Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, January 23, 2015

Nadia Wan Jalan Jalan : Zoo Melaka

Assalamualaikum & Hello.

Akhirnya baru harini mood rajin nak letak watermark dekat gambar - mood nak update entry pasal Zoo Melaka sampai. Pergh. Makan hari juga mood ni nak sampai. Hahaha. Naik apa mood ni , kemain lembab lagi nak sampai. Lulz. 



Sebelum masuk tu , wajiblah beli tiket dulu. Harga tiket adalah seperti yang tertera dekat dalam gambar atas tu. Katanya dekat atas tu kena tunjuk IC bila nak beli tiket , tapi time ktorg nak beli tu dia kata tak payah tunjuk IC. Lol ! Tak tahu ke aku ni orang Korea berwajah Malaysia. Miahahahahaha.

Lepas je gate entrance tu , tadaaaaaaaa !




Terus ternampak burung burung ni. Burung kakak tua ke ? Bantai ! Hahahaha. Aku tengok burung burung ni , tapi nama dia apa memang aku tak tengok langsung. So , kalau korang pandai - burung burung atas ni burung apa. Burung murai  , burung apa ? Burung murai ! Eh. Teringat pula iklan bapak dengan anak tu. Hehe.

Jalan jalan sikit lagi , jumpa binatang lain pula.



Yang belakang aku tu Zirafah , jangan konfius dia memang ada adik beradik dengan manusia - Lee Kwang Soo. Lalalala.


Yang ini pula Tapir , bukan Panda. Korang asal hitam putih je Panda kan. Ni Tapir - hitam kelabu. Hahaha.



Yang lagi dua binatang ni , aku tak tahu. Rusa ke Kancil - Seladang ke Kerbau. Korang jela teka. Hahaha.


Yang ini nama dia Emu. Yang ni aku hafal sebab dia buat aku tanjat gegirl. Mula mula dia duk garu garu kat bawah tetiba masa aku nak blah -- tu diaaaaaa -- dia angkat leher daaaaa. Ekekeke.


Yang ni bukan biskut Tiger - sekuat harimau. Ini memang harimau ! Oh , ada adik beradik manusia juga. Namanya Kim Jong Kook ! Hahahaha.


Yang berkepala serabut ni nama dia Victoria Pigeon. Kenapa aku hafal nama dia ? Sebab aku konfius dia dengan Victoria Beckham. Kakakakaka.


Yang sombong dekat hujung tu , Merak. Biasalah orang cantik - mestilah sombong. Dan dan lah taknak tunjuk cantik. Fake sangat. Lulz.

Actually ada banyak lagi binatang lepas lepas tu , tapi aku dah malas - penat - haus - lapar - rasa nak pengsan semua ada. So , aku tengok jela dari jauh. Jauh bhai nak jalan jalan dalam Zoo Melaka ni. Phewww. Bila teringat balik pun , rasa lecak ketiak tahu. Mihmihmih.




Nah gambar tuan tanah dengan family in law.


Last but not least , dengan budak ketot yang sebok kejar nak pijak daun kering dan tidak terhibur langsung tengok binatang. Maybe sebab dia ketot - dia tak nampak. Maafkan dia. Wakakakaka. Nanti ada masa Aunty bawa pergi Aquaria eh. 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : 26 January 2015 , semoga dipermudahkan semuanya. All the best Nadia.



24 comments:

  1. Aunty sponsor lah kita jugak masuk Aquaria. Hahahha :P ada apa dengan 26 tuu? All the best Nadia. Eheh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha taknaklah , Aunty Nani la banje budak ketot tu. Haha. 26 ada apa ? Intebiu kot. Hahaha.

      Delete
  2. 26hb tu tarikh scan baby!yeay...hahaha...cepat jawab!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. P.s juga yang dia baca. Hahahahaha ! Salah la kak. Sila cuba lagi. :P

      Delete
  3. I've been here before. Masa tu kena buat assignment photography. Hehehe!

    ReplyDelete
  4. berseri seri tau.. apa rahsia.. kongsi pleaseeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan nak berseri sangat makcik. Hahaha. Rahsia kita , berjemur dekat Zoo. :P

      Delete
  5. lama plak akak x pi zoo...tgok entry ni terus rasa nak pi zoo

    ReplyDelete
  6. Rajinnya kau jalan Dik. Akak 10 kali pergi, 10 kali naik tram je.

    Kakpink

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kupikirkan kocik , rupanyaaaaa naleeee. Lecak ketiak !!

      Delete
  7. gorgeous gile victoria beckham warna biru. hahaha

    ReplyDelete
  8. Hahaha...tak sangka banyak kembar Running Man kat dalam ni tapi LKS tu memang paling miriplah. Aduhai, ingat si LKS ni, rasa macam nak belasah jerk zirafah yang ada kat zoo tu!

    Mood bercerita kisah zoo akak belum sampai-sampai lagi. Yalah, jauh tu kalau nak catwalk dari Zoo Melaka balik ke KL nak bercerita! Akak lagilah 'rajin' daripada awak ni dik... akak naik tram je. Superheroes akak pun first time masuk Zoo Melaka. Habis semua haiwan tu ada nickname, King Julian nya lain, monyet si Indiana Jones lain, si kecil tu panggil segala haiwan yang ada dengan satu nama jerk - Cow! Habis cerita ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan kak ! Annoying pula tengok zirafah , semua gara gara LKS pengkhianat tu. Hahahaha. Kita tah ape kene terlebih rajin jalan kaki , lepas tu dah macam apa dah masing masing. Hahaha. Eeee comel je si kecik tu. Semua binatang jadi Cow. Pun bolehlaaaaa. Hahaha.

      Delete
  9. Replies
    1. Pergilah BBL , pergi Zoo Negara best sikit kot. :D

      Delete
  10. bestnya kalau pi zoo and semua binatang keluar tunjuk muka.. ni kekadang ada yang tidur haih geram aje rasa. dahla bayar mahal nak masuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe !! Ni pun banyak binatang yang tido. Sabar jela. Rasa nak sumpit sekor sekor. Ekekeke. :P

      Delete
  11. Selamat cuti !

    Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* villa

    www.villafamosaresort.com

    ReplyDelete
  12. bestnya zoo! btw cantik topi semua sama je, beli dekat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula next pergi Zoo Negara pula. Hahaha. Beli dekat luar Zoo je. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah