Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, January 2, 2015

Padang Pasir Melaka , Pantai Klebang

Assalamualaikum & Hello.

OMG ! Entry 2014 pun belum habes lagi kau update Nadia ? Kuikuikui. Alkisahnya entry ni sambungan daripada entry beratur panjang demi coconut shake. Okay. Lepas memborong coconut shake tu , dah alang alang ada dekat area Klebang. Memang aku paksa Wan cari juga padang pasir Melaka yang cun melecun tu.

Mana mungkin aku nak tengok orang je duk upload gambor pergi situ , aku nak juga pergi.


Nampak tak dekat belakang ktorg tu ?
Nampak tak ada orang juga tengah jalan dekat belakang tu ?
Nampak tak ada lori lori pasir belakang tu ?

Bak kata ayah -  'Ini bukan padang pasir , ini pasir orang buat konkrit'.


WAKAKAKAKAKAKAKAKAKA !















Time aku sampai dekat sini memang cuaca panas terik tapi sedang elok aku lari sana lari sini panjat sana panjat sini. Aleh aleh , mendung berarak pulaaaaa. Siap ada kilat ! Tak kelakor tak kelakor. Hahahaha. Maka dengan itu gambar pun tak banyak sebab memang sekejap sangat ! Next time nak repeat lagi. Eh. 


Kau nampak sana tu dah gelap ? Haaaaa dah jom balik !


Cara nak ke Padang Pasir Melaka :
Drive menghala ke Pantai Klebang sampailah korang nampak batu besar tulis pantai 1 Malaysia and then korang akan nampak juga gerai gerai bas sebelah kanan korang (at first memang ingat tu bas berhenti tepi laut tapi tu actually gerai ye). Lepas tu korang pandang depan - terus akan nampak padang pasir ni dari jauh.


Tips :
Jangan drive jauh ke dalam tempat yang berpasir tebal , kang tayar kereta korang sangkut dengan pasir. Selamat bermalam di padang pasir la jawab dia.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : kenapa mood kerja tahun 2015 sama je macam tahun 2014 ? Eh. malas.


37 comments:

  1. Haaa sama la kite makcik entry 2014 banyak lagi tak publishhhh! Hahahaha... :p

    Happy New Year Makcik.. Rindu nye kat awak T___T

    Bila nak jumpa ni.. Nak bagi hadiah kahwin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha ! Berjemaah la kita update makcik weh. Happy new year juga awak. Rinduuuuuu juga. Kalau kite tahu ritu awak ikut pergi futsal , kita ikut jugaaaa. Nanti ai pergi serbu rumah la ye. Masak nasi ayam please. Eh. :P

      Delete
    2. Hahaha.. Tu pon sebab kena paksa makcik kite pergi.. Sebab lepas tu nak pi makan mee goreng basah.. Teringin! Kihkihkih...

      Eh next week wan cham kawen kan? Haa boleh jumpa kat wedding dia nanti.. Berkurun jugak tak jumpa awak ni.. Lama dah tek bergosip! Hahahaha..

      Delete
    3. Haah kan next week dia kawen ! Cunlah kita jumpa dekat wedding dia eh eh. :D

      Delete
  2. Assalamualaikum nad, wahh macam best ni. nak pogi melaka lah. hahaha nak bergambar bawah panas terik matahari. kasi sunburn sikit cam mat salleh berjemur kat tepi pantai. hahahhahaha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Hamboiii sangat tau nak berjemur macam mat saleh. Hahaha. Memang cepat rentung la kalau tu. :P

      Delete
  3. Ok, balik nanti akak nak bawa budak dua ketul pi sini since diorang suka sangat main pasir kan, maka mak dia nak bagi hadap pasir sampai lebam. Haha.

    -Kakak korea pink-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tapi jauh sikitlah kene berjalan kak. Tapi kalau budak dua ketul tu okay , boleh saje. :D

      Delete
  4. ehhh mcm awesome jek bergambar kat situ ;)

    ReplyDelete
  5. eh ada unta laaaa... hahahahahahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa kan Meeya , baguslah Meeya nampak unta tu. Kakakakakaka. :P

      Delete
  6. hello che tahh. wahh seronok holiday sakan. hehee. bila nak gathering ni =)
    http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2015/01/pelayaran-islamik-malaysia-pertama-di.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Bella , bilanya tah. Ada sape sape lagi nak kawen tak ? Hahaha. :D

      Delete
  7. kalau tak cakap kat Melaka tadi, memang ingat korang gi Mesir tadi..haha

    ReplyDelete
  8. Dekat Melaka je ke benda ini, ingatkan dekat Mesir tadi. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha buat masa ni dekat Melaka je , kalau Azwar buat kat belakang umah. Nanti adelah dekat Klang. Kakakakaa. :P

      Delete
  9. fadh duduk melaka pown lom sampai sini lg..hr tu mencari jgk, rupenye sebelah pantai 1 klebang tu je ea cume kene jalan jauh skit la...wahhhh xlarat xlaratttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha ! Memang tak larat la kan , mana dengan kasut masuk pasir. Kesudahannya kene kaki ayam. So , lepas bersalin jela Fadh. :D

      Delete
  10. pehhh.padang pasir versi malaysia. hahaha. ehh mood kerja kita sama. malassssssssss. bhahahha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padang pasir versi Malaysia takde unta , ada lori pasir je. hahahahha. :P

      Delete
  11. ooo baru tau kat melaka ada padang pasir ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padang pasir tambak gamaknya , hahaha. :D

      Delete
  12. La nie dekat Melaka eh? Ramai orang post tempat nie di instagram. Ingatkan diorang semua pergi dekat padang pasir Mesir ke, rupanya sebelah kawasan kite je. Lepasnie boleh la datang sini dating. hikhok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh memang boleh sangat dahla tu pergi dating situ , feeling feeling ada unta padang pasir sekali tau. Hahahaha.

      Delete
  13. mesti best tangkap2 gambar kat sini! >_<

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best , feeling feeling padang pasir. :P

      Delete
  14. Kita orang melaka pun belum dapat pergi lagi. hehe

    ReplyDelete
  15. Memang nampak seperti di padang pasir...hihi

    Nadia jemputlah jengah ke blog saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. InshaAllah nanti kita singgah ye. ^^

      Delete
  16. pahal yang baru kawen-kawen ni p padang pasiaq ni,aku jeles nih!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab yang baru kawen takdak duit nak p Mesir , so feeling feeling pun boleh. Hahaha. Namo jeles. Tak somel. :P

      Delete
  17. cantikkkkk..... tapi aritu tak pegi pun padang pasirun ni sebab tak jumpa hahahahahaha mencari juga sebab nak bergambo kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa yeke. Sayangnya. Tapi takpe next time cari lagi okay ! ^^

      Delete
  18. Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
    http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

    Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah