Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, March 27, 2015

Mr Os Meninggal , Ini Semua Khabar Angin !!!

Assalamualaikum & Hello.


Kau faham tak perasaan kau mamai bangun tido dan terbaca post daripada kawan baik kau yang mengatakan ada khabar angin mengenai pemergian ayahandanya. Kau faham tak perasaan terkejut aku , perasaan terperanjat aku dan terkilan aku dengan khabar angin tu  ?

Aku yang setiap hari without fail tanya Una tentang kesihatan abah dia sangat sangat tak sangka dengan khabar angin yang orang gatal tangan ni buat. Soal hidup mati bukan soal main main , tapi boleh dorang permainkan hidup mati ayah kepada besfriend aku ? What !! Dah lama hidup ye. 

Mentang mentanglah ayah Una ni artis , laju jela korang buat cerita orang tu dah takde. Sama macam kes artis artis yang sebelum ni. Sebab apa family Una taknak bagitahu pasal masalah kesihatan abah dekat wartawan ataupun orang luar ? Haaa untuk elak daripada benda benda macam ni jadilah. Sekarang ni bukan perlukan lesen nak tulis apa apa. Tulis - post - viral. Semudah ABC. 

Tapi yang nak kena melalui setiap detik itu ? Family ! Alhamdulillah family Una semua kuat kuat orangnya. Abah tu sendiri pun positive orangnya , tapi bila jadi macam ni. Tak kesian ke ? Daripada elok abah tu nak rehat , nak elakkan sebarang soal jawab terus tak memasal kena menjawab semua. Tolonglah ada hati dan perasaan sikit.

Apa pun sebagai orang yang terapat dengan Una. Aku harap family dia akan terus kuat untuk menghadapi semua ni. Biarlah orang buat kita , jangan kita buat orang. Aku akan ada always dengan kau kakak. Macam biasa. Apa apa kau just let me know ! Nak aku tumbuk dorang pun boleh. Hahahahaha. Love you !

Semoga Mr Os diberi kesihatan yang baik dan semoga Mr Os cepat sembuh. 

Amiinn Ya Rab Bal Alamin.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : kau suka kalau aku suka hati kata mak apak ko dah mati ? tak kan ? 


22 comments:

  1. macam2 ya apa la tujuan sebenar mereka kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Anum , kalau tak kenal takpe. Ni kenal rapat. Ralat sangat rasa. T_T

      Delete
  2. hobi sesetgh org malaysia sekarang kot. semua benda nk diviralkan..semua bnda nk disebarkan tanpa fikir prasaan org dan tanpa fikir kesahihan sesuatu berita..dh mcm tabiat semula jadi pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Niesa , dah jadi tabiat dah agaknya nak viralkan. Cari publisiti murahan but at the end habes satu Malaysia maki kau. Hahahaha.

      Delete
  3. Sapa la yg busuk hati tu kan..panjang lg umur dia..

    ReplyDelete
  4. wahhh penuh emosi ni anak abah yang dah kene buang.. hahahaha TQ kakak.. the only friend yang mmg ada dlm setiap naik turun aku.. TQ n as always la kan ko pun dah tau.. Lebiiiuuuuuuuu more.. takpe kita maafkan je la org yang buat tu ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Anak abah yang kene buang pula emosi melampaui batasan. Hahahaha. Tahu tu , tapi lamb chop yang tak tahu. Lol ! Yelah , demi abah kita maafkan jela orang yang geletis jari jemari tu. Tsskkk. :D

      Delete
    2. alaaa taksuke bawak ko g makan waktu aku takleh makan.. tunggu aku next scan nanti kalo dah ok kita serbu lamb chop ok!

      Delete
    3. Hahahaha baiklah ! Takde hal pun. Saje je bakar line. Wakakakaa.

      Delete
  5. zaman skang ni mudah je nak viral benda yg x btol. sbb tu kita jgn cepat percaya. kena kaji terlebih dahulu. orang yg sebarkan benda2 gini nak populariti je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Susah betul bila zaman terlampau canggih.

      Delete
  6. Ntah pape manusiaa sekarang ni. hal hal berkaitan mati pun boleh sesuka hati buat cerita !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Nani , dah takde keje sangat sangat gamaknya.

      Delete
  7. saje nak exaggerate tau. padahal benda takde apa pun. Kecoh lah kan.

    Get well soon abah Una!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalnya , melampau lampau pula tu. Hish. Amiinn.

      Delete
  8. yang tukang buat cerita tu apa entah tujuan nya..kan??pelik betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yang pelik tu kak , apalah yang dia dapat kalau buat cerita macam ni. T_T

      Delete
  9. Bagus ada kawan macam Nadia ni. Nampak je kecik tapi berhati waja. Sanggup bertumbuk demi kawan-kawan!

    Berpadalah kalau ya pun gian menulis pasal orang. Soal mati ni bukan satu perkara yang kelakar, boleh suka-suka tulis tanpa usul periksa. Kena fikir juga hati insan-insan terdekat. Kalau kena kat akak, memang akak dah upah gangster minta tolong pukulkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdela kak , ktorg pun da cam family. Cubit peha kanan , peha kiri sakit juga. Sedih tau bila kawan kawan kena macam ni. Huhuhu. Itulah kak , agaknya dah takde keje sangat sampai tulis pasal hidup mati orang. T_T

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah