Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, February 13, 2015

Skin Food ? Makanan untuk kulit.

Assalamualaikum & Hello.

Selain daripada gilakan drama Korea , gilakan chopstick dan sudu Korea , gilakan pelakon dan penyanyi Korea. Aku juga seorang yang gilakan bahasa Korea. Kalau boleh nak cakap bahasa Korea je kat rumah. Ko mampu. Hahahaha. Ok tipu.


Aku juga adalah seorang yang gilakan barangan kecantikan daripada Korea. 


Kenapa ? Kenapa ? Kenapa mesti Korea ?


1. Sebab comel
2. Sebab comel
3. Sebab comel
4. Sebab ambassador yang comel


Lol !


Actually banyak gila kot produk kecantikan yang berasal daripada Korea. Daripada Skin FoodNature Republic , Innisfree , Etude House , Face Shop dan sebagainya. Sampaikan memang korang takkan tahu brand mana satu yang best , brand mana satu yang elok. 

Produk kecantikan daripada Korea ni pun dah mula mendapat sambutan dalam Malaysia ni. Terutama golongan golongan mudah terpengaruh macam aku. Ekekeke. So , tak payahlah aku risau nak ke Korea semata mata nak membeli produk kecantikan. Tapi itulah. Kalau beli dekat dalam Malaysia ni , poket memang wajib tebal la. Mihmihmih.


Kulit pun ada makanan tahu , korang ingat korang je reti makan ?


Dalam banyak banyak brand barangan kecantikan Korea yang berada di pasaran sekarang ni. Brand Skin Food ni je yang macam berjaya menambat hati aku selepas aku google sana sini. Brand ni pun aku dapat recommendation daripada pakar Korea - Sally. Hahahahaha. 



Selepas juling juling biji mata aku membaca setiap description product dekat website Skin Food. Akhirnya aku memutuskan untuk beli product yang berasaskan Avocado. Hehehe. Tak dapat nak makan avocado original , aku nak beli skin care Avocado. Kakakakaka.


Yang lagi membuatkan aku rasa nak beli product Skin Food dengan lebih cepat adalah kerana



Kau ghase ?

Semua salah cerita Pinocchio , semua salah cerita Doctor Stranger. Tetiba.



Thanks for your time , love ya people.


p.s : ada sesiapa nak ke Korea , mehla kasi aku kirim Skin Food ni. pleaseeee. ehek.


32 comments:

  1. hoi hoi..! hahahaha...eh, lupa lagi satu nak cakap...kalau boleh cari skincare yang based pomegranate, argan oil atau chia seed...the most powerful ingredient! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh oh eh ? Alaaa kenapa suka avocado. Hahahaha. Takpe takpe , selagi belum beli kita boleh google lagi. Ekekeke. :D

      Delete
    2. hahahaha...kome kakak pilih sbb packaging dia je kan! baik cari ingredient yang elok sikit! hahahaha...

      Sila Google!

      Delete
  2. juling biji mata baca..kekekeke..tak suka korea lahhhhh...tolong tepi sikit..kekekekke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa ! Tolongla sukaaaaa , sikit pun takpe. Kata nak jadi Jang Na Ra. Hahahahaha.

      Delete
  3. Ooo,patut lah lawa. pakai skin food. Haha.

    -dakkorea-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pakai lagi kak , baru berangan. Mamat gonjeng atas tu je da pakai. Hahahaha.

      Delete
  4. Replies
    1. Okay , sila beratur untuk tandatangan. Hahahaha.

      Delete
  5. eiiii bestnya! nak jugak heeeee~
    qila pakai lipbalm nature republic ya allah best nak mampos hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Jangan sampai nak mampos Qila. Melampau tau. Hahahaha.

      Delete
  6. akak paling suka masker dari korea..siapa2 yang pergi saya kalau nak belikan apa2 kat akak beli la masker ye..heheheh..saja je bagitau awal2 ..mana la tau kot2 nad nak pi sana nanti..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha same denganla kita , suke mask dari Korea. Ambooii ! Kemain awal lagi bagitau pun. :D

      Delete
  7. Fuyooo, sally dah jadi pakar ooo.. haha!
    Ni yg rasa nak g usha jugak.. Nurie ni kannnn..

    Eh eh Lee Jong Sukkkk. kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...hoi ya hoi...mana ada laaa...kita tak pakar pun :P

      Delete
    2. Pakar Sally nama baru dia Aisya oii. Hahaha. Lee Jong Suk tu kannn. Hahahaha.

      Delete
    3. kalau dah namanya pakar merendah diri senantiasa. haha

      Delete
  8. Wuuuu untung ahh nak cakap korea dekat rumah. hahhaa. gebu gebas lah muka dia pakai Skin Food ^^

    ReplyDelete
  9. Kalau letak Lee Jong Suk ni suruh jual produk tepi kaki lima, entah apalah akan berlaku ya *_* Salah seorang yang nak datang 'memeluk' dah tentu Nadialah! Hati-hati kang terus masuk jail kena hantar JAWI *_*

    Akak tak pernah guna produk kecantikan daripada Korea ni tapi ada sikit hari tu ada tetambat juga pada Nature Republic tapi tak sempat nak beli kerana mereka tak guna hero hensem cerita Korea pulak! Umur macam akak ni pretty boys dah tak main, kita minat kat hero-hero ganteng jerk, dik oooii ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalaulah dia yang jual , mana mungkin kita peluk kak oii. Mau kene sekeh dengan laki dekat sebelah. Hahahahaha. Belilah kak , try kot kot best boleh bagitau kita. Bolehla borong beramai ramai. Ekekeke. :D

      Delete
  10. awattt modell dia tuuu. memang tengok model je teruss nak beli laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Kerana model , ramai yang terpengaruh. Hahaha.

      Delete
  11. wahhhhh cair tengok model hehehe rasa nak beli jugakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagiiii , jomlah kita ramai ramai memborong Skin Food. Hehehe.

      Delete
  12. Replies
    1. Kannn !! Kalaulah murah , hurm. Mungkin banyak dah kita beli. T_T

      Delete
  13. Wah....gitu skali...hahaha...kawan cik mah nk g korea lagi 2 minggu..die pun mng penggemar korea juga...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitulah cik mah , kalau dah fanatik ni. Susah. T_T

      Delete
  14. kat Malaysia tak de kedai Skin Food ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada , tapi harga dia mengundang air mata. Hahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah