Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, March 2, 2015

Food Review : Cendol Durian Borhan , Kuala Selangor

Assalamualaikum & Hello.

Sambung lagi entry Chinese New Year haritu , hahahaha ! Maaflah keretapi lambat pula weh. Wakakaka. Padahal mood nak update entry tu memang jarang betul nak sampai lately ni. Bertabahlah nak. Aku pun tak sempat lagi share dekat mana lokasi ktorg buat family day dekat Sekinchan kan. Laterlah ye. 

Cendol Durian Borhan. Masa on the way nak ke Sekinchan dah nampak dah tapi tak sempat nak singgah sebab traffic teruk and kena cross side. So , nanti masa on the way nak balik KL la baru ktorg pakat nak singgah. Sebab orang kata famous and sedap nau cendolnya.




Mama , Ayah , Adik , Aunties , Uncles , Cousins , Nieces , Nephews semua pun pakat makan cendol. Aku yang asalnya tak order cendol , akhirnya terjebak. Lulz. Aku bukan reti makan cendol pun sebenarnya. Hahaha. Kurang berminat , kalau aku order pun mesti nak santan lebih. Ekekekeke. Gula kasi kurang. 


Cendol Biasa 

Aku tak order yang extravaganza , back to basic. Just nak rasa je pun. Satu lagi peel aku bila makan cendol. Aku tak suka kacau , hahahaha ! Sebab tu dia putih melepak je. Mihmihmih. Nanti bila kacau dia jadi manis , I don't like it. Gitu. 


Laksa

Aku tengok orang yang makan cendol kat situ mostly makan laksa , mestilah laksa dia pun power kan ? So , aku pun order satu. Eh. Memang sodap ! Tak tipu weh , kuah pekat , banyak ikan. Nice ! Licin semangkuk ni aku bedal.

Selain daripada cendol , laksa ada juga pelbagai lagi makanan yang dijual dekat Cendol Durian Borhan ni. Antaranya Keropok Lekor , Mee Kari , Chicken Chop , Waffle dan lain lain. So , takdelah semata mata cendol je.


Cendol Durian Borhan
Batu 2 Jalan Tanjong Karang 45000 Kuala Selangor. 
016-6401075


Thanks for your time , love ya people.


p.s : cukuplah panjang ni ye entry aku harini. ekekeke.


24 comments:

  1. anum kalau blk umah hubby wajib singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka laksa dia , sedap !!! Tapi jauhnyaaaa.

      Delete
  2. yang tinggal dekat pun tak pergi merasa lagi ni...acaner??? hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Farah , dah boleh boleh dah try ni nanti. Hehehe.

      Delete
  3. Apa ni wehhh tayang laksa cendol bagai. Terliur tengok laksa tuuu T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaa ! Maaflah , dah takde modal nak update entry. Ekekeke. :D

      Delete
  4. Laaa...berbulan sudah masa akak ke sini akak pi cendol apa namanya ya! Lupa sudah *_* Akak ni peminat cendol dan laksa. Kalau orang kata sedap, wajiblah nak cuba juga. Nadia, kat-kat KL takda ke cendol sedap? Port akak selalu pergi tu malas nak tuju ke sana lagi!

    Oppsss... silap buat pertanyaan! Dah dikata tadi dia tak minat cendol ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh ! Hantu cendol akak ni rupenye. Kita tak taulah kak , cendol bakar dah try ? Mula mula ingat cendol tu kene bakar ke ape ke. Rupenya cendol tu bakar yang punya. Wakakakaka. :D

      Delete
    2. Hahaha...sama sekodi dengan pemikiran akak. Akak pun curious gila bila dengar nama. Dok terbayang macam mana proses nak buat cendol bakar tu. Rupa-rupanya...alas! Awatlah bodoh sangat. Kah3x.

      Delete
    3. Sama rupanya gaya pemikiran kita dan skills kita. Hahaha. Jahat kan dorang buat marketing strategy gitu. Tipah tertipu okay ! Sentap. Hahahaha.

      Delete
    4. hahaha..samalah kita, kalau Cendol Bakar kita ingat kena bakar, cendol Borhan cmane plak?dah pernah makan sini.memang sodap! time tu try rojak ayam je.kena try laksa ni..

      Delete
    5. Cendol Borhan maknanya Borhan punya cendol. Ekekeke. Aah rojak ayam dia pun dap !

      Delete
  5. alaaaa kan dah terliurrr laksa,...haishh..geram la dgn perut nie..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa kan dah tak kiut da air liur menjejeh. Wakakaka ! :P

      Delete
  6. tengah lapar-lapar, terbaca entry mcm ni,, rasa mcm kuajanyerrrr entry ni kan! huhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh mane ada mane ada , entry ni takde bahasa carutan pun. Tak kurang ajar punnn. Haha.

      Delete
  7. cendol burhan ni ada satu cawangan kat rumah saya. dah gi aritu, memang sedapp! pastu keropok lekor dia goreng time kita order.. sedap makan panas-panas.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke ? Kita ada ternampak satu cawangan lagi dekat Dengkil. Hehehe.

      Delete
  8. cendol kalau digandingakan dengan laksa memang best..kalau kat sini dia tambah satu lagi bagi lengkap..iaitu Satey..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woah ! Banyaknya gandingan bersama , memang kenyanglah kan kak. Hehehe.

      Delete
  9. Tengok pon taw sedapppppp wey! Hahahaha Cendol tak suka kacau? Bukan nanti bila sampai bawah dah manis. hahahaha macam-macam. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bawah tu memang tak makan lah Iday , kakakakaka. Macam macam hal kan , tapi serious tak reti betul makan cendol. Ekekeke.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah