Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, January 5, 2015

Food Review : Dip N Dip , Jalan Telawi 3 Bangsar

Assalamualaikum & Hello.

Haritu masa new year lagi planning kononnya nak pergi makan ice cream yang dalam flower pot tu dekat Selayang. Tapi selepas research dilakukan dan masing masing dapat tahu tempat jual ice cream tu takde tempat melepak. So , aktiviti ditukar kepada pergi makan cekelat dekat Dip N Dip Bangsar.




Disebabkan ini first time ktorg semua datang Dip N Dip. Masing masing mula rambang mata nak order apa. Nasib baiklah aku ni bukan chocolate lover , kalau tak ? Memang semua pun aku order. Hehehehe. Serious banyak sangat choices untuk dipilih.



Sebelum order ktorg sampai , kenalah selfie ramai ramai dulu. Lepas tu send gambar best best dekat orang yang tak dapat join. Hahahaha. Memang macam rombongan cik kiah pergi Dip N Dip weh. Dengan bawa kanak kanak lagi. Luls.


Waffle Stick : RM 10.00


Brownies Crepe : RM 28.50


Pain Perdu : RM 17.00


Hot Chocolate & Marshamallow : RM 17.50 


Nampak ? Habes licin macam ni. Takkanlah tak sedap kan ? Wajiblah sedap gila ! Hehehehe.


Dip N Dip Bangsar
5 Jalan Telawi 3 Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur


Thanks for your time , love ya people.


p.s : hidung licking , tekak sakit. T_T


38 comments:

  1. haaaaa aku ad pegi dah haritu.. perhhhh total damage aku kene RM115! best! hahahahahahaha pengsan taknak pegi dah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoii ! FB laaaa. Hahaha.Yeke ? Aku sebab tong tong tak tau pula total damage berapa. Hahahaha.

      Delete
  2. aaaaa rase nk nangis tgok..sbb dr last month nk pg tp xdpt2..kempunannnnn ! eh tp skrg dip n dip ade bukak dkt ioi putrajaya kan?? dkt skit..hrp2 dpt terjah nnt..sobss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Ada eh dekat IOI tu ? Kita yang duduk Putrajaya pun tak tahu. Hahahaha. Pergi makan cepat hoi kang anak meleleh air liur. :D

      Delete
    2. uih, ade eh Dip n Dip di IOI City Mall. Kena terjah nie sekali. hahaha

      Delete
    3. Haaa itulah , tak tahu pula. Hahaha. Nanti bolehla terjah. :D

      Delete
  3. ai is cokelat lover. nak jugakkkk waffle stick tuu.bhahahahha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alang alang nak pergi dating rini tu , silalah singgah. :D

      Delete
    2. hahahha. kakak gojes bukan coklat lover jadi tadi masuk domino's yang service macam siput sedut. grrrr. geram sehhh :P

      Delete
    3. Hahahaha bertabahlah ye , kita pernah kenaaaa. :D

      Delete
  4. adoiiii nak kene try ni sebab i'm food lover especially coklat gitu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maka dengan itu , silalah cuba akak. Bawa budak 3 orang tu.

      Delete
  5. boleh tahan harga tapi sekali sekala belanja diri sendiri pergi dip dip tak pe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Sekali sekala guna duit blogging pergi makan cekelat ape salahnye kan. :D

      Delete
  6. lama teringin nak g Dip n Dip ni..entah bila la nak sampai hehehe! akak chocolate lover..so x boleh pergi masa tgh lapar. kang semuuaaaa pun akak nak. tggu lissa besar sikitttt, pastu bawak dia tgk mak dia mkn chocolate!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawa time lagi besar la , boleh makan secara berjemaah. Ekekekeke. :P

      Delete
  7. brownies crepe must tryyyyy! org yg tak suka coklat macam i pun jadi suka haha

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul !! Sedap , dia cam lempeng yang dibanjiri cokelat. Omo omo. Lecak mulut. :P

      Delete
  8. kalau bawak anak2 akak ni sah dengan taukey2 sekali diaorang order..anak akak dua2 gila coklat.satu hari tak dapat coklat macam harimau yang kelaparan..kenyang ke makan coklat je..tomyam2 tak de ke??:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha takde kak. Sini semua cokelat. Bau kedai pun cokelat. Pening mak. Hahahahaa. Nanti datang KL bawala depa p kak. :D

      Delete
  9. hahaha makan coklat lagi bebanyak kan.. sakit tekak dah tu kan... hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa kita makan sikit je , minum hot chocolate je banyak. Hahahahaha. :D

      Delete
  10. Sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........

    ReplyDelete
  11. meleleh leleh air liur ni hahaha.
    Haritu pegi ioi mall city tengok dah bukak dip n dip kat situ. Nanti leh terjah ni. Tapi shuben tak minat coklat. Kita suka gak. Ngidam nih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak , kalau ngidam tu memamg wajib pergi ya. Sila paksa shuben anda. ^^

      Delete
  12. sedap plak tengok ni. tp asben xsuka choc so xdpt la pegi kan. dahla jauh. kalau dekat dgn rmh sangop ku pergi sorg2. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat IOI Putrajaya dorang kata ada , bawa Helena je kak. :D

      Delete
  13. antara wish list yg xdapat lagi nak pergii. wuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila tunaikan tahun ini juga. Kalau boleh wiken ini juga. :D

      Delete
  14. Alahaiiiiii.....tempting nyer choc tuh...sib baik akak bukan pencinta choc...phewwwww.....tp sekarang dah terbayang2 laaaaa......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun bukan choc lover tapi hot chocolate tu memang exception. Dap dap dap. :D

      Delete
  15. Kak Liya pernah gak makan Dip n Dip ni tu pon kawan yang belanja. memang sedap ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkannn ! Pula tu kalau kaki makan cokelat. Kalau bawa kita , rugi je. Makan segarfu dah taknak. :D

      Delete
  16. nih apesal sejak kawen suke update psl mknan nih..ermm(-_-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati berbunga gembira kak , memang nampak makanan je depan mata. Hahahaha. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah