Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, April 23, 2015

Alhamdulillah , A New Place - A New Environment !

Assalamualaikum & Hello.

Dah penat dah korang semua berteka teki dalam previous entry aku sebelum ni ? Hahahaha. Its time for me untuk merungkaikan segala persoalan yang terbuku dalam kepala korang tu. Kesian korang nak kena saspen lama lama kan. Kesiaaannn diaaaaaa. Ish ish ish ish.


Allah knows best ! Alhamdulillah. 

Selepas 4 tahun without fail aku turun naik menghadap panel SPA untuk interview , akhirnyaaaaa nama aku telah dipilih untuk menjadi salah seorang kakitangan kerajaan. Hehehe. Alhamdulillah. Syukur. 

Ingat senang ke nak lepas jadi kakitangan kerajaan sekarang ni. Susah wo. I've been through a lot of interviews dan juga examination. Berapa banyak kali fail interview sebab tak cukup konfiden , tak cukup syarat. Berapa kali dah frust , rasa taknak pergi interview dah. Phew. 


Tapi Allah knows best !


Actually aku sepatutnya melaporkan diri last January 2015 , tapi surat tawaran pelantikan semua tak sampai dekat aku. Even SMS , Email or a call pun aku tak receive. Maka dengan itu , aku tak tahu menahu langsung pasal tawaran pelantikan tu.


Sampailah aku attend interview SPA Isnin lepas.


Itu pun panel interview yang bagitahu aku. Kalau tak ? Sampai ke sudah aku tak tahu apa apa oi. Hahahaha. Bertabahlah nak. Panel interview pun pelik macam mana aku si lantikan tetap ni still datang interview. Hahahaha. So , no interview for me on that day ! Lol !

Selepas minta pendapat daripada semua kakitangan kerajaan yang aku kenal , maka esoknya aku pun pergi ke SPA untuk clarify pasal tawaran pelantikan aku yang dah dikeluarkan on September 2014 tu. Tapi. Lepas explain to SPA , dorang refer aku ke JPA. Katanya JPA yang keluarkan surat semua.


So here we go !


Allah mudahkan jalan aku. Hehehe. Jumpa dengan pegawai yang sepatutnya and there you go my surat tawaran pelantikan. Rupanya posman dah return back surat tu ke JPA. Bahahahaha !! Mujur ada lagi surat tu , buatnya depa dah buang. Nangissssss. Pergilah kau sana interview lagi dan lagi.


Alhamdulillah , rezeki aku.


Atas budi bicara pegawai tersebut , maka dengan itu - official date untuk aku lapor diri ialah 5th May 2015 ! Yeayyyyy. At last, aku akan resign daripada tempat kerja aku sekarang. At last aku akan ada peluang hantar resignation letter. Hahahahahaha. Puas hati aku !


30th April 2015 is my last day in my current company,


Yippie !


May this 5th May will be good to me , semoga Allah permudahkan.

Rabbi Yassir Wala Tu'assir
Rabbi Tammim Bil Khoir 


Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan aku supaya ditempatkan dekat Putrajaya ye !


40 comments:

  1. Alhamdulillah dan tahniah.

    Lepas ni doakan akak lak ye lulus dengan cemerlang untuk interview SPA ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , thank you kakak korea and all the best !! Aja aja fightinggg ! ^_^

      Delete
  2. assalamualaikum
    singgah pagi khamis
    tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam and good morning Anum. Thank you ! ^_^

      Delete
  3. wahhh .. congrate ye nurie .. rezeki tuu .. org lepas kahwin =)
    dpt jawatan ape ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bella , thank you ! Alhamdulillah rezeki. Hehehe. N17 je. ^_^

      Delete
  4. Tahniah, Nadia! Akak ingat lepas pi interview baru ni terus diberitahu dah dapat kerja gomen. Rupa-rupanya rezeki dah sampai lama tapi tak tahu menahu ya! Nasib baiklah offer masih terbuka luas lagi. Akhirnya penat lelah habis berpeluh ketiak menjawab exam dan interview berbaloilah ya :) Betul tu, sekarang bukan senang nak jadi pekerja gomen. Nasib baiklah akak dah tak terliur lagi nak join sama. Hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you akak ! Lepas ni moga moga kalau ada urusan dekat Putrajaya bolehlah kita bersua muka. Tetiba. Ceritanyaaa macam konfem je dapat Putrajaya. Hahahaha. Doakan kita ye kak. :)

      Delete
  5. congrats tau nadia... take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Lily sayang ! Take care juga kak , nak pergi makan makan jangan lupa ajak. Eh. :D

      Delete
  6. Makcik tahniah. Alhamdullilah rezeki awak. Happy nye kita.. lepas ni bwwak princessRA jalan2 plz.. hihihi ;p

    Tuhan sebaik baik perancang kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah makcik , rezeki anak. Ekekeke ! Eh mestilah bawa jalan jalan , katanya nak berbesan. Dari keciklah I booking okay. Hahahahaha. :P

      Betul tu , Allah knows best for all of us. ^_^

      Delete
  7. Tahniah , sesama lah kita jadi orang gomen . Akk pun x sabar nak tunggu good news. Lama dah jadi simpanan nie . hahhahaha.

    P/S : dapat jabatan mana???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ! Marilah kita sesama bergomen. Hahaha. Jabatan mana tak sure lagi , kene lapor diri dulu katanyaaa. :D

      Delete
  8. tahniah dear!

    saye dulu tunggu lame jgk nk masok keje gomen..
    alhamdulillah tahun ni nk masok 3 tahun dh keje gomen..

    nt dpt gaji jgn lupe banje! eh tetiba..

    haha..


    gud luck untuk keje baru!
    keje leklok ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you dear ! Wah dah 3 tahun eh , pejam celik je kan. Masa nak dapat tu kemain susah betul. Hehehe. ^_^

      Delete
  9. Tahniah...nanti nad bgtau eh dpt mane...jom la kije gov kite...heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Aini. InshaAllah. Hehehe. Marilah kitaaa. :D

      Delete
  10. alhamdulillah.. rezeki baby... ehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh ! Sesuatu sangat. Hahaha. Alhamdulillah. :)

      Delete
  11. Salam tuan blogger...

    Dah dapat surat lantikan tetap? saya lapor diri pn 5.5.2015,tu pn dapat tahu melalui fon. surat x dapat2 lagi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Anonymous. Oh ye ke ? Dapat dah surat tawaran pelantikan semua. By the way , surat terima lantikan tu boleh print daripada sistem. :)

      Delete
  12. Tahniah! Akhirnya kannn...dapat juga keje gomen. Diana belum ada rezeki lagi...

    Salam singgah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Diana. InshaAllah ada rezeki Diana lepas ni. :)

      Delete
  13. dah 4 bulan? blh jadi camtu..

    ReplyDelete
  14. Tahniah2...wah...rezeki...kerja rajin2 tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you cik mah , eh mestilah rajin. Ekekeke. :D

      Delete
  15. Tahniah kakak cantik, lepas ni takde dah kawan nak skype dengan kita...

    I'm so happy for you kakak! rezeki, dua sekali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kakak ! Ala , nanti kita install skype siap siap. Hahahaha. So I wont missed anything. Hehehe. Alhamdulillah. ^_^

      Delete
  16. Tahniah Nadia.. Sama-sama la kita keje ngan gomen yer.. :) Hari tu makan mee kicap x? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ! Hehehe. Gila apa tak makan , satu kerugian tu. Hahahaha. :D

      Delete
  17. Congrats Nadia ! Semoga dimurahkan rezeki selalu :D

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum nad, taniah. best gila, murah rezeki awak. hehehhehe sheila pula baru lepas kasi notis berhenti. jadi surirumah balik muahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , alhamdulillah Sheila. Ada rezeki elok sikit tahun ni. Hehehe. Amboii. Kemain berhenti dah. :D

      Delete
  19. Alhamdulillah..Tahniah Nad..sebab tu sabar tu perlu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kak , alhamdulillah. Betul , sabar tu kunci sebenarnya. :D

      Delete
  20. alhamdulilah rezeki.. lepas ni kurang sikit beban kerja.. agak2nya lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Minta minta macam tula juga BBL. Hahahaha. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah