Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, January 29, 2015

Port Dickson lagiiiiiiiii !

Assalamualaikum & Hello.

Actually kan , entry ni supposed aku update lepas entry Sangkaya Coconut Ice Cream tu. Tapi. Biasalah lupa ! Hahaha. Aku teringat pun sebab ternampak adik ipar aku tukar cover photo FB dia gambar budak kenit ni main pasir. Lol. Faktor usia sungguh la kau ni Nadia.

Gerak dari Melaka pun dah pukul 5 lebih. Ikut jalan dalam - ngam ngam sampai PD pukul 6.20 petang. Dari dalam kereta lagi dah tukarkan uniform budak kenit tu. So , turun turun kereta dia terus boleh pergi main air. 

Yang aku pula , baju seluar towel semua bawa tapi tetiba rasa malas nak tukar baju. Hahahaha. Rasa tak puas je nak mandi laut kejap sangat. Hahaha. Paling paling kenalah sampai kulit tu jadi iras iras Accapan. Ehek.



Mula mula sampai - budak ni takut nak main air. Itu yang dia pulun main pasir pantai je. 



Lepas tu kena tanam dalam pasir - menggelabah ! Hahahahaha. Lagi orang kata Bye - lagi menggelabah.


TAPI


TAPI 


Bila dia tengok Wan seronok mandi laut , dia pun tak boleh tidak nak ikut juga. Hahahaha. Tapi time ni aku memang tak snap gambar pun , kang handphone tu bersepuk jatuh dalam air. Satu hal lagi. Mana nak dengar laki bebel - mana nak menangis handphone takde. Hahahaha. So , simpan dalam kotak memori aku jela.

Yang lawak , budak kenit ni takut ombak. Kakakaka. Asal ada ombak je lintang pukang lari naik ke darat. Hahahaha. Kau dah kenapaaaaaa. Tapi bila dah belikan dia pelampung. Okay lupa diri. Kau ingat laut tu macam Hipopo Baby Spa tu ke haaaaa. Hahaha. Bila ajak balik - MENGAMUK. 


Sekian.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : selsema , sakit tekak. again ?


34 comments:

  1. Replies
    1. Tahu takpe Anum , jeles je kita tengok. :D

      Delete
  2. Hahaaha. lawak gila budak kecik ni takut ombak. adehhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang masuk air budak ni. Ombak je lari , ombak je lari. Hahahaha.

      Delete
  3. haishh mcm dah lama plak x ke pd nieh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah kak , bawa budak budak tu mandi laut. Wajib gembira tak terkata.

      Delete
  4. muka kak nad macam muka..:) banyakkan berehat ye kak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam muka siapa Ina ? Haip. Nape cakap sekerat. Hahaha. Nak rehat tapi kena kerja. T_T.

      Delete
  5. Olorhh comelnyee. Lama sangat tak ke PD. hehe zaman dedulu sangat pergi pun. hehe

    ReplyDelete
  6. Fuh! PD oi. Best!
    Gambar lawa. Terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sebab laut ! Eh thank you encik photographer ! ^_^

      Delete
  7. Superheroes akak dulu kali pertama cecahkan kaki kat air laut pun menggelabah takut. Lama-lama, kita jadi tension sebab mereka tak nak naik. Duduk tepi pantai lagilah cepat jadi Accapan, ya tak? Tak pasal-pasal kena pakai kuputih nak bagi sopak kulit. Hahaha....

    Eh, akak baru plan nak keluar cerita PD, Nadia dah up entri dulu. Hari tu akak baru berangan nak keluar entri Melaka, dia dah habis bercerita dalam blog. Hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Kemain menggelabah takut lepas tu lupa diri. Babap kang tahulah. Hahaha. Betul gak tu kak , mujur kita pegi dah petang. Kalau tak wajib beli berbondong kuputih dengan terlajak laris itu. Hahahaha.

      Akak kena tangkas ni ! Hahahaha. Jangan bagi kita potong line. Hahaha. :P

      Delete
  8. PD selalu mcm semut org.. ni asal mcm takde org? mungkin sbb org tau ko nak dtg diorg lari siap2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dah petang weh , Accapan semua da balik rumah. Hahahaha.

      Delete
  9. mujur simpan enpon sebab takut basah.kalau tidak jenuh kami nak ngadap gambar2 yang mambuat kami sakit hati dan cemburu.



    hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha oh tidak ! Next time nak beli macam pouch yang waterproof tu la. Hahahaha. :P

      Delete
  10. budak2 biasa mula2 takut sikit dgn air. hehe.

    get well soon bebehh! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Scha , lepas tu dia punya lupa diri takleh blah. Haha. Thank you bebeh ! :*

      Delete
  11. comelnya... teringat style rambut anak kak ana masa kecil-kecil dulu macam tu lah..hehe :) was here NN :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa mesti comel je rambut anak kak ana. Macam pakai helmet. :D

      Delete
  12. Replies
    1. Biasalah budak kecik tu propa je lebih. Hahahaha.

      Delete
  13. mesti kelakar je ragam dia menggelabah nak kena tinggal.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat ! Da nak nanges da dia time tu. Hahahahaha.

      Delete
  14. Kak Nad maintain cantikk, lama rasanya tak ke PD. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantiklah sangat Azwar , dah pucat lesi rupa itu. Hahaha. Nanti pergilah. :D

      Delete
  15. comel budak kenit :D
    Anyone love free tudung?
    Jom blogwalking ;)
    http://rashidmajidofficial.blogspot.com/2015/01/segmen-blogwalking-journey-with-jjajja.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah budak budak , mestilah comel kan. :D

      Delete
  16. lama dah tak lepak PD.. huhhu.,. eh betul.. tho mandi laut paling CT tak berkenan tapi kalo
    skali dah masuk bukan boleh skejap2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Sekali dah masuk memang tak reti keluar , hitam pun hitamlah. Hahahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah