumlah yang sangat sangat besar untuk sesiapa sahaja. Oleh itu , aku mohon jasa baik kalian yang terbaca akan entry ini sama sama dapat membantu meringankan beban keluarga adik Izz. Dan dibawah ini adalah status yang dipetik daripada Facebook Rina Ellisa. 

"Assalammualaikum wbt,


Sebulan selepas Izz di lahirkan, Doctor dapat kesan ada jantung berlubang pada Izz. Ya Allah.. Tuhan menduga anak kecil ini. Tuhan menduga keluarga kami. Kehadiran Izz dalam keluarga menjadi penguat kasih sayang antara kami. Izz terlalu kecik untuk tanggung sakit ni. Kalau ada kuasa, biarlah sakit Izz pindah kat maklong. Tak sanggup maklong tengok gambar-gambar Izz, video Izz yang ibu share dengan maklong. 

Izz menangis la selagi boleh nak. Bukan kuasa Izz nak bercakap mengadu pada Ibu Ayah yang Izz tengah sakit sekarang ni. Kuatkan semangat Izz.. Maklong tahu Izz kuat sekuat maksud nama Izz, KEKUATAN.

Beberapa hari yang lalu, Doctor kesan saluran darah Izz sempit dan perlukan pembedahan dengan segera. Hari ni Izz dan Ibu naik ambulans dari Hospital Tunku Jaafar ke IJN untuk temujanji dengan Doctor pakar. Doctor telah pon memberitahu kemungkinan minggu hadapan pembedahan akan di lakukan. Cuma tarikh je belum dapat lagi. 

Sy dan keluarga memohon jasa baik kawan kawan memberi sokongan moral kepada adik sy Nur Atika semoga dia kuat dan sabar dengan ujian ini serta bantuan kewangan untuk meringankan kos pembedahan anak buah sy minggu hadapan. Kos pembedahan di anggarkan RM50k.. 

NUR ATIKA RUSDAN - 162375700644 (MAYBANK)
MOHD NIZAM KASIM - 155108820401 (MAYBANK)

Tiada apa harapan kami sekeluarga selain mempercepatkan pembedahan dan melihat Izz Rizzqi sihat seperti anak-anak kecil yang lain.

Semoga dengan sokongan dan bantuan semua dapat meringankan dan memberi semangat untuk adik sy dan suami dia terus kuat di samping Izz Rizzqi..

Semoga tuhan membalas jasa baik semua mendoakan anak kecil yang tidak mengerti apa itu erti sakit dan dia hanya tahu senyum dan terus tersenyum menggembirakan hati ibu ayah dan keluarga kami..

Mohon sebarkan status ni.. Terima kasih semua..#prayforIzzRizqi"



Hanya Allah yang dapat membalas jasa baik kalian semua. Sama samalah kita doakan supaya adik Izz kembali sihat dan doakan semoga mereka berjaya mengumpul dana sebanyak RM 50000 itu untuk melakukan pembedahan tersebut. Amiinn.

Untuk maklumat lanjut boleh PM Ika & Rina sendiri. Facebook Nur Atika , Facebook Rina Ellisa. Dan kepada sesiapa yang ingin menyebarkan maklumat ini untuk diblogkan di blog masing masing sila email aku nad301189@gmail. Aku akan bagi semua maklumat yang diperlukan inshaAllah , lagipun blog aku tak dibenarkan copypaste. Harap maklum. Terima kasih semua.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : alhamdulillah , Ika kata ada yang dah mula memberi sumbangan. Syukur. T_T.


xoxo


Monday, May 26, 2014

Pembantu Perpustakaan Gred S17

Assalamualaikum & Hello.

Last week aku ada received email daripada pihak UPNM mengenai panggilan temuduga jawatan Pembantu Perpustakaan Gred S17. Terkejut juga aku time tu sebab seingat ingat aku , masa aku apply job dekat UPNM tu form aku memang tak lengkap -- gambar takde. Apply online , manalah aku nak ada gambar passport dekat PC office ni. So , bajet bajet memang nama tak naik , yelah isi pun main main. Kekekekeke.

Tapi itulah dia , Wan yang isi lengkap gila aku pula yang kena panggil. Mihmihmih. And now aku yang nervous dekat office ni haaaa. Apalah agaknya soalan yang dorang akan tanya. Kalau tanya pasal skop tugas tu boleh juga aku pikir guna logik. Tapi kalau kang dia tanya terms terms yang aku tak tau ?? Haaaaa. Masak masak !! T_T.

Deskripsi Tugas :
  • Berfungsi sebagai tempat simpanan dan rujukan bahan perpustakaan;
  • Berfungsi sebagai pusat penyerahan hadiah dan rujukan terbitan keluaran jabatan;
  • Penglibatan dalam program hadiah dan pertukaran; dan
  • Menyediakan perkhidmatan pinjaman bahan perpustakaan, termasuk pinjaman antara perpustakaan.


Mula mula aku pikir macam taknak pergi , hahahaha yelah sebab macam tak tahu apa apa je kan. Kalau kerja macam pustakawan masa zaman sekolah tu aku tahulah. Suruh orang diam je. Hahahaha. Tapi bila tanya pendapat mama ,  mama cakap :

Aku : Ma , nak kena pegi ke intebiu pembantu perpustakaan tu ? Jauh tu nanti.
Mama : Pergi jelah , bukan confirm dapat pun kan.
Aku : Aah kan , memanglah tak confirm lagi dapat ke tak tapi............................
Mama : Ko kan suka sangat dengan buku , pergi jela duduk library tu. Dah kena sangat.
Aku : Hurmmm , kena pergilah ni eh ??
Mama : Pergi jelah! 
Aku : Okay okay.

Kena marah pula , hahahahaha. Siapa suruh tanya banyak kali. Memang minta kena marahlah kan. Hahahaa. Apa pun all the best to me , marilah balik kerja ni kita siapkan dokumen yang perlu. Huhuhu. Dah lama tak pergi intebiu , neves pula aku. ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bulan june ni pun ada lagi satu interview , pheeww !


xoxo


GIVEAWAY "KE KOREA DAH KITA..."

Assalamualaikum & Hello.

Kalau pasal Korea , Korea dan Korea memang aku laju je. Tu yang masuk GA ni pun laju laju. Hahahaha. Nampak tak semangat Annyeong tu macam mana pergi dia. Wakakakaa. ^^


Tekan je gambor hadiah ni , korang direct dibawa ke blog tuan tanah kedaung. Sekian.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : aku nampak si Qila penyedut hadiah GA pun join , memang tipislah peluang camni. Hahahaa.


xoxo


Behind The Scene : Flipshawl

Assalamualaikum & Hello.

Dah lama gila aku pencen dengan photoshoot photoshoot ni sebenarnya , tapi disebabkan member minta tolong -- kita tolonglah mana yang mampu. Ke lepas gian sebenarnya Nadia ? Hahahaha. So , semalam bertempat dekat Taman Tasik Titiwangsa ditemani hujan rintik rintik air bergelora emak bagi seposen ayah bagi seposen. Eh Eh !! Dah dah dah jangan nyanyi. Sambung. Ktorg pun buat outdoor photoshoot untuk online shop member aku - FLIPSHAWL


Nampak tak betapa kusyuknya muka aku pakai tudung dan ini memang expression muka aku tiap kali pakai tudung , hahahahaa. Buruk gila ! Rasa nak sepak je bila tengok muka sendiri horror macam ni. Kekekekee. A3 yang awak pandang kita dengan penuh kusyuk tu dah kenapaaaaaa. ^^



Bajet bajet cantik itu perlu okay walaupun dorang ni keje menganjing aku je , sabor jelah teman. Dengan ada pengantin buat outdoor photoshoot , dengan ada kapel kapel merendek dekat taman bunga , aku lak sebok dengan shawl -- bapak segan !! 


Tapi masa ni aku tak tahu la pula segan aku pegi mana , hahahahaha. Segan aku mungkin dah gulung tikar time ni tak pun segan tu dah pergi kacau kapel kapel yang tengah merendek lap lap peluh ittewww. Wakakakakaa. 

Nanti aku buat full entry la pasal Flipshawl ni , aku tengah menunggu gambar daripada opisel photogelaper. Once dah dapat , aku hapdate hokeh. Dengan design design tudung tudung semua aku hapdate nanti , senang kalau korang nak beli. Gittuuu !! ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : ni mama pula minta aku jadi model tudung dia , bila agak agaknya Fareeda nak panggil aku ?? Eeehhh !


xoxo

Sunday, May 25, 2014

Saturday Night Date - X-Men Days Of Future Past

Assalamualaikum & Hello.

Selepas seminggu lebih tak bersua muka , semalam we had a movie date. Ngeee. Wan lah kecoh sangat nak tengok X-Men Days Of Future Past , yang aku ni langsung tak follow cerita X-Men ni tapi dah orang tu nak belanja kita layan jelah. Wakakakaka. ^^


Wan dah siap book awal awal tiket sebab takut full punya pasal. So pukul 9.15 malam movie start dekat TGV Cheras Sentral (dulunya Plaza Phoenix). Wan siap book beanie seat lagi tapi dekat Cheras Sentral beanie seat tu ada dekat barisan paling depan sahaja which is kena mendongak. Tapi bila dah duduk dekat beanie seat tu selesa lah sebab takdela mendongak sangat. Kekekekeke.


Contoh beanie seat dekat TGV yang aku duduk semalam , besstttt ! Hahahaha. Sebelum duduk memang nampak cantik macam ni. Bila dah duduk -- makin meloyot ke bawah. Lain kali kalau nak tengok dekat beanieplex or beanie seat lagi aku nak bawak selimut. Function weh aku pandang orang sebelah siap berselimut. Kuajaaqqq ! Ingat layan moviw kat rumah ke. Wakakakaka.


Synopsis : The storyline alternates between present day, in which the X-Men fight Mystique's Brotherhood of Evil Mutants, and a future timeline caused by the X-Men's failure to prevent the Brotherhood from assassinating Senator Robert Kelly. In this future universe, Sentinels rule the United States, and mutants live in internment camps. The present-day X-Men are forewarned of the possible future by a future version of their teammate Kitty Pryde, whose mind traveled back in time and possessed her younger self to warn the X-Men. She succeeds in her mission and returns to the future, but despite her success, the future timeline still exists as an alternative timeline rather than as the actual future.

Review : 4.5/5 star. Best even aku tak layan daripada yang first punya. Raven (perempuan biru avatar) tu yang aku geli , dah macam berbogel dah aku tengok dia tu heh. Wakakakaka. Apa pun Wolverine tetap menjadi pojaan hati aku walaupun cakar dia tu kayu pada asalnya. Muahahahaha.


Yang penting balik daripada tengok X-Men , dua dua pergi melantak dekat Mekdi. Lapar gila wooo. Masa ni pun dah pukul 12 lebih weh tapi masih mampu selfie lagi , kekekekee. Dua dua bajet duduk kat Amareka gaknya kemain bersweater bagai. Muahahaha. Aku siap pakai hoodie lagi , dah kenapaaaa kau Nadia. :P


Last but not least , meet my new frengggg - Jumbo. Haip haip , jangan tegur telinga dia. Kita tahu sama macam telinga tunang kita. Kahkahkahkahkah. Sebab tu kita bodek tunang kita belikan juga Jumbo ni. Lol ! Ampun bie. Lariiii dulu. :P

Thanks for your time , love ya people. 


p.s : minta minta cuaca baik harini , wa nak main shoot shoot dekat taman layang layang ni. ^^


xoxo


Saturday, May 24, 2014

Mula bermanja manja dengan Photoshop balik. ^^

Assalamualaikum & Hello.

Sebelum ni aku ada tulis entry pasal DIY sticker untuk doorgift kawen kan , sila rujuk SINI kalau masih belum berpeluang nak membaca. Dan mostly yang komen memang suruh aku buat sendiri , korang memang saja kan nak bagi aku busy design sticker dan blog terabai so traffic merudum. Eh boleh ke camtu. Kekekeke.

Maka dengan itu , aku mulalah bermanja manja balik dengan Adobe Photoshop.


Seriously , its been ages aku tak menggodek Adobe Photoshop ni. Last sekali masa design banner/bunting untuk annual dinner 2 tahun lepas kot. Lepas tu dah tak usik usik dah , takde benda nak design/edit so memang tak bukalah ceritanya.

Kalau dulu zaman study dekat UiTM , gila gigih daripada pagi sampailah ke malam duduk depan laptop menggedit gambor sendiri dengan fonts yang fancy fancy semata mata nak hapload dekat Mespes , Fwenster. Lol !! Edit habes cantiklah time tu , yelah zaman tu mana nak ada camera 360 bagai. Macam mana nak peloles muka kalau bukan tak edit pakai Adobe Photoshop. Tssskkk.



Daripada dulu sampai sekarang , kalau nak cari fonts cantik cantik. Mesti aku refer dekat 2 website ni je , padahal pemalas nak cari dekat tempat lain. Tah tah tempat lain ada fonts lagi lawa lawa. Wakakaka. Pedulik. Ai akan tetap setia dengan dua website ni je. Muahahaha.

Kalau tanya aku dekat mana nak cari vector , mana nak cari brushes ke patterns ke. Serious aku takde specific website untuk dirujuk. Aku selalunya google je apa yang aku cari tu , first link tu akan jadi pilihan aku. Kalau first link tu tak best baru refer link link yang lain. Gituuu !! ^^


Nampak tak betapa basic punya design aku buat , sabor jela. I still didn't get the tune. Pffttt ! Tak dapat tune , tak dapat ilham. Macam mana nak DIY ni oiii , help !! Bila tunjuk dekat mama dia kata comel , katanya nak macam ni je untuk sticker -- simple katanyaaaa. Tapi asal aku tengok design ni rasa macam ada benda tak kena haaa ?? Anyone ??

Thanks for your time , love ya people. 


p.s : hari sabtu agogo takde , meh kita main draft draft design sampai muntah. T___T


xoxo


Bolaria Bear Collection - 7 Eleven

Assalamualaikum & Hello.

Sekarang ni asal pergi mana mana 7 Eleven store mesti akan nampak anak anak patung beruang comel yang pakai jersey world cup tu kan. Hish. Mesti rasa macam nak beli lebih daripada RM 5 untuk dapat satu sticker. Kalau nak dapat dua sticker belilah product yang jadi partner untuk Bolaria Bear Collection. ^^


Nak dijadikan cerita , aku dah pun terjebak dalam sesi mengumpul sticker ni. Aku ni kan kalau bab bab macam ni memang senang betul terpengaruh. Ekekeke. Without fail hari hari aku mesti singgah 7 Eleven. Niat dalam hati sebenarnya nak beli air mineral je -- tapi tiap kali keluar tu mesti roti , jajan , cekelat semua ada dalam plastik. Muahahahaha.


Sampailah ke tahap ini.




Ye sampai ke tahap penuh sekeping kad Bolaria Bear Collection tu dengan 20 sticker. Hikhikhik. Dan harini another card aku penuhkan dengan 20 sticker. Lalalalala. Yang haritu punya pun tak redeem lagi , yang harini pun sama. Duklah takde stock manjang , stress tau. Wakakakaka. So later bila aku redeem , aku dapatlah 2 bolaria bear tu. Mihmihmih.

To be exact , aku beli barang takdelah hari hari RM 5. Banyak pula duit aku nak habeskan dekat 7 Eleven tu je semata mata nak sticker. Baik aku pergi beli tudung ke , baju ke , kasut ke. Ye ke idok ?? Dah tu camne aku dapat banyak banyak sticker ?? 

Hiksss. Ade pengkid sorang ni suka bagi aku sticker. Kadang kadang dia bagi 5 kadang kadang dia bagi 3. Dan pagi ni gara gara aku masuk 7 Eleven tak senyum langsung , terus dapat 8 sticker harini. Bodeklah tu. Kekekekeke. Terus penuh satu kad memandangkan yang aku kumpul baru ada 12 sticker je. ^^

Pengkid : Selamat pagi , awak ni cubalah senyum sikit.
Aku : Selamat pagi , hahaha. Okay dah senyum.
Pengkid : Semua sekali RM 9.30. 
Pengkid : (sambil pandang hujung mata dan senyum senyum) Nak tak ?
Aku : Ehhhh , of course.


Thanks for your time , love ya people.


P.s : Adakah sebenarnya  pengkid itu nak mengorat itteeww ! Hahahahaha.


xoxo


Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah