Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, January 9, 2015

Food Review : Chawan , Jalan Telawi 3 Bangsar

Assalamualaikum & Hello.

Sambungan daripada entry cuci gigi makan cekelat dekat Bangsar haritu , lepas dah kenyang ktorg satu rombongan ni pun jalan jalan cuci mata dekat dalam Bangsar Village. Biasalah bila perut dah kenyang seronoklah kan cuci mata pula. Budak budak pun tak buat perangai dan merengek lapar - lapar - lapar.


Tapi


Berapa lamalah sangat cokelat tu boleh menjamin kekenyangan kan.


So , moh kita pergi makan lagi !



CHAWAN




Antara makanan dan minuman yang ada dekat Chawan. Dan memandangkan aku ni manusia yang kalau tak dapat nasi dan dan la nanti perut masuk angin la - pedih ulu hati la. Eh macam macam. So , mari kita order nasi untuk diri sendiri.


Sementara itu ;






Ye. Muka muka tengok kusyuk dengar makcik aku cakap apa - muka muka kusyuk kezen aku dengan mak dia berbincang semua mama candidkan. Ye. Dia tengah try Note 4 dia. Itu pasallah dia rajin candid sana candid sini. Kalau tengok dalam phone dia , bersepah muka buruk masing masing. Padan.


Tak lama lepas tu


Sampai dah apa yang ktorg order !


Nasi Putih Daging Salai Masak Lemak Cili Api :  RM 14.90


Nasi Putih Asssam Pedas : RM 14.90


Pisang Rebus , Keledek Rebus : RM 5 (setiap satu menu)


Ada banyak lagi makanan lain tapi biasalah bila dah ramai , jenuhlah pula nak minta pinggan dorang satu satu semata mata aku nak tangkap gambar and masuk dalam blog kan. So , aku amek pinggan aku dengan pinggan mama je. Kahkahkah. Senang.

So far bagi aku yang first time datang Chawan , makanan dia sedap. Kenyang. Portion dia besar. Harga tak mahal sangat tapi yang membuatkan bil jadi mahal - tax. Tempat pun besar bolehlah lepak lepak. Kalau nak datang dengan family pun sesuai , dengan kawan kawan pun sesuai. Nak pergi ajak laki makan , lagilah sesuai ! Kuikuikui.

Chawan
69 Jalan Telawi 3 Bangsar Baru  59100 Kuala Lumpur
03-2287 5507

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila seluar jeans size 24 and 25 hampir tak muat , kau dah kenapaaaaaa.


42 comments:

  1. Pisang rebus tu mengundang makcikkkk oiiii pepagi ni Y___Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamat kita dah bagi. Nanti silalah pergi. Eh pantun.

      p.s : awak g tak Wan Cham nikah esok ? Kita pergi. Wan jadi dulang boyssss.

      Delete
    2. kita datang hari ahad makcik.. Esok eshat kojo.. Kita jumpa ahad eh.. Muaxhhh!!!

      Delete
    3. Oh yeke. Wokeh ! Jumpa Ahad. Muaxhh !!

      Delete
  2. i loikeeee chawan sebab asam pedas diaa memang terangkat. erkkk mohon pergi excercise petang petang sebelum seluar jeans terpaksa bertukar saiz . bhahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Memang sedap. Perfect sebab dia kombo dengan sayur , telur masin semua. Nice. Takpelah , redho je. Boleh beli seluar baru. Ekekekeke. :D

      Delete
  3. ko dah kenapaaaa tak muat seluar kak nurie hahaaahaaha.
    Wah chawan eh nama dia? Kikiki mcm lawak sikit heehe.
    Ha'a the portion is sooo big!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko la ni Qilaaaaaaa , makan je keje. Hahahahahaha
      Ye , nama dia Chawan. Bukan Rozita Che Wan. Belasah karang.
      Memang kenyang lah oii. Sila pergi sini cepat. :D

      Delete
  4. Makan lagi banyak-banyak kan dah gemuk. *direct

    Haha.

    ReplyDelete
  5. asam pedas dia banyak belacan tak?taulah hidung orang Sepanyol I ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak sure la pula , sebab sedap dekat tekak. Hahahaha.

      Delete
  6. ya allah daging salai masak lemak tuuu........adoiyaiiii....sedap kottt....grrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. YaAllah memang sedap , sebab daging dia lembut je oii. Hahahaha. Bertabah kak. Sabar sabar. :D

      Delete
  7. wahhh....makan besar eh....bestnyaaaa....apapun sekarang semua tempat ada tax.....semak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe kak ! Semak betul. Bende bape posen campur tax ? Nangessss. T_T

      Delete
  8. adohhh pisang ituu! adooohhhhh *sambil tadah air liur dengan mangkuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi tempat yang patut pergi dulu baru pergi pisang ni ! Hahahahaha.

      Delete
  9. ya Allah pisang rebus tu...aduhai..kalau kat kampung ni sah buat muka tak malu pi mintak pisang kat pokok rumah orang..ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha bestnyaaa kalau duduk kampung , duduk bandar ni nak makan pisang rebus pun cinonet ni RM 5. T_T

      Delete
  10. mahalnya pisang rebus tu RM 5 hinggit, kalu kat kg, RM 5 beli pisang, makan la sampai nan hado kenyang

    ReplyDelete
    Replies
    1. btw nak try la makan kedai chawan ni..

      Delete
    2. Hahahahaha ! Memang ! Sebab KL ni , semuanyaaaa mahal. Lagi lagi Bangsar. T_T

      Delete
  11. Boleh tahan harganya.. tapi sesuailah dengan tempatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Bila tempatnya dah dekat Bangsar , faham fahamlah. ^_^

      Delete
  12. haaaa pisang rebus tu cemanaa. tak penah dengar haha

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam pisang goreng , tapi ni pisang rebus. Hahahaha. :D

      Delete
  13. okeh kuah masakl lemak daging salai dia memg menyelerakan...pekat lak tuh..kecur ailio ku tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhh ! Memang dap pun kak , ape lagi. Bertukanglah dekat dapur cepat. Hehehe. :D

      Delete
  14. ha nasib baik lah makanan kali ni tak berapa nak turn on sangat. haha.. cuma keledek rebus lah.. alahai sedapnya lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha aisya memang tekak yang tak dapat dikenal pasti.

      Delete
  15. Baru ja semalam lalu area ni tapi xperasan kedai ni.. Next time leh p try klo berkesempatan :)

    ReplyDelete
  16. hehehe tak pernah ronda area sana.. lalu mungkin kot pernah hehezz.. nampak juga portion nye besar besar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi , weekend ni kasi cubalah. Hehehe.

      Delete
  17. Takpe dh ada GST nti, kita kena bayar 6% je instead of 16%. amboi, kemain promote GST. kakaka.

    nasi and asam pedas tu nmpak yummeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang yummeh laaaaa , tengok sendiri pun telan air liur. T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah