Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, April 30, 2015

Last day bekerja di sektor swasta , adios !

Assalamualaikum & Hello.

Pejam celik pejam celik its been 4 years plus aku bekerja dengan travel agency ni. Gilalah. Dalam pada mulut hari hari duk maki hamun rupa rupanya 4 tahun lebih juga aku bertahan. And today , is going to be my last day bekerja dekat sini. Huhu. 


10th January 2011 until 30th April 2015


Sedih


Tipulah kalau aku tak sedih. Banyak sangat benda yang berlaku dalam 4 tahun ni. Bergadoh dengan HOD sebab tak dapat cuti. Mencarut sebab bonus tak banyak. Maki dalam hati sebab HOD bagi kerja sebeban. Hahahaha. Eh too many bad and good things happened here. Banyak benda yang aku belajar dekat sini.

But I'm leaving so soon bak kata HOD aku. Nak buat macam mana , memang aku saja je nak resign time dorang tengah kelam kabut dengan system GST ni. Wakakaka ! Okay. Tak. Dah memang aku kena lapor diri seawal 5 May ni , so I don't have choice. Nak taknak , I must choose the best for me and my future. Tak gitu ?


Ralat.


Mana ada ralat apa apa , lagi tak sabar aku nak pack stuff aku adalah. Hahahaha. Aku rasa aku dah cukup banyak berbakti dekat sini. Its more than enough , kasi chancelah orang lain pula buat semua kerja. Asyik aku je handle keje satu department ni , masaklah. Hahahaha. Tapi nak buat camne , department aku yang paling famous dengan turnover staff. Mihmihmih. Bukan salah aku. Aku tak garang. Dorang je yang suka suka masuk kerja sehari , esoknya dah berhenti. Ekekeke.


Rindu


Of course ! Even kerja banyak , department aku paling busy. Yelah database kot. Tapi aku ada ramai colleagues yang tingtong. And yes dorang memang buat aku kadang kadang boleh gelak besar. Hehehe. And since this is a travel agency , banyak gila hotelier yang datang kat office. Asal datang je bawa makanan , ini part yang paling aku sukalah kannnn. Hahahaha. Sedap sedap semuanyaaaa oi. And asal ada colleagues yang pergi oversea , balik tu mesti dapat ole ole. Aku sampai jadi keychain collector lah dekat sini. Mihmihmih.

Even colleague aku majority semuanya chinese tapi ktorg well blend. Masing masing gila , tu yang buat ktorg semua rapat (3rd floor jela). Hahahaha. Setiap kali CNY mesti dapat angpow , mesti ada tarian singa yang bapak bising tu. But , I do enjoyed those moment. Lepas ni takde dah oi. Huih. Tapi memang aku akan rindu semua colleagues yang rapat dengan aku. Sampai ke detik akhir ni la , dorang still akan jadi advisor setiap kali mommy to be ni nak makan. Jangan makan itu - jangan makan ini - its not good for your baby. Hahaha. Baik lelaki baik perempuan , semua pun sama sama caring. Oh gosh.


Doakan aku


Doakan aku boleh survive dengan environment baru. Sektor yang jauh berbeza , obviously. Dah tentu tentulah environment pun tersangatlah berbeza. Mana nak sama kerja swasta dengan kerja kerajaan kan ? Doakan aku boleh well blend dengan orang orang baru. Doakan aku supaya aku selesa dengan kerja baru aku. Oh and most important thing - doakan aku dapat penempatan dekat Putrajaya je. Hahahahaha.


Goodbye DOH !!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : meja dah siap kemas , siap bawa kotak nak angkut barang. drama habes !


17 comments:

  1. Assalamualaikum nad, bestnya. sayonara. rini pun my last day working. esok jadi surirumah sepenuh masa balik. ngeee. take care nad, baby juga ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Hahahah ! Jyeahhh. Marilah kita sama sama counting minutes nak balik rumah. Hahaha. Kita nak hadap kerja baru. Wuhuu. Take care juga Sheila & baby ! ^_^

      Delete
  2. good luck baby.. i know u can! dapt bonus ingat2 la org swasta ni hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kakak ! Amiinn. Doakanlah aku murah rezeki , dapatlah kita makan kat Bidor lagi. Ekekeke. :D

      Delete
    2. bidor bidor, lambchop ape citaaaaa?

      Delete
    3. Entahnyaaaa ! Malam ni aku ada la kat KL. Hahahaha. Wasepla mambang !!

      Delete
  3. tahniah..slmt memasuki dunia kerajaan plak...mana2 tmpt pon mesti ada yg byk karenah so hadapinye dgn tenang :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu , setuju sangat sangat. Marilah kita layan ragam lain pula. All the best to me. Hahahaha.

      Delete
  4. weh sapa pulak potong bawang dalam bilik?

    tetiba sedih pulak baca novel ni. Tak pe. Hijrah pun kan bagus jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan potong bawang je , halia semua ada. Ekekeke. Betul tu BBL , a new life a new journey begin ! :D

      Delete
  5. Yeayyyy finally Alhamdulillah! Am so happy for you Keksyaaa.
    Tapinya tak sempat guwe nak menapak pergi sana lunch terakhir dengan awokk. T_T
    All the best and moga dipermudahkan segala urusan di tempat baru.
    Ada rezeki nak jumpa nak jumpa nak jumpaaa.. Kesian Kakwin tinggal sorang kan. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , rezeki anak oi ! Hahahaa. Itulah kan , tak sempat pula nak makan togeder geder. InshaAllah ada jodoh jumpalah kita. Doakan tau. Takut weh nak masuk tempat baru. Hahahaha. Kakwin ? Ish ish ish. Hahahaha. :D

      Delete
  6. Wah, that kind of feeling kan. All the best for your future pula. InsyaAllah, rezeki ada di mana mana :)

    ReplyDelete
  7. Selamat berkhidmat kat tempat baru Nad :D

    ReplyDelete
  8. tahniah wehhh..
    all the best kat tempat baru.. :D

    ReplyDelete
  9. Semoga semuanya baik-baik di tempat baru nanti. Ni akak tengok macam dah lama tak reply komen. Memang sibuk nak mengadaptasi dirilah yerk kat pejabat gomen. Nadia dapat kat mana ni? Ceritalah sikit.....

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah