Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, May 7, 2015

Pregnancy Diary : Makanan Sunnah

Assalamualaikum & Hello.

Sejak sejak aku tahu yang diri aku ni berbadan dua , terus berkobar kobar semangat nak cuba makanan makanan sunnah. Dengan izinNya manalah tahu baby dalam perut mak dia ni keluar keluar nanti kulit cantik , putih gebu gebas tak payah makan QuPuteh dan cerdik pandai. Amiinn.


So , marilah kita laki bini ke Mahnaz Food.


Masa aku sampai Mahnaz tu around pukul 6.50 petang , dan dalam internet duk kata Mahnaz tutup pukul 7 malam. Tak kelakar langsung 10 minit je nak usha barang. Hahahaha. Maka , terkontang kantingla laki bini beli barang sebab takut Mahnaz tutup. 

Padahal , aku keluar Mahnaz time tu da 7.30 , relax je tak tutup lagi. Choiii sangat !


Apa yang aku beli ?


Kacang Badam ,  Aprikot Kering , Pati Delima Gulsan


Total damage :  RM 40 
(RM 8 tu Wan punya buah tin)

Kenapa aku beli sikit sikit , sebagai permulaan kata orang. Aku malas nak beli banyak terus , kang tak habis satu hal lagi nak dengar Wan bebel. Eh. Hahahaha. So , kita belilah sikit sikit dulu. 


Kismis , Pil Habatussauda

Alhamdulillah. Murah rezeki baby dalam perut ni. Tak payah aku beli Kismis & Habatussauda. Dah ada yang bagi. Alhamdulillah. Thank you Aunty Hajar & Aunty Una for this. Moga moga baby sihat , cerdas , cergas , bijak , pandai dan bergaya. Eh. Hahahaha.


Kurma

Dalam banyak banyak makanan sunnah , yang ni juga aku tak beli beli lagi. Padahal dekat Mahnaz tu ada je jual , tapi sekali pandang macam lipas - dua kali pandang macam lipas bunting - tiga kali pandang tak jadi beli. Ekekekeke. Aku nak beli kurma brand yang berbisik tu. Lol. Kurma aku prefer kurma kering kering instead of yang basah basah sebab kurang manis. Hehehehe.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan yang baik baik untuk aku dengan baby tau tau tauuuuu. ^_^


11 comments:

  1. Masa mula2 preggy...aisyah amalkan semua tu, sbb x lalu nak makan benda lain..tp laa ni, nak makanan yg berat2 je...

    ReplyDelete
  2. Excited pulak aihhh. hehehehe

    tadi pagi2 datang ofis, terserempak dengan 1 akak pregnant. cerita pasal dia beli kurma. hehehe

    ReplyDelete
  3. bagus kan amalkan makanan sunnah

    ReplyDelete
  4. Makanan sunnah boleh di amalkan selalu...

    ReplyDelete
  5. Hahhah. Tak boleh percya jugak internet ni rupanyaa :P

    ReplyDelete
  6. bagus... lagi satu amalkan perdengarkan baby dengan surah luqman

    ReplyDelete
  7. Klau cik mah suka yg kurma basah..yg kering xlalu..heheh...tp dulu suka kismis je...kurma kurang...

    ReplyDelete
  8. Aminn. Smoga baby kluar nnti sihat walafiat and mama juga. Bagus semua tu. Kite pling suka pati delima gulsan. Bgus utk HB

    ReplyDelete
  9. Kak Nurieee imissyou! Take care of yourself! <333 :*

    ReplyDelete
  10. smue makanan ni yatt nk telan mashaAllah. haha. kurma pon bercinta nk telan.

    ReplyDelete
  11. Kalau nak kurma berbisik kenalah tunggu bulan puasa :)

    Semoga yang baik-baik aje berlaku untuk bakal ibu dan baby dalam perut tu ya. Makan jangan banyak-banyak, nanti stress nak buang baby fat :D

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah