Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, January 20, 2015

Food Review : Sangkaya Coconut Ice Cream & Ice Cream Flower Pot Jonker Walk

Assalamualaikum & Hello.

Entry Zoo Melaka yang aku teaser semalam tu , nantilah aku update eh. Banyak sangat gambar campur dengan malas nak letak watermark. Hahahaha. Maka dengan itu , aku postpone dulu entry tu. Boleh kan kan kan kan ? :D


Tetiba je dah sampai Jonker Walk. Wakakaka.


Tujuan asal sebab adik ipar aku nak beli t-shirt nak bagi tunang dia. 
Aku pula just nak jalan jalan cuci mata.


Tapi


Bila dah nampak orang duk ke hulu ke hilir dengan Sangkaya & Ice Cream Flower Pot.


Takkan aku nak biarkan berlalu begitu saja ?


Tidakkkk !!!


Maka


Aku pun terjebak sama !!


Ice Cream Flower Pot Strawberry : RM 5

Ada 5 perisa yang dijual dekat tempat aku beli ni. Kalau tak silap aku ada Chocolate , Rainbow , Strawberry - lagi 2 tak ingat. Hahahaha. Actually takde apa yang special pun ice cream flower pot ni. Tapi disebabkan decoration dia yang macam pasu bunga. Itu yang terus jadi viral tu. Aku pun kalau dah viral - gila apa tak nak cuba. Walaupun eskem milo cup tu lagi sedap. Lulz. Janji dapat upload gambor. Mihmihmih.


Sangkaya Coconut Ice Cream (4 Scoop) : RM 9.90

Sangkaya ni dijual dekat tepi jalan je , takde physical kedai ke apa pun. Tapi ice cream dia memang sedap. Dia ada tester okay - boleh rasa dulu sebelum beli. Hehehe. Tapi bila dah rasa tu tipulah kalau tak beli. Sebab sedap weh ! Boleh pilih berapa scoop korang nak - toppings free ! Taburlah ikut suka hati korang nak banyak mana. Meriah. Btw , aku dengar dekat Ampang Point pun ada. Siapa tahu dekat belah mana ?


Thanks for your time , love ya people.


p.s : maaflah mood malas masih bermaharajalela - alexa pun dah nak naik dah ni. T_T


42 comments:

  1. telan air liur tengok aiskrim. hahahah :P

    ReplyDelete
  2. Ice-cream dalam pasu tu selalu nampak org post kat instagram, tapi mostly cakap biasa2 je rasa dia.. Tapi comel kan! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Memang biasa je Anis. Tapi sebab cuteness overload tu. Rasa tu kita lupakan jela. Hahaha. :D

      Delete
  3. sedappnyee sangkaya tu..kalau dekat ampang point betul2 ada..wajib cari ni.. btw merah lagi inai dia.. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula , nanti dah jumpa jangan lupa roger. Hahaha. Mane tak merah , akad nikah - sanding - tandang semua lain lain date. Semua pun pakai inai. :D

      Delete
  4. Lor ingtkan flower pot betul2..rupenya askrem..hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ! Lagi real kalau letak gummy worm tu. Haha. :D

      Delete
  5. akak... kita dah makan ais krim tu... yang dalam tempurung comel tu...hahahaha.. suami kita gian taw... dia cakap sedap menggila...hahahaha...

    6 bulan kahwin baru la dapat sampai jonker walk ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa memang sedap menggila kan ! Hahahaha. Okaylah tu daripada tak jejak langsung. Ekekeke. :D

      Delete
  6. Hmmm ni yang nyampah ni. Balik Melaka nanti, mesti I sibuk nak cari juga :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha , menyampah terus. Cari kak , jangan tak cari. :D

      Delete
  7. waa memang mengidam sgt nak aiskrim sangkaya ni. Ade dua. Satu kat Jln Alor bukit bintang, satu kat ampang point. Kite tanye kawan kita kat ampang tu pun dia tak sure kat mana. Huwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Google je. Kita tengok tadi location dia dekat dalam Ampang Point. Ground Floor.

      Delete
    2. hehe kawan kita pegi beli, kita tanya kat mane die kate ikut org. Lupa hahaha. Okey maceh. Kita duk google yg jalan alor jer. Yg Ampang baru tau. Leh gi ni.

      Delete
    3. kat ampang point deret sama dengan kedai Dominos dulu tu laaa...kat kedai yg jual CD, buah potong bagai tu

      Delete
    4. Baiklah kakak ! Nanti kita pegi. Hahaha. Gomonae + Sangkaya = Mantop !

      Delete
  8. memang kreatif idea dorg kan.. ala jauhnye nak pegi makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal usulnya punya daripada Bangkok. Alamak , kesian mak buyung. T_T

      Delete
  9. Owhhh ice cream rupanya..nyesal plak xtorai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe dekat KL dah ada , so nanti ada masa terjahlah. :D

      Delete
  10. wah hehe yg flower pot tu mmg tak sedap gila pun kan kak nurie hihihi nak sangkaya T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bukanlah tak sedap gila. Biasa biasa je. Hahahaha. Nak sangkaya ? Pegi ikut Kak Una. :D

      Delete
  11. Nad..betul ke aiskrim tu dia isi separuh je??bukan isi penuh satu pasu tu ke?nampak kat fb orang kata dia isi separuh..sikit je aiskrim tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , kita beli takde pula separuh. Hehehe. 3/4 cup sebab 1/4 cup lagi tu dia tabur oreo hencur. Hehehe.

      Delete
  12. Lain mcm ak style eskrem ni eh...if x ckp eskrem...mmg xde la nk tgok..hihihi...sebijik mcm pokok bunga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dorang ganti daun pudina tu dengan kaktus , orang ingat pokok kaktus dah. Hahaha.

      Delete
  13. huaaa tempting sangat...! sabor Jonker Walk akan ku terjah nanti hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tempting je. Melting siap sebab Melaka panas. Kakakakaka. :P

      Delete
  14. Hari tu pergi Melaka tak nampak pun semua ni... Alahai, sedihnya tak dapat join mengviralkan makanan ni semua. Kat Ampang Point pun ada ya. Nanti nak pi surveylah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi survey jangan lupa bawa kita sekali. Hahahaha. Cepat pergi cepat viralkan tak gitu kak. :P

      Delete
  15. heeheh yang dalam pot tu tak berkenan sangat.. hehehe or sebab tak jumpa lagi kat penang =p hahaha..
    tapi yang coconut tu yes !! tingin nak rasa.. ada kawan post kat instagram adus geram je rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ct , sila pergi beli cepat. Tengok dekat mane branch terdekat. Memang nyumsss ! :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah