Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, May 12, 2015

Pregnancy Diary : Jenama Breast Pump Di Pasaran

Assalamualaikum & Hello.

Setiap ibu yang mengandung mestilah bercita cita nak menyusukan anaknya sampai 2 tahun kan. Same goes to me. Ehek ! Semestinya nak cuba yang terbaik untuk anak , tak gitu ? So , here we go. Jenama jenama breast pump yang ada di pasaran. Bolehla pilih mana satu jenama idaman hati korang. Ekekeke.


1. Medela

Antara model Medela yang popular ialah Medela Freestyle , Medela Harmony dan Medela Swing


2. Philips Avent

Antara model yang popular ialah Avent Natural For Newborn , Avent Comfort Double Electric , Avent Comfort Single Electric and Avent Comfort Manual.


3. Snow Bear

Dikatakan jenama yang semakin mendapat tempat di pasaran atas faktor harga yang berpatutan.


4. Little Bean

Portable breast pump , so bolehlah usung ke sana ke sini. Ehek ! 


5. Eve Love

Siap pakej dengan powerbank tu ! 


6. Spectra

Antara model Spectra yang lain ialah Spectra C , Spectra 3 , Spectra DEW , Spectra M1 Portable dan Spectra S1.


7. Lacte


Nak tengok lagi 10 jenama breast pump di pasaran , nah klik SINI.

Seriously rambang mata tak tahu nak beli jenama yang mana satu. Nak beli yang elektrik ke nak beli yang manual ? Ehem. Tapi kalau tengok daripada harga dan kemampuan macam dah ada satu yang listed in. Ehehehee. Jenama apa ? Rahsia ! Tunggu masanya tiba. Gitu.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : dah boleh dah korang semua menabung and belanja aku Medela Freestyle tu. Ahahaha. 


14 comments:

  1. banyak2 brg untuk baby, pump ni memg kena banyak buat research, sebab dulu beli jenama XX , x tahan sebab sucks terlalu kuat,sampai sakit breast..then beli avent okey laa..harga pon reasonable.. tp skrg pump banyak dah harga murah..

    ReplyDelete
  2. akak pakai madela harmony..best..tapi nad kerja baik pakai madela swing tu..yang penting tekad dan nekad nak susu kan anak.jangan separuh jalan je..kesian kat pump tersadai dalam lemari..ehehheh

    ReplyDelete
  3. Duit tak dek nak belanjaa. Nak menabung hujung tahun nak kawen. Hahahaha :P

    ReplyDelete
  4. Haiii.... dia yang nak menyusukan anak, kita yang kena menabung. Cakap ajelah suruh prepare hadiah untuk baby :) Tak payah nak berlapik bagai ^_^

    Akak dah pencen bab membeli benda ni, Nadia. Nasib baiklah yang ada pun dah tak leh pakai, banyak kali pass baton katanya! Kalau tidak boleh lanting. But then, anak sulung rasanya semua pun nak bau wangi kedai :)

    ReplyDelete
  5. kau kak, mintak yg habis mahal! hahahaha...cancel nak belikan la...muahahahaha...

    ReplyDelete
  6. Klu nak invest lama boleh mulakan medela free style..

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  8. Cik mah pkai manual je..sbb surirumah kan...skrng xde dah pam2...mmg df je ngan azwa..

    ReplyDelete
  9. kebanyakan kawan-kawan saya guna madeela free style tu...tgh drive pun leh pam...hihi

    ReplyDelete
  10. cuba consider untuk add on freemie cup. sangat2 membantu untuk working mom. boleh pam kat workstation je. pengalaman sy memang rasa berbaloi sangat beli freemie tu. hihi.. btw sy pair freemie dgn lacte duet je :-)

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah