Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, May 5, 2015

Pregnancy Diary : First Spotting ! T_T

Assalamualaikum & Hello.

10 January 2015

Baru duk cerita dengan Wan yang taknak buat scan lagi since kandungan terlalu awal lagi. Tapi. Sempat bagi condition juga. Unless perut sakit or ada keluar spotting barulah boleh pergi scan. Dan nak dijadikan cerita. Beberapa hari lepas cakap macam tu dengan Wan.


Hurm.


14 January 2015


Spotting !!


Dahla masa tu Wan kerja malam dan masa tu aku pun stay dekat rumah mama. Aku pula tak notice langsung spotting tu keluar sampailah time aku nak mandi. Gelabah tak payah cakaplah kan. Spotting kot ! Lainlah kalau keputihan tu , OMG ! Rasa nak nangis weh time tu. Phew.

Laju laju snap gambar hantar dekat mama. Mama kata dia tak pernah pula spotting , gelabah lagi. Terus whatsapp Wan. Gila kau. Mana mungkin aku nak handle situation camni sorang sorang. Gila. Sempat lagi aku google sana google sini before pergi mandi tu. Huish.

Buka website BM - habes negative semua respon. Takde yang supportive langsung.
Buka website BI - oh lega sikit hati ni , takdela teruk respon. Semua pun positive je.

Duklah susah hati aku ni semalaman. Sampai rasa taknak tido sebab tak sabar nak pergi klinik esoknya. Nekad nak pergi scan juga. Nak tahu juga macam mana condition dekat dalam perut tu kan. 


Malangnya.


Esoknya bila pergi scan.


Tak nampak apa apa pun !! Huwaaaaaa.


Doctor kata sebab aku dah kencing before scan. So , lesson to be learnt - kalau nak scan tolong penuhkan pundi kencing anda. Kalau tak bukan kantung baby tapi tiny dot pun tak nampak. Sedih. Tapi bila doctor cakap as long as spotting tu tak diiringi dengan sakit perut dan jumlah spotting tu sikit , there is nothing to be worried. Katanya memang normal spotting in early pregnancy. Lega.

Kesudahannya , aku just dapat ubat kuatkan rahim (Gestrenol) sepapan cukup untuk 5 hari. Wajib untuk dihabiskan. Huhu. So , telan je la. Mujur aku ni bukan jenis manusia takut ubat. Hehehehe. 


*gambar ubat takde sebab lupa nak snap*


Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan baby dan aku baik baik aje ye semua. ^_^


10 comments:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    hehe hari ini malasnya nak dtg keja, bukan apa dah cuti lama kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Anum , itulah pasalnya. Malas membuak buak.

      Delete
  2. Semoga Nadia & baby baik baik sokmo :D

    ReplyDelete
  3. tak taw pon spotting tu ape, baca artikel ni baru nak google. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Google jangan tak google Iday , untuk kegunaan masa akan datang. :)

      Delete
  4. Take care & semoga semua baik-baik saja :)

    ReplyDelete
  5. tuan tanah relax je, readers pulak naik berpeluh baca story. tak sabar nak tengok baby tu. wink wink

    ReplyDelete
  6. Biasalah first time siapa yang tak menggelabah. Bercakap pasal menggelabah ni, akak pun pernah kena sekali bila baby tak gerak-gerak dalam perut sehari suntuk. Dahlah hari Ahad. Haru-biru dan-dan tu nak pi klinik!

    Take carelah ya, Nadia. Tapi dah lepas first trimester ni, okeylah...

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah