Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, February 6, 2015

D'Laila Claypot , MMA Santai Corner Nilai

Assalamualaikum & Hello.

Last year aku sempat pergi makan Mee Ketam dekat D'Laila Mee Udang. Now , dah ada penambahan menu pula bila owner D'Laila buka satu lagi stall yang jual Asam Pedas , Lemak Cili Api , Asam Tempoyak dan juga Kari.

So , apa lagi kita kasi serbu la masa cuti haritu.


Nasi Putih & Ikan Merah Asam Tempoyak : RM 19

Pedas menyengat habaq hang ! Menitik nitik peluh jantan aku masa menjamu selera , bengkak bengkak bibir. Tapi sedap. Puas hati aku bila dapat makan pedas pedas - masam masam macam ni. Fuhh ! Next time aku rasa nak pergi try Asam Pedas dia pula. Kita tengok sejauh mana terjuih bibir aku nanti.


D’LAILA MEE UDANG @ MMA SANTAI CORNER
Jalan BBN 1/1F, Bandar Baru Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan
Contact : 017-2253337

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak order telur ikan masak asam tempoyak tapi amek ikan merah , kau dah kenapaaa nadia.


52 comments:

  1. Hahahha. tersasul order lettew. yang panjang panjang dalam asam tempoyak tu apa Nad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang panjang panjang itu Tauge nama glemernya. Hahaha. :D

      Delete
    2. LOL. ingatkan tadi cendawan. mujur tanyaaa :D

      Delete
    3. Jangan buat pelik cendawan combine dengan tempoyak cik kak. Hahaha. :P

      Delete
  2. pedas-pedas,... masam - masam..... eh semacam selera. Hahhaha. Tapi serius memang sedap pun .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan semacam da YY , ni dah 2 macam. Betul betul. Memang sedap ! Urmmm. *telan air liur*

      Delete
  3. Arghhh. . tempoyak sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. Alaaaaaa, dekat sgt dah ni tapi tak jumpa

    -Kak korea-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jumpe kedai makan ke tak jumpe kita ? Hahahahahaha. Gegirl konfius. :P

      Delete
    2. Jumpa ko la dik. Takat MMA tu hari-hari balik kerja lalu oiii :p

      Delete
    3. Alaaaa yeke , sila PM nombor tepon. Senang nak ajak berunding. Kakakakaka. :D

      Delete
  5. ehh..masam-masam..ehh pedas-pedas..tekak orang ehemm ehemm jek nie..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muahahaha ! Tekak orang Melayu kan kak. Memang cam gitu. Hahaha. Tekak kampung.com. :P

      Delete
  6. adoi sedapnyaaa. selalu tengok #kelabbloggerbenashaari makan kat sini. slurp slurppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dorang selalu lepak sini pun , sebab memang sedap sesangat. Gitu. :D

      Delete
  7. Nampak macam lazat. Tapi mengenangkan tahap kepedasannya tu, maybe saya terpaksa fikir dua tiga kali sebelum mencubanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap ! Tapi itulah , kalau tak tahan pedas mungkin boleh minta dikurangkan pedas. :)

      Delete
  8. hahhaha...terjuir bibiaq tu betoi2 baru tau..
    makan banyak2 tau..bagi bulat bam bam bom sikit..
    ekekekke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tak cukup bulat lagi ke ni kak oii. Nak upload muka sendiri pun sedih. Hahahaha. :P

      Delete
  9. Sedapnya, banyaknya post gambar makan..Kak nadia dah berisi ya? Nadia junior.. >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erkk ! Mane ade banyak Azwar oii. Dah namanya kaki makan , gambar makan jela ada. :D

      Delete
  10. Replies
    1. Perghhh ! Terbaik , stok tak boleh kongsi punya. Hahaha. :D

      Delete
  11. sedapp aihh. padahal dekat je nii! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap wooo , silalah pergi kalau dah dekat tu. Hahaha.

      Delete
  12. Akak belum pernah sampai lagi tapi kalau pakai supir akak suami memang confirm jumpalah tempat ni kalau nak mencuba. Kalau hantar akak harus terus ke Legoland :)

    Lainkali kalau pi lagi sila order asam pedas. Akak nak tengok berapa banyak peluh jantan jatuh atas meja lepas tu baru decide nak cuba ke tidak. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Legoland pun seronok apa kak. Mesti abang dengan adik gembira. Hahahaha. Silalah cuba kak , pergi try cepat. Pergh ! Layan wooo pedas pedas tu. Hehehe. :D

      Delete
  13. Diet! Diet! takmo tgk gambar makanan tu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diet ! Diet ! Kita sokong , lepas kahwin nanti baru makan balik. Hahaha. :D

      Delete
  14. Replies
    1. Jom Kak Lily !! Sedap wehhh. Teringin nak try yang Telur Ikan Mayong tu plak. :D

      Delete
  15. waahh... mama sendiri tengok pun rasa lapor ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Ma , kalau ada masa ke Nilai tu. Singgah singgah la Ma. :D

      Delete
  16. okay confirm reject lah kalau dah pedas menyengat gitu. eh kejap mee ketam dia pedas tak? hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Urm , tak ingat ! Hahaha. Maybe pedas sikit kotttttt. Hahahaha.

      Delete
    2. sikit tu boleh caye tak sikitnya.. kang nurie kata pedas sikit, sy pulak rasa pedas berapi. hahahaha!

      Delete
    3. Erkk ! Ala kalau pedas sangat , campak je dekat Barney. Hahahaha. Selesai masalah. :P

      Delete
  17. Adus adus.. pedas sungguh ka.. huhu kenot goo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedas dan panas. Perghh ! Mantap. Hehehe.

      Delete
  18. Replies
    1. Kritikal !! Hiba tau tak , hidung pun turut bersedih. Kakakaka.

      Delete
  19. Yummy...menyelerakan...cik mah pulak yg nk berpeluh...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi kasi rasalah cik mah , gerenti berpeluh peluh. hahahaha.

      Delete
  20. Rindunyaaaa nak makan mee udanggg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapkann ! Dapat pula udang fresh fresh. Best !

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah