Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, April 17, 2015

Kuih Talam Versi Manusia !

Assalamualaikum & Hello.


Oh darling , I feel so bad for ya.

Nak bercakap tu lain kali pandang pandanglah kanan kiri.
Jangan bercakap sesedap hati.
Sikit hari ayat sendiri boleh makan diri.
Jangan sibuk nak jaga kain orang takut terselak , terkuak.
Padahal sendiri lupa diri sedang enak duduk terkangkang.
Jangan sibuk sangat tuding jari salahkan orang.
Satu jari tunjuk dekat orang , sembilan jari patah balik dekat kau.

Sebab ?

Sebab kau pun orang , bukan binatang nama Siamang !


Thanks for your time , love ya people.


p.s : rupa rupanya kaulah dalang kan , hahahaha. bocor sudah.

18 comments:

  1. dah pernah hadap manusia mcm ni.. at last, dia sendiri yg malu sebab kantoi.. hahahaha kan ajeeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula , tapi pesen ni even kantoi pun dia boleh buat innocent je. Hahahaha.

      Delete
  2. Benci jugak manusia yang muka bertalam talam ni. makan kuih talam lagi sedap. Hahahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Nani , kuih talam lagi sedappppppp. Hahahaha.

      Delete
  3. kuih talam enak dimakan. talam dua muka enak di pang-pang je. ke cm mana ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ! Nak aje dia pang pang buat cam kompang. Ekekekeke. :P

      Delete
  4. igt ada resepi kuih talam td..ekeke...btw, org talam dua muka ni mmg sgt2 bahaya..kita dah mati2 percayakan dia kan sbb baik depan kita..last2 buat x elok plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Ena. Depan kita kemain baik lagi bercakap itu ini , sekali belakang kita. Amboii. Kutuk siap tambah aji no moto nak bagi sedap. :D

      Delete
  5. dlam dua muke mmg mnyakitkn hti. lagi2 dalam fmily sndri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Yatt !! Faham sangat dah tu.

      Delete
  6. siapa2??

    meh la citer..akak suka citer panas2 gini..

    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboiii , over nau tau dia punya suka tu.

      Delete
  7. Hai... marah nampak! Apa kes ni? Talam two faces ni memang banyak dalam dunia. Kat planet lain tak pastilah. So, kena berhati-hati dengan spesies yang macam ini kerana mereka lebih teruk dari siamang :)

    ReplyDelete
  8. Exactly...kat keliling akak ni ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit hati kan kak ? Hish ! Bertabah jela kita ni.

      Delete
  9. kadang2 dah bosan bila jumpa kuih talam 'hidup' ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe BBL , kalau boleh makan sedaplah jugaaaa ! Hahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah