Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, February 24, 2015

Food Review : Karipap Gergasi , Taman Belibis Bukit Rotan

Assalamualaikum & Hello.

Sempena Chinese New Year haritu , family besar Mama as usual la buat family gathering. Dan kali ni location yang dipilih ialah Sekinchan. Nak dijadikan cerita , perjalanan ktorg nak sampai Sekinchan tu terasa sangatlah lama hoi. Mau taknya , jalan jem macam apa. Tu yang sampai boleh ternampak gerai jual Karipap Gergasi. Ekekekeke.


Karipap Gergasi ni ada 2 gerai - satu berdekatan dengan Cendol Bakar dan satu lagi dekat depan taman perumahan. Tapi ktorg tak pergi yang dekat Cendol Bakar since gerai tu located on our right. Nak pusing pun satu hal lagi kang. So , ktorg pilih untuk stop dekat gerai yang berdepan taman perumahan.



Siap masuk JJCM lagi okay ! Nampak tak betapa gedabaknya karipap tu ? Memang layaklah nama dia Karipap Gergasi. Selain ada jual karipap gergasi , ada juga jual jelly kelapa. Masa aku sampai tu pun orang dah queue. Campur dengan aku , lagi panjanglah queue lepas tu. 



Karipap Gergasi - RM 3.50

Bagi aku sama je macam karipap biasa , bezanya yang ni sebiji makan dua orang. Kalau makan sorang , memang tak lalu weh. Hahahaha. Ada dua jenis inti - Daging & Ayam. Inti karipap dia sedap !! Tak tipu. 

Tips : tolong sejukkan karipap dulu sebelum mencekik , aku sempat menggelupur inti panas dalam mulut.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : agak panjang entry harini , eh ! hahahaha.


28 comments:

  1. Pehhhh karipap jumbo ! Hahaha ^^ saje je kan tayang.saje je nak suruh kita cari jugak karipap besar gedabak ni. Hahah

    ReplyDelete
  2. besarnyaaaa. jauh lahaiii nak pegi membeli nya plak. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau alang alang nak ke Kuala Selangor tu bolehla beli. Hahaha. Kalau nak pegi semata beli karipap. Lupakan jela. Ekekee. :P

      Delete
  3. Sedap2 dulu selalu juga makan lepas sekolah depan PFS ,Penang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penang Free School ? Hahaha bantai ! Karipap ni inti dia kalau sedap memang terbaik.

      p.s : tetiba teringat karipap Ikea. pula dah. T_T

      Delete
  4. mak aihh besarnye karipap tuu. kalo mkn sorang meman g x habis.

    ReplyDelete
  5. besaq gile! tengok dalam bekas tu nampak biasa je.. kat tangan tu..mak aiii..memang betul2 besar..

    ReplyDelete
  6. alaaa mengidam tak ngandung ni mana nak cari niiii...grrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari kat Bukit Rotan ni jela kak nampaknye. Hahaha. Pegi cari modal ajak dating kat sini. :P

      Delete
  7. Mak aih! Pernah sekali beli karipap giant ni. Memang jenuh nak habiskan sorang-sorang. Tapi, kalau share okay la. Kena makan on the spot, kalau biar lama nanti tak rangup dan kurang umpph dah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul ! Jangan bagi sejuk bekula , kasi suam suam. Gitu. Hahaha. Untuk elakkan lidah melecur. Ekekeke. :P

      Delete
  8. sepadan dengan perut awok kakak..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai on diet okay ! Hahahaha. Silalah percayaaaaaa.

      Delete
  9. hamboih..besar sangt tuh..dah macam nak ajak bergaduh dia punya saiz tu..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ajak bergado kalau inti tu punca melecur dalam mulut kak oii. Hahaha.

      Delete
  10. bapak besar gila!
    Jap nak imagine nurie menggelupur dek makan inti karipap yg panas. hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan imagine ! Memang buruk rupa paras. Wakakaka. :P

      Delete
  11. Hehehe...menarik...xmenyabar ek..terus ngap ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ! Lepas tu padan muka sendiri. Ekekeke.

      Delete
  12. ini karipap makan berjemaah namanya.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh ! Karipap pecah lalu bersepah pun boleh juga. Ekekeke.

      Delete
  13. Hahaha...sampai menggelupur inti karipap panas dalam mulut ya! Itulah, siapa suruh tak baca Bismillah *_*

    Yang ni pun akak tak sempat beli masa melawat kawasan di sini. Lain kali kalau nak pergi, akak singgah jugalah. Teringin nak makan karipap gergasi. Eh, tetiba teringat karipap kat Ikea...... nak pergilah petang ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa ni nak kirim ni karipap Ikea. Tolonglah anta ke Pudu Ulu ni. Wakakakaka ! Eh Bismillah baca tapi biasalah kak , orang gelojoh memang kekdahnya macam ni. Miahahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah